Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Βοηθώντας τα παιδιά με ΔΕΠΥ να κατακτήσουν την έννοια του χρόνου.

Τα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής συχνά δυσκολεύονται πολύ να καταλάβουν τη διαδοχή/ την ακολουθία των γεγονότων, να πουν την ώρα και να θέσουν προτεραιότητες, στοιχεία που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην πορεία τους στο σχολείο. Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας με ΔΕΠΥ να καταφέρει να χειρίζεται και να κατανοεί ρολόγια, ημερολόγια και να αποκτήσει δεξιότητες σχετικές με τη διαχείριση του χρόνου. 

Άποψη: Α. Ζαμπούκας "Οι νευρώσεις των Πειραματικών"

Έπειτα από 31 χρόνια επανήλθε η αξιοπιστία ενός σημαντικού θεσμού για την εκπαίδευση. Τα Πρότυπα Πειραματικά σχολεία λειτούργησαν ξανά με εξετάσεις, για εισαγωγή στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Ως τώρα, μόνο στο όνομα διέθεταν μια φασματική αξιοπιστία και ένα προφίλ ανωτερότητας, δεδομένου πως κανένας Υπουργός δεν τόλμησε να επαναφέρει το αυτονόητο, την αξιοκρατία.

Το ειρηνικό βίντεο Ελληνίδας μαθήτριας που «κέρδισε» την Unesco

Η Έλενα Καρανταγλή, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου από την Χαλκιδική, βραβεύτηκε από την Unesco για το βίντεο που δημιούργησε για την ειρήνη.

Συνέδριο του τμήματος φιλολογίας του Αριστοτελείου στον τομέα της Γλωσσολογίας

Ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την επετειακή 35η Συνάντηση Εργασίας στις 9-10 Μαΐου 2014. Τα θεματικά πεδία του συνεδρίου θα είναι: Θεωρία της Γλώσσας, περιγραφή της ελληνικής Γλώσσας, Ιστορία της ελληνικής γλώσσας, Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία.

Πού κατοικεί η φαντασία;

Ενδεχομένως θεωρείτε ότι η φαντασία είναι ένα χάρισμα που δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι. Αν ναι, κάνετε λάθος. Ακόμη και αν δεν διαθέτετε την εξαιρετικά δημιουργική φαντασία των μεγάλων συγγραφέων και καλλιτεχνών, το βέβαιο είναι ότι χρησιμοποιείτε τη φαντασία σας καθημερινά πολύ συχνά και με δημιουργικό τρόπο. Οχι μόνο για να «ξεφύγετε» σε ονειροπολήσεις αλλά και για να εκτελέσετε πολλές άλλες «πεζές» δραστηριότητες, όπως π.χ. να υπολογίσετε τον λογαριασμό για τα ψώνια σας, να βρείτε έναν τρόπο να εμποδίσετε μια πόρτα να «χτυπάει» από τον αέρα, να «προβάρετε» μια υποτιθέμενη συζήτηση με το αφεντικό σας για να ζητήσετε άδεια ή αύξηση ή να σκεφθείτε τι θα έκανε κάποιος φίλος στη θέση σας ώστε να πράξετε και εσείς αναλόγως.

Εκδήλωση: «Σταχτοπούτες του κόσμου»

Οι Σταχτοπούτες ταξιδεύουν για να φτάσουν σε μας από τη μακρινή Ινδία, από την Αμερική και την Ινδονησία. Άλλες χάνουν χρυσό σανδάλιι , άλλες σκουλαρίκι, άλλες χρυσοκέντητο μαντηλάκι. Άραγε ποιος θα το βρει ….