Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Μετρώντας τις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!

Γνωρίζουμε τους Φέργκιουσον στο Ertflix

Οι Φέργκιουσονς είναι μια συνηθισμένη οικογένεια πέντε ατόμων που διασκεδάζουν, ενίοτε τσακώνονται, αλλά σε γενικές γραμμές τα πάνε καλά. Η βασική διαφορά είναι ότι οι τρεις τους είναι κωφοί και η νοηματική γλώσσα της Ν. Ζηλανδίας είναι η πρώτη γλώσσα όλη της οικογένειας.

«Επιδημία»… ακούσιας κοπάνας: Πώς τα lockdown της COVID-19 «τσάκισαν» τα παιδιά

Ενώ καλά καλά δεν έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας την COVID-19 -«ο ιός κυκλοφορεί, εξελίσσεται και μεταλλάσσεται», υπενθύμισε τις προάλλες αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας- η ανησυχία έχει χτυπήσει «κόκκινο» με την ανησυχητική έξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων σε παιδιά στην Κίνα.

Από το Νηπιαγωγείο άρχισαν την εκπαίδευσή τους η Μάρθα και ο Λευτέρης

Δύο κούκλες ανέλαβαν να μιλήσουν στη νοηματική γλώσσα στα παιδάκια του πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου «Be Kids», χθες (Δευτέρα, 4/12) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3/12).

«Η αναπηρία δεν είναι αδυναμία!»

Τρεις μαθήτριες, «πρέσβειρες» των ΑμεΑ, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης μιλούν στο «Ν» για τις καινοτόμες δράσεις τους

Ελαμψε από φρεσκάδα, καινοτομία, σπιρτάδα και φως το στούντιο του «Ν» και η εκπομπή «Ανθέων 99», χάρη στη συγκινητική παρουσία τριών μαθητριών του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία, 3 Δεκεμβρίου.

Αμαξίδιο για άτομα με αναπηρία προσφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος για βόλτες στην αγορά του Ευόσμου

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε ο Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου Κορδελιού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Εξασφάλισε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και θα παραχωρείται από τον Σύλλογο, σε όλα τα ΑΜΕΑ καθώς και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, για την πρόσβαση και τη μετακίνησή τους στην αγορά και στο κέντρο του Ευόσμου.

Ο Δημήτρης Αντωνίου για την αλαζονεία μιας παρεξηγημένης τελειότητας

Τα ανάπηρα άτομα γνωρίζουν καλά ότι ο καλύτερος κόσμος θα φτιαχτεί απ’ τους αγώνες τους. 

Η 3η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μια ημέρα που όλοι όσοι θα έπρεπε να έχουν καθημερινή τους προτεραιότητα την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών, βρίσκουν την ευκαιρία για μεγάλες υποσχέσεις που ευελπιστούν να καλύψουν την τρομερή αδιαφορία και ανεπάρκειά τους. 

Διημερίδα: Θέατρο Και Δημοκρατία: Εκπαιδευτικές, Κοινωνικές Και Καλλιτεχνικές Προσεγγίσεις

Η δημοκρατία, όπως σημειώνει ο Dewey (2016) , «είναι πρωτίστως ένας τρόπος του κοινωνικού ζην, μιας από κοινού μεταδιδόμενης εμπειρίας». Για τον ίδιο, το σχολείο αποτελεί «μια μικρογραφία της κοινωνίας», στο οποίο οι μαθητές/τριες πρέπει να διδαχθούν εκείνες τις μορφές συμπεριφοράς που επιτρέπει στα μέλη του την ισότιμη και αποτελεσματική συμμετοχή στην κοινωνική ζωή και πρόοδο, καθώς επίσης και τη βελτίωση των κοινωνικών θεσμών μέσω της αλληλεπίδρασης και της αμοιβαίας συνεργασίας.

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με γονείς παιδιών με αναπηρία: Οι προκλήσεις και οι τρόποι βελτίωσης της αρωγής

Τον πολυχώρο «Παρεάκι», μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που έχει ιδρύσει στον Άγιο Δημήτριο το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών και Ενηλίκων με Αναπηρία «Ορίζοντες», όπου απασχολούνται άτομα με νοητική αναπηρία ή αυτισμό, επισκέφθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Βιβλίο: Η λεωφόρος

Ο Κρις έχει σώμα νεαρού άνδρα αλλά μυαλό παιδιού. Η μητέρα του τον εγκαταλείπει στα δέκατα όγδοα γενέθλιά του αναγκάζοντάς τον να τα βγάλει πέρα μόνος του. Στην αρχή, κυριευμένος από την απόγνωση, καταφέρνει να ξανασταθεί στα πόδια του και να συντηρηθεί δουλεύοντας ως θυρωρός στο κτίριο όπου μένει. Για να απαλύνει τον πόνο και τη μοναξιά του, ο Κρις μιλάει νοητά στην απούσα μητέρα του για την καθημερινότητά του. Φαινομενικά αβοήθητος, αυτός ο αξιαγάπητος χαρακτήρας, που είναι γεμάτος ειλικρίνεια, γίνεται φίλος με ανθρώπους που θα τον στηρίξουν και τους οποίους θα στηρίξει κι εκείνος σε αντάλλαγμα, επιδεικνύοντας ασυνήθιστη δύναμη και ωριμότητα.