Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Φτιάχνουμε τις δικές μας ιστορίες με την εφαρμογή “Stories By Angris”

Το Stories By Angris είναι ένα δωρεάν εργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε στα αγγλικά μια ιστορία στην οποία επιλέγετε τη δική σας περιπέτεια, απλά πληκτρολογώντας μια σύντομη προτροπή.

Παιχνίδι μνήμης για παιδιά από το εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών


Οι μαθητές δυο τμημάτων από το ΕΠΑΛ Γιαννιτσών ασχολούνται με τα μαθήματά τους, αλλά και με τους συμμαθητές τους που έχουν προβλήματα οράσεως.

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης εκπαιδεύτηκε βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός μωρού

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης έμαθε να αναγνωρίζει λέξεις όπως «κούνια» και «μπάλα», αναλύοντας τα δεδομένα από κάμερα που είχε τοποθετηθεί στο κεφάλι ενός μωρού. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό το πείραμα θα μπορούσε να αποκαλύψει νέα στοιχεία για τον μηχανισμό της ανθρώπινης γλώσσας.

Η Οδοντιατρική Φροντίδα σε Άτομα με Αναπηρία

Η Οδοντιατρική Φροντίδα σε Άτομα με Αναπηρία. Ένας εφιάλτης για τους γονείς ατόμων με βαριές αναπηρίες.Ένα ανύπαρκτο ελληνικό σύστημα.

«Μέχρι ακόμη και σήμερα τα άτομα με αναπηρία βρίσκονται δυστυχώς πολλές φορές στο περιθώριο. Πιστεύω ότι κλινικές εξειδικευμένης οδοντιατρικής φροντίδας είναι απαραίτητες για τη βελτίωση της στοματικής υγείας των ανθρώπων με αναπηρία. Κλινικές προσβάσιμες για τα Α.Μ.Ε.Α. και με προσωπικό εξειδικευμένο για την αντιμετώπισή τους.

Θ. Κουφονικολάκου: Σε ενεργοποίηση εσφαλμένων αντανακλαστικών ενδέχεται να οδηγήσει η επικοινωνιακή εστίαση στην παραβατικότητα ανηλίκων

«Η επικοινωνιακή εστίαση στη βία των ανηλίκων ενδέχεται να οδηγήσει σε ενεργοποίηση εσφαλμένων αντανακλαστικών, όπως εν προκειμένω με την υπό διαβούλευση τροποποίηση του άρ. 127 ΠΚ, όπου προβλέπεται η αύξηση των περιπτώσεων περιορισμού ανηλίκων σε σωφρονιστικά καταστήματα. Αυτή η κίνηση, δεδομένης της πλήρους αδυναμίας του σωφρονιστικού συστήματος να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδιών, ενδέχεται να οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή σε παγίωση της περιθωριοποίησής τους και σε υποτροπή ως προς την παραβατικότητα».

«Βιβλιοσκώληκες»: Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας για τα Γυμνάσια του Δήμου Καλαμαριάς.

Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς σας προσκαλούν στο Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας «Βιβλιοσκώληκες» που διοργανώνεται για όλα τα Γυμνάσια του Δήμου Καλαμαριάς.

Ημερομηνία έναρξης για τα Γυμνάσια 1 Φεβρουαρίου 2024 - Λήξη 30 Απριλίου 2024.

Μια νέα εφαρμογή AI σύμμαχος των αδειών γονεϊκότητας

Με το ChatGPT να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και τη συζήτηση γύρω από τους κινδύνους που επιφυλάσσει η τεχνητή νοημοσύνη να παίρνει χώρο στο δημόσιο διάλογο, μία νέα εφαρμογή από την Αμερική στρέφει την προσοχή στο θετικό κοινωνικό αντίκτυπο που μπορούν αυτά τα νέα εργαλεία να επιφέρουν.

Ηθική αυτουργός η Reshma Saujani, ιδρύτρια των

Η ομάδα “Εν Δυνάμει” και το “Σχέδιο Αντιγόνη”

Η ομάδα “Εν δυνάμει” ιδρύθηκε το 2008 από την Ελένη Δηµοπούλου και τη Μαρία Ιωαννίδου με κύρια πρόθεση την ουσιαστική και αξιοπρεπή ένταξη των ατόµων µε αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η κα Δημοπούλου. Η δράση της ομάδας ξεκίνησε με σκοπό τη δημιουργία, διοργάνωση, ανάπτυξη και προώθηση ποικίλων εκπαιδευτικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών, κοινωνικών, καλλιτεχνικών και γενικότερα πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Πρόκειται για μία κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Ο τρόπος λειτουργίας στηρίζεται στην ισότιμη μεταχείριση μεταξύ των μελών της ομάδας , επιχειρώντας να εμπνεύσουμε κι άλλους ανθρώπους να σταματήσουν να αντιλαμβάνονται το κοινωνικό σύμπλεγμα με στερεοτυπικό τρόπο και συμβατικές φόρμες.

Υπηρεσίες νοηματικής για τους Δημότες δημιουργεί ο Δήμος Αθηναίων

«Στην κοπή πίτας της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας, είχα την τιμή να βρεθώ ανάμεσα σε πραγματικούς μαχητές της ζωής. Η συνάντηση αυτή ήταν μία ισχυρή υπενθύμιση της σημασίας της συνεργασίας και της αλληλεγγύης» ανέφερε σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας για να προσθέσει:

«Στον Δήμο Αθηναίων έχουμε ορίσει ήδη αντιδήμαρχο και ειδική σύμβουλο για αυτά τα τόσο σημαντικά θέματα».

Πότε ο στρεπτόκοκκος προκαλεί επιπλοκές – Το σύμπτωμα που πρέπει να προσέξουν οι γονείς

«Αν το παιδί πει ‘δεν μπορώ να καταπιώ’, πρέπει να πάει κατευθείαν στον γιατρό για τεστ και να ξεκινήσει αμέσως η αντιβίωση»

Ένα 9χρονο κοριτσάκι, που ήταν θετικό στον στρεπτόκκοκο, άφησε την τελευταία του πνοή στο Διδυμότειχο.