Τρίτη 21 Μαΐου 2024

6 στρατηγικές τηλεφωνικής επικοινωνίας για βαρήκοα άτομα

Για τα βαρήκοα άτομα, η επικοινωνία μέσω τηλεφώνου μπορεί να είναι μια εξαιρετικά δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία. Ωστόσο, σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν είναι ακατόρθωτο! Υπάρχουν πολλές στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε την τηλεφωνική σας επικοινωνία ευκολότερη και πιο αποτελεσματική.

Δείτε έξι από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές που έχουμε εντοπίσει.

Δάσκαλοι στα θρανία της τεχνητής νοημοσύνης



Φοιτητές καλούνται, όχι να απαντήσουν στις ερωτήσεις του καθηγητή τους, αλλά να αξιολογήσουν τεκμηριωμένα ύστερα από έρευνα τις απαντήσεις που έδωσε στις ίδιες ερωτήσεις το ChatGPT. Συμβαίνει σε ελληνικά πανεπιστήμια και είναι ένα απλό παράδειγμα που υποδηλώνει τις αλλαγές που έχει επιφέρει ήδη στην εκπαίδευση η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ).

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, έχω ψεγάδια;

Κορίτσι 1: «Νομίζω το πρόσωπό μου είναι στραβό. Το δεξί μου μάτι είναι κάπως χαμηλότερο από το αριστερό. Μόλις βγάλω τα πρώτα μου λεφτά θα κάνω πλαστική, το έχω ψάξει… Τώρα κατεβάζω τη φράντζα μου μέχρι το αριστερό βλέφαρο. Με την πανδημία είναι καλά γιατί μπορώ να μιλάω γυρισμένη προφίλ και βάζω το φως πίσω από το πρόσωπό μου. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να γυρίσω στο σχολείο όταν τελειώσει η πανδημία».

Έρευνα: παιδικό/ νεανικό βιβλίο και κοινωνική αγωγή (επιμ. Μαρίζα Ντεκάστρο)

Τα τελευταία χρόνια η κυκλοφορία βιβλίων για μικρές ηλικίες αλλά και νεανικών μυθιστορημάτων με θέμα τον ενεργό πολίτη, την κοινωνική και την πολιτική αγωγή έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Η ενασχόληση των συγγραφέων, που δεν είναι λίγοι, με τέτοια θέματα (βλ. ενδεικτικά Μάνος Κοντολέων, Αγγελική Δαρλάση, Βησσαρια Ζορμπά -Ραμμοπούλου, Φίλιππος Μανδηλαράς, Πάνος Χριστοδούλου, Αργυρώ Πιπίνη, Μάκης Τσίτας, Άλκηστη Χαλικιά, Μαρίζα Ντεκαστρο, και βεβαίως Βασίλης Παπαθεοδώρου που δυστυχώς τα έργα του έχουν εξοβελιστεί από βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες) μαρτυρούν την έγνοια όλων, Ελλήνων και ξένων συγγραφέων που τα βιβλία τος μεταφράζονται στα ελληνικά, για το πώς θα ανοίξουν τα μάτια των νεαρών αναγνωστών, των μελλοντικών πολίτων, ώστε να προβληματιστούν και να κατανοήσουν και μέσω και των βιβλίων τα σύνθετα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου και να διαμορφώσουν αξίες και θετικές στάσεις.

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στις 22 Μαΐου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 17.30.

Ψηφιακή τεχνολογία: Πόσο επηρεάζει την καθημερινή επαφή γονιού και παιδιού;

Είναι τελικά οι οθόνες εμπόδιο στη διαπροσωπική επαφή γονιού και παιδιού; Τι παρουσιάζει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η τεχνολογία επεμβαίνει καθημερινά, και πολλές φορές επιθετικά, στη διαπροσωπική αλληλεπίδραση μεταξύ γονιού και παιδιού, με αποτέλεσμα να επηρεάζει τη σχέση και την επικοινωνία τους.

Μαθητές λυκείου παράγουν την δική τους μπύρα και ποτό με μέλι

Μια φρέσκια παγωμένη μπύρα, με μια ιδιαίτερη γεύση και ονομασία, σε μια στιγμή χαλάρωσης πάντα είναι ένας μικρός πειρασμός.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Αναστασιάδης, ενέδωσε στον πειρασμό και αποφάσισε να αφιερώσει ένα ρεπορτάζ στους παρασκευαστές της “ΕΠΑΛ.ΛΙΩΤΙΚΗΣ” μπύρας.

Άποψη: Δέσποινα Τριβόλη - Η μανούλα ως φωτισμένος γίγαντας στο σκοτάδι

ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ, την ώρα που έβαζα τον γιο μου να κοιμηθεί κι ενώ κατάφερα να ξεγλιστρήσω από δίπλα του ακροπατώντας σαν τον φαντομά, έκατσα σε μια πολυθρόνα στην άκρη του δωματίου και περίμενα να τον πάρει για τα καλά ο ύπνος. Χάζευα στο κινητό μου, περιμένοντας να ακούσω το ροχαλητό του, όταν ακούστηκε μια φωνή από το υπερπέραν. «Μαμά», (φορτισμένη παύση), «σε βλέπω». Σκέφτηκα πως γι’ αυτόν η εικόνα ήταν γκροτέσκα: η μανούλα ως φωτισμένος γίγαντας στο σκοτάδι, με τη μούρη κολλημένη στην οθόνη.

Αντώνης Τσαπατάκης: «Ο άνθρωπος ζει μονάχα όταν έχει ως αυτοσκοπό να κάνει τη ζωή του καλύτερη»

Ο Αντώνης Τσαπατάκης γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1988 στα Χανιά της Κρήτης και είναι παραολυμπιονίκης στο άθλημα της κολύμβησης. Έχει κερδίσει πολλούς τίτλους και έχει κατακτήσει ρεκόρ σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η ζωή του άλλαξε το 2006 όταν ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα τού κόστισε την κίνηση των ποδιών του. Ήταν μόλις 19 χρονών και φοιτητής στην Αστυνομική Ακαδημία. Ωστόσο, δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για να επιτύχει τους στόχους του.