Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Ήρεμα οικογενειακά δείπνα στο σπίτι και παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/ Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ).

Παιδιά που μιλούν ακατάπαυστα χωρίς να τρώνε μπουκιά, που σηκώνονται συνέχεια για να πάρουν από το ψυγείο ή την κουζίνα πράγματα που δεν χρειάζονται, κοιτάζουν τηλεόραση χωρίς να τρώνε, φωνές και καβγάδες... Και έτσι τα γεύματα της οικογένειας καταλήγουν σε μικρές μάχες που αφήνουν σε γονείς και παιδιά μια δυσάρεστη αίσθηση. Πολύ συχνά το να καθίσει το παιδί για 20-30 λεπτά στο τραπέζι φαντάζει ακατόρθωτο. Ωστόσο, τα οικογενειακά γεύματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. 

Τι μπορεί να γίνει για να απολαύσουμε όλοι μαζί ένα σύντομο και ευχάριστο γεύμα ή δείπνο; 

Πώς μαθαίνω το παιδί να περνάει με ασφάλεια το δρόμο;

Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί να αναπτύξει τις δεξιότητες ασφαλείας του πεζού με το να του δώσετε την ευκαιρία για αρκετή εξάσκηση σε αληθινούς δρόμους. Και αυτό μπορεί να γίνει καθημερινά στη διαδρομή για το σχολείο ή το νήπιο, στη γειτονιά ή όταν πηγαίνετε για τα ψώνια της εβδομάδας. Απλώς ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να αποφύγετε τα ατυχήματα.

Μαθαίνοντας τα παιδιά να διαχειρίζονται τις συγκρούσεις

Η σύγκρουση αποτελεί κομμάτι της καθημερινής ζωής και αποτέλεσμα των κοινωνικών σχέσεων. Ενώ δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων, θεωρείται διαδικασία ανάπτυξης και μάθησης. Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι φαινόμενα που παρατηρούνται αρκετά συχνά στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στην παιδική ηλικία, στο σχολείο, στο σπίτι, στη γειτονιά –χώροι που αποτελούν εύφορο έδαφος για την ανάπτυξή τους– που δυστυχώς τις περισσότερες φορές εκδηλώνονται με βίαιη συμπεριφορά. 

Άσθμα στα παιδιά: Γιατί συμβαίνει, τα συμπτώματα, η θεραπεία

Η συχνότητα του άσθματος παγκοσμίως αυξάνεται. Περίπου το 50-80% των ασθματικών παιδιών εκδηλώνουν συμπτώματα άσθματος πριν την ηλικία των 5 ετών.

Άσθμα και παιδιά 

Το άσθμα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης διαταραχή των αεραγωγών. Στα παιδιά που έχουν γενετική προδιάθεση για την εκδήλωση άσθματος, όταν έρθουν σε επαφή με κάποιο εκλυτικό παράγοντα ξεκινά μια φλεγμονώδης διεργασία στους βρόγχους η οποία μπορεί να προηγείται αρκετά της εμφάνισης συμπτωμάτων. Στην περίπτωση αυτή, οι βρόγχοι λόγω της φλεγμονής, σταδιακά εμφανίζουν οίδημα και αυξημένες βλεννώδεις εκκρίσεις, ενώ είναι υπεραντιδραστικοί, δηλαδή όταν έρθουν σε επαφή με εκλυτικούς παράγοντες προκαλείται σύσπαση των μυικών ινών τους (βρογχόσπασμος).

ΟΙΕΛΕ: Επανεμφανίζεται η βιομηχανία «άριστων» τίτλων σπουδών σε ιδιωτικά σχολεία

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΑΡΙΣΤΩΝ» ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ, ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΑΘΜΩΝ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΙΕΤΙΑΣ

Πώς θα διαλέξεις τη σωστή μάσκα θαλάσσης για το παιδί σου

Βλέποντας κατακαλόκαιρο παιδιά να κάνουν βουτιές φορώντας μάσκες θαλάσσης δεν πάει ο νους μας στο πόσο επικίνδυνο μπορεί να καταστεί αυτό το παιχνίδι για ένα πιτσιρίκι εφόσον η μάσκα γεμίσει με νερό και ότι μπορεί να κινδυνέψει να πνιγεί σε δευτερόλεπτα.

Ανατροπή : Μύθος τελικά το ότι η πολλή καθαριότητα βλάπτει

Η αντίληψη πως η πολλή καθαριότητα γυρνάει «μπούμερανγκ» και γίνεται κακή για την υγεία, προκαλώντας διάφορες αλλεργίες, επειδή δεν αφήνει τον ανθρώπινο οργανισμό να εξοικειωθεί με τα μικρόβια, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα απέναντί τους, δεν είναι παρά ένας «επικίνδυνος μύθος».

Το Ταεκβοντό στην ζωή παιδιών με Αυτισμό και Νοητική Υστέρηση, με πολλή Αγάπη και απόλυτο Σεβασμό!

Ο Νικηφόρος Κοτρίδης Διεθνής Εκπαιδευτής International Special Needs Tae Kwon Do Hellas Training System (Εκπρόσωπος Διεθνούς Ομοσπονδίας Ταεκβοντό για ΑμεΑ στην Ελλάδα) μιλά, εφ’όλης της ύλης, για τον ρόλο του Ταεκβοντό στην ζωή ατόμων με αναπηρίες όπως ο Αυτισμός και η Νοητική Υστέρηση.

Η εκμάθηση μουσικού οργάνου βελτιώνει τις επιδόσεις των παιδιών

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου σε μικρή ηλικία θεωρείται από πολλούς ότι αποσπά τα παιδιά από πιο «σημαντικά» μαθήματα, όπως τα μαθηματικά ή τη γλώσσα.

Ωστόσο, νέα έρευνα αποδεικνύει ότι ο χρόνος που αφιερώνεται σε μουσικά όργανα ενισχύει την επίδοση των παιδιών και στα υπόλοιπα μαθήματα.

Βάσεις 2019: Αυτά είναι τα μαθήματα που τις «ανεβοκατεβάζουν»

Δεκάδες τμήματα που θα δεχτούν υποψηφίους με βαθμολογίες κάτω από τη βάση θα έχουμε φέτος στα πανεπιστήμια της χώρας, καθώς με την κατάργηση της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης αναμένεται ότι θα «περάσουν» στα ΑΕΙ και οι βαθμολογίες υποψηφίων που γίνονταν ετησίως δεκτοί στην Ανώτατη Εκπαίδευση με γραπτά αρκετά κάτω από τα 10.000 μόρια.

Άποψη: Ρέα Βιτάλη "Απρόσωπα θλιβερά μαγκάκια"

Στη δίκη για τον χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, δεν εμφανίστηκαν ποτέ ούτε οι κατηγορούμενοι, ούτε και οι γονείς τους. Μια ιστορία με οκτώ ένοχους. Από το «παρεάκι» της μαγκιάς μόνο ένας απαλλάχθηκε. Η συνομιλία με τον δικηγόρο της οικογένειας Γιακουμάκη αποκαλυπτική για πολλά...