Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: "Τυφλός καλλιτέχνης" για μισή ώρα

Πώς είναι να ζεις μες το σκοτάδι, να ζωγραφίζεις, να πλάθεις τον πηλό και να δημιουργείς ως καλλιτέχνης που δεν έχει το φως σύμμαχο; Μπορεί το ερώτημα να μην έχει απάντηση, για κάποιον που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης, υπάρχει όμως τρόπος και για εκείνον "να μπει για λίγο στη θέση του άλλου". Πρόκειται για μια δράση που διοργανώνει η ΜΚΟ "Αναπηρία Σήμερα". Σχεδόν για μια μέρα (από τις 11 το πρωί και μέχρι της 8 το βράδυ) όποιος επιθυμεί- με ή χωρίς προβλήματα όρασης -θα βιώνει την εμπειρία της δημιουργίας στο σκοτάδι. Κάθε μισή ώρα, ομάδες των έξι ατόμων θα εναλλάσσονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου θα μπορούν να ζωγραφίσουν, να δημιουργήσουν έργα από πηλό και να λειτουργήσουν ως καλλιτέχνες.

Αμυγδαλίτιδα: Προσοχή στα συμπτώματα

Πρόκειται για μια ασθένεια που τα περισσότερα παιδιά θα περάσουν μία φορά στη ζωή τους. Εάν το δικό σας ταλαιπωρείται συχνά, τότε χρειάζεται έξτρα προσοχή.

Κοινωνικά φροντιστήρια για μαθητές λυκείου

Κοινωνικά φροντιστήρια θα οργανώσει το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές του λυκείου από οικονομικά αδύναμες οικογένειες, όπως εξήγγειλε χθες στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου. Από τη λειτουργία των κοινωνικών φροντιστηρίων εκτός από τους μαθητές, θα ευνοηθούν και οι εκπαιδευτικοί, καθώς τα μαθήματα θα διδάξουν νέοι καθηγητές έως 30 ετών και μακροχρόνια άνεργοι καθηγητές. Το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί από τον Φεβρουάριο πιλοτικά. Ανάλογες κινήσεις έχουν ήδη αναπτυχθεί με επιτυχία από διάφορες ομάδες καθηγητών σε όλη τη χώρα, που προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σε οικονομικά ασθενείς μαθητές.

8ος Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

H Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει τον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» του περιοδικού «ο μικρός Ευκλείδης» για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου

Δελτίο Τύπου της ΟΜ.Κ.Ε. για την Επαιτεία