Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Κατασκευή: Παγωτά

 

Εθνικό σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα του παιδιού με 7 άξονες

Ο «Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού», προχώρησε σήμερα, στην υιοθέτηση διετούς εθνικού σχεδίου δράσης για τα δικαιώματα του παιδιού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. \

Το εθνικό σχέδιο δράσης το οποίο αφορά την περίοδο 2021-2023, αποτελεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού και περιλαμβάνει τις δράσεις των 12 φορέων που συγκροτούν τον «Εθνικό Μηχανισμό Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού», το οποίο συστάθηκε με το νόμο 4491/2017.

Πόσα παιδιά είναι υπέρβαρα και παχύσαρκα στην Ελλάδα

Ένα στα δύο παιδιά από 2 έως 14 ετών έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος, αλλά ένα στα τρία είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα και ένα στα δέκα ελλιποβαρή.

Αυτό προκύπτει - μεταξύ άλλων - από την Έρευνα Υγείας έτους 2019 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και συγκεκριμένα από ξεχωριστό θεματικό ερωτηματολόγιο για την υγεία των παιδιών, που εφαρμόστηκε πιλότικά.

Εξέταση ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα Ειδικά Μαθήματα 2021

Oι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα διενεργούνται με βάση την αριθμ.Φ.253/128314/Β6/29-11-2002 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1538 Β΄/10-12-2002), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Σύμφωνα με τις διατάξεις της ανωτέρω Υ.Α., οι απόφοιτοι και οι μαθητές ημερήσιου ή εσπερινού Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, καθώς και οι απόφοιτοι άλλου τύπου Λυκείου που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 9, εξετάζονται ως άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από τις οικείες Επιτροπές Εξέτασης ως ακολούθως: Δείτε την Υπουργική Απόφαση εδώ.

Τα παιδιά «είδαν» στη δυστοπία το παρόν

Το Dystopia__Corinth 2097 είναι η ταινία μικρού μήκους των μαθητών της έκτης τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, που πήρε το πρώτο βραβείο μυθοπλασίας στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών 
● Η ταινία μεταδίδει μηνύματα και νοήματα που δεν περιμένει κανείς από παιδιά 
● «Ψυχή» του εγχειρή­ματος, ο εκπαιδευτικός Σταύρος Παναγιώτου. «Τα παιδιά ωρίμασαν, έγιναν πιο υπεύθυνα, ανέβηκε η αυτοεκτίμησή τους από αυτή την εμπειρία», σημείωσε ο Στ. Παναγιώτου  

Εμβολιασμός και παιδιά: Ποιες χώρες προχωρούν στο επόμενο βήμα

Το πράσινο φως των αρμόδιων αρχών ζητεί η Moderna προκειμένου να επιτραπεί η χορήγηση του εμβολίου της στους εφήβους άνω των 12 ετών σε ΕΕ, ΗΠΑ και Καναδά ενώ η Pfizer σχεδιάζει να ξεκινήσει δοκιμές για το εμβόλιο σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 και η Κίνα έδωσε έγκριση στην Sinovac για επείγουσα χρήση του εμβολίου της σε ηλικίες ακόμη και 3 ετών.

Τα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη στη Θεσσαλονίκη στα 10 καλύτερα σχολεία του κόσμου στο σκάκι

Ξεκινώντας στις 8 Φεβρουαρίου και συνεχίζοντας μέχρι τις 15 Ιουνίου 2021 αυτό το διαδικτυακό ταξίδι ανά τις Ηπείρους, ποιος θα πίστευε ότι ένα σχολείο από τη μικρή Ελλάδα, θα περνούσε όλους τους σκοπέλους που βρέθηκαν στο δρόμο του;

Ποιος θα μπορούσε να προβλέψει ότι με 18 νίκες στους 19 αγώνες που έδωσε με σχολεία από την Κολομβία μέχρι την Κίνα, θα κατατάσσονταν στα 10 καλύτερα σχολεία παγκοσμίως, από τα 280 που ξεκίνησαν ;

Θεσσαλονίκη: Aπινιδωτές σε σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών από Σεπτέμβρη

Εξοπλισμένα με απινιδωτές θα είναι από τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, αλλά και δημοτικά κτίρια, καθώς, με το πέρας του διαγωνισμού και την ανάδειξη αναδόχου, που έχει ήδη ολοκληρωθεί, ο δήμος θα προμηθευτεί το αμέσως επόμενο διάστημα 25 καταρχήν απινιδωτές που θα τοποθετηθούν σε σχολεία και δημοτικά κτίρια, από τα οποία δύο, τουλάχιστον, άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου και έλαβαν τη σχετική πιστοποίηση.

Επιβραβεύτηκαν τα σχολεία για τον μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» 2020-21

Εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Αίθριο χώρο του Δημαρχείου (Μαράσλειο Μέγαρο).

Κατά τη βράβευση, τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, έλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα συμβολικό βραβείο για τη σχολική τους μονάδα, ενώ όλα τα συμμετέχοντα σχολεία στη δράση έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

Εργοθεραπεία-Λογοθεραπεία: Οδηγίες για την κατάθεση δικαιολογητικών ειδικών θεραπειών

Εχετε ολοκληρώσει τις συνεδρίες σας στην εργοθεραπεία – λογοθεραπεία και θέλετε να αποζημιωθείτε; Εδώ θα βρείτε τη διαδικασία αίτησης στον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης και υποβολής εγγράφων για την αποζημίωση ειδικών και ατομικών αιτημάτων παροχής υπηρεσιών υγείας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) για την κατηγορία παροχών ειδικής αγωγής (λογοθεραπεία/εργοθεραπεία) για παιδιά και εφήβους.

Αντικαπνιστική πρωτοβουλία για τους μαθητές

Μια νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία με τίτλο «Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ», παρουσιάστηκε πρόσφατα σε Συνέντευξη Τύπου από την MSD, την ΕΟΠΕ και το Quality Net. To συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναπτύχθηκε για να ευαισθητοποιήσει τη σχολική κοινότητα και τις οικογένειες των μαθητών στην πρόληψη του καπνίσματος και κατά συνέπεια την διατήρηση της καλής υγείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσε ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ, κ. Ι. Μπουκοβίνας, σχεδόν το 40% των θανάτων από καρκίνο και σχεδόν το 90% θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα μπορούν ν’ αποδοθούν στο κάπνισμα. Η γνώση αποτελεί δύναμη και η εκπαίδευση της νέας γενιάς σε υγιεινές συνήθειες αλλά και στην αποφυγή του καπνίσματος μπορεί να βοηθήσει στην ευημερία αλλά και στην πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα.

Klassens tid: Το μάθημα ενσυναίσθησης που κάνουν στα σχολεία της Δανίας

Η στιγμή που ο Κρίστιαν Ερικσεν βρίσκεται χωρίς τις αισθήσεις του στο έδαφος και οι συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα της Δανίας δημιουργούν μια ανθρώπινη ασπίδα προστασίας από τα αδιάκριτα βλέμματα συγκλόνισε ποδοσφαιρόφιλους και μη.

Οι παίκτες της Δανίας δείχνοντας απίστευτα αντανακλαστικά, συγκεντρώθηκαν γύρω από τον συμπαίκτη τους και πιάνοντας ο ένας το χέρι του άλλου, δημιούργησαν ένα τείχος για να κρατήσουν τα όσα διαδραματίζονταν μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες. Οι εικόνες αυτές έφεραν στο προσκήνιο το ζήτημα της ενσυναίσθησης.

Πανελλήνιες διακρίσεις του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, για καινοτόμες εφαρμογές ρομποτικής στην εκπαίδευση και στην κοινωνία την περίοδο της πανδημίας

Με δύο σημαντικές διακρίσεις βραβεύτηκε το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο διαγωνισμό «Education Leaders Awards 2021», για τις καινοτόμες δράσεις υποστήριξης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που ανέπτυξε και εφάρμοσε στη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα, έλαβε το βραβείο «Gold» στην κατηγορία «Online και Εκπαίδευση Εξ Αποστάσεως» και το βραβείο «Bronze» στην κατηγορία «Εκπαιδευτικές Virtual Επισκέψεις & Βιωματική Μάθηση». 

Τα Παιδικά Χωριά SOS εγκαινίασαν στη Μυτιλήνη Κέντρο Στήριξης για ευάλωτες οικογένειες και παιδιά

Τα Παιδικά Χωριά SOS, συνεχίζοντας τη δυναμική τους παρουσία και συμβολή σε θέματα ενδυνάμωσης ευάλωτων οικογενειών, εγκαινίασαν την Πέμπτη10 Ιουνίου το δέκατο κατά σειρά Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στη Μυτιλήνη. Το Κέντρο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες περισσότερων από 300 οικογενειών της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19, την πολυετή οικονομική ύφεση, καθώς και τις πρωτόγνωρες κοινωνικές συνθήκες που έχει κληθεί να διαχειριστεί τα τελευταία έξι χρόνια η τοπική κοινωνία, εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.