Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Το παιδί κοντά στη θάλασσα

Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, για πρώτη χρονιά φέτος, σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει εργαστήρια με σκοπό να φέρει τα παιδιά σε επαφή με αθλήματα της θάλασσας. 

Τι είναι τα ΚΕΠΑ και ποιά η αρμοδίως προβλεπόμενη διαδικασία πιστοποίησης της αναπηρίας

Τόσο το αντικείμενο των νεοσύστατων Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), όσο και οι προβλεπόμενες βάσει του ισχύοντος νέου καθεστώτος διαδικασίες στις οποίες υποβάλλονται οι άνθρωποι με αναπηρία, περιγράφονται σε έντυπο της Διεύθυνση Αναπηρίας & Κοινωνικής Εργασίας του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που οι ΑμεΑ καλούνται να γνωρίζουν.

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου.

Παίζοντας στις βιβλιοθήκες

Γιορτάζοντας την παγκόσμια ημέρα του λευκού μπαστουνιού και με τη βοήθεια ειδικών συντελεστών, ενήλικες βλέποντες και μη βλέποντες (μικτές ομάδες) παίζουν μέσα στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη ένα γιγάντιο “scrabble” και “κυνήγι του χαμένου….βιβλίου”.

Θεατρικός Παπαδιαμάντης για εφήβους

Το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Οι έμποροι των εθνών» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα ΟΠΕRΑ, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, επιχειρώντας ένα σκηνοθετικό ανέβασμα με όρους σύγχρονου μουσικού θεάτρου. Η παράσταση μπορεί να συσχετιστεί με τη σχολική ύλη, προσφέροντας ερεθίσματα για εναλλακτικές αναγνώσεις του έργου του Παπαδιαμάντη. Απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.
Πού: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφ. Συγγρού 107-109).
Πότε: Τρίτη 25 & Τετάρτη 26 Οκτωβρίου και Τρίτη 1 & Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, 11:00-13:30 (κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ ανά μαθητή).

Παιχνίδι και εκπαίδευση με την ιστορία της Ακρόπολης

Το ημερολόγιο έδειχνε 26 Σεπτεμβρίου 1987 - ακριβώς 300 χρόνια μετά την ανατίναξη του Παρθενώνα από τα κανόνια του Ενετού Μοροζίνι - όταν έπεσε ο πρώτος σπόρος για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ακρόπολης με τη λειτουργία του Κέντρου Μελετών Ακροπόλεως.

Δωρεάν - Ανοικτό μάθημα-θεατρικό παιχνίδι για παιδιά

Το ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Α4Μ (ΑΦΟΡΜΗ) ανοίγει τις πόρτες του για ένα ΔΩΡΕΑΝ - ΑΝΟΙΚΤΟ μάθημα γνωριμίας για τους μικρούς μας φίλους ( 4-11 ετών).

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 12:00 -14:00

Βαφτίστε έναν δορυφόρο!

Ένας ευφάνταστος διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά με θέμα «Διάστημα και Αεροναυπηγική» ανακοινώθηκε στις 29/09/2011 κατά τη διάρκεια επίσημης συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της παρουσίασης του ευρωπαϊκού δορυφορικού προγράμματος Galileo.

Άποψη: Α. Λασκαράτος "Χίλια συν ένα Λασκαρατάκια"

Διαβάζω στο ρεπορτάζ ότι στην Αμερική και στον Καναδά, όπου πολλές γυναίκες καταφεύγουν στις τράπεζες σπέρματος προκειμένου ν’ αποκτήσουν παιδιά, ότι λοιπόν σε πολλές περιπτώσεις η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Και αυτό με την έννοια ότι ένας ‘δότης’ μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές, κι’ έτσι πολλά κουτσούβελα να έχουν τον ίδιο φυσικό πατέρα. Η επιλογή του ‘δότη’ από τα ζευγάρια γίνεται με βάση έναν κατάλογο με τα χαρακτηριστικά (χρώμα ματιών, επίπεδο σπουδών κ.λ.π) των αντρών που δωρίζουν το σπέρμα τους και έτσι ορισμένοι δότες πέφτουν θύματα της … επιτυχίας τους.

Τηλεοπτικές εκπομπές 5/10 και 6/10

Αρχισε η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Τιμολόγιο ρεύματος: Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2011 η προθεσμία για τους δικαιούχους

Από αυτήν την εβδομάδα έως και τις 15 Δεκεμβρίου μπορούν οι δικαιούχοι (άνεργοι, τρίτεκνοι, ΑμΕΑ, άτομα με χαμηλό εισόδημα) του μειωμένου Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρεύματος να υποβάλουν αιτήσεις για τη χορήγησή του από την 1η Ιανουαρίου και για όλο το 2012.