Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

5 τρόποι για να διδάξουμε μεγαλύτερα παιδιά με αναπηρία σχετικά με την προσωπική τους υγιεινή

Σαν λογοθεραπευτής δουλεύω με νεαρούς ενήλικες και χρησιμοποιώ συχνά τα θέματα της προσωπικής υγιεινής, της κοινότητας και της καθημερινής ζωής προκειμένου να πετύχω το επίπεδο γλωσσικής ανάπτυξης που επιδιώκουμε. 

Πολλά παιδιά μεγάλα σε ηλικία, έφηβοι ή νεαροί ενήλικες δυσκολεύονται πολύ να διατηρήσουν την προσωπική τους υγιεινή και δείχνουν ότι έχουν περιορισμένες γνώσεις στο συγκεκριμένο τομέα. Αυτά τα παιδιά βασίζονται συχνά σε ενήλικες στη ζωή τους προκειμένου να τους υπενθυμίζουν και να τα καθοδηγούν να πλένουν τα χέρια τους, να κάνουν ντουζ κάθε μέρα, να λούζουν με σαμπουάν τα μαλλιά τους κοκ. 

Πρόσωπο: Esther Okade

Με μία πρώτη ματιά, μοιάζει σαν κάθε άλλο κορίτσι της ηλικίας του. Η 10χρονη Έστερ παίζει με τις μπάρμπι της, συχνάζει στο πάρκο και πηγαίνει για ψώνια. Η μικρή που ζει σε μία βιομηχανική περιοχή της Βρετανίας με την οικογένειά της, θεωρείται παιδί – θαύμα. Το μαθηματικό μυαλό της την οδήγησε πρόωρα στο πανεπιστήμιο. Για την ακρίβεια, από τον περασμένο Γενάρη, η Έστερ παρακολουθεί μαθήματα μαθηματικών στο ανοιχτό πανεπιστήμιο – σπουδές εξ αποστάσεως – και, μάλιστα, στις πιο πρόσφατες εξετάσεις, ήδη πέτυχε τον απόλυτο βαθμό, παίρνοντας 100.

Πώς θα μάθετε αν το παιδί σας θα γίνει παχύσαρκο

Η μέτρηση του Δείκτη Μάζας Σώματος στη βρεφική ηλικία μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην πρόβλεψη του αν ένα παιδί θα γίνει παχύσαρκο μέχρι την ηλικία των 4 ετών, αναφέρει νέα έρευνα.

Τα ευρήματα υπέδειξαν ότι η κατανόηση των τάσεων της ανάπτυξης του μωρού μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές έγκαιρες προσπάθειες στην πρόληψη της παχυσαρκίας.

Πανεπιστήμια και ΤΕΙ «ανοίγουν» τα μαθήματά τους σε όλη την κοινωνία

Με κοινή πεποίθηση ότι η γνώση αξίζει να είναι διαθέσιμη σε όλους, περισσότερα από 20 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανά τη χώρα συμμετέχουν στο έργο Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα. Πρόκειται για μαθήματα που διδάσκονται σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας και τα οποία τώρα παρέχονται μέσω Διαδικτύου, ελεύθερα προσβάσιμα και δωρεάν διαθέσιμα για όλους.

Πρώτη θέση για την Ελλάδα στη Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Πολλές ήταν οι διακρίσεις που σημείωσαν Έλληνες φοιτητές στην Ετήσια Μαθηματική Ολυμπιάδα των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στην Οχρίδα. 

Το Υπουργείο Παιδείας με δελτία τύπου του έδωσε τα συγχαρητήρια του στον Αθηναγόρα Σκιαδόπουλο που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών. Όπως γράφει το Υπουργείο πρόκειται για το αποκορύφωμα μίας σειράς διακρίσεων του Ρόδιου φοιτητή του ΕΜΠ και το υπουργείο τον συγχαίρει θερμά και του εύχεται ολόψυχα λαμπρή σταδιοδρομία και ακόμη σπουδαιότερα επιτεύγματα. 

Βarbie: Μιλάει και... κρυφακούει

Η Barbie έγινε 56 ετών και το «γιορτάζει» με μια νέα κούκλα ικανή να καταγράφει όσα (κρυφα)ακούει. Γονείς και οργανώσεις καταναλωτών, ωστόσο, διαμαρτύρονται βλέποντας κινδύνους για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια

Οι τοίχοι μπορεί σε γενικές γραμμές να μην έχουν αυτιά, αλλά η νέα Barbie έχει και τα χρησιμοποιεί για να «μαρτυράει» όσα ακούει στα κεντρικά των εταιρειών «Mattel» και «ToyTalk» στην Καλιφόρνια.

Έκθεση φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη από παιδιά με σύνδρομο Down

Αμέτρητα φωτογραφικά "κλικ" ακούγονται εδώ και καιρό μέσα από τους χώρους του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, στην περιοχή της Κάτω Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη. Με κάμερες και ταμπλέτες στα χέρια τα παιδιά/άτομα με σύνδρομο Down αλληλοφωτογραφίζονται και, όπως αποδεικνύεται, το διασκεδάζουν!

Προσχολική εκπαίδευση: Τι αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας

Νέο Προεδρικό Διάταγμα για τη λειτουργία της Προσχολικής Αγωγής θα εκδώσει το Υπουργείο Παιδείας μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς ενώ θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την καταγραφή των προβλημάτων που διέπουν την προσχολική εκπαίδευση. 

Γερμανία: Αίρεται η καθολική απαγόρευση της μουσουλμανικής μαντίλας στα σχολεία

«Φρένο» στην καθολική απαγόρευση της μαντίλας στα δημόσια σχολεία της Γερμανίας βάζει το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της Καρλσρούης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, που διέρρευσε πρόωρα στον γερμανικό Τύπο, οι Μουσουλμάνες δασκάλες επιτρέπεται στο εξής να φορούν μαντίλα στην τάξη, αρκεί η κίνηση τους αυτή να μην διαταράσσει την ειρήνη στο σχολικό περιβάλλον και να μην εγείρει αντιδράσεις από τους γονείς.

Didú: Νέα τεχνολογία εκτύπωσης επιτρέπει σε τυφλούς να «δουν» έργα τέχνης

Ο νούμερο ένα κανόνας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο μουσείο, είναι «βλέπεις αλλά δεν αγγίζεις». Αυτό σημαίνει ότι άτομα με προβλήματα όρασης δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν τα εκθέματα και μια περιγραφή δεν είναι ποτέ αρκετή. Αυτό έρχονται να λύσουν οι Ισπανοί με μια νέα τεχνολογία εκτύπωσης υψηλής ανάλυσης.