Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Αφήνοντας τους μαθητές να επιλέξουν τα κριτήρια βαθμολόγησής τους

Όταν οι μαθητές έχουν λόγο στην αξιολόγηση της εργασίας τους, βρίσκουν μεγαλύτερη ευχαρίστηση στην επίδειξη των γνώσεών τους.

Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Η σκέψη να ζητήσω από τα παιδιά να ολοκληρώσουν ακόμα μια εργασία ή να στριμώξουν ακόμα μια γνώση στο κεφάλι τους φαινόταν τρομακτική.

Πώς αντιδρούν οι γονείς όταν το παιδί φέρεται βίαια στο σχολείο;

Η επίθεση, που δέχθηκε καθηγήτρια από τον πατέρα ενός μαθητή, στον οποίο η ίδια είχε επιβάλει νωρίτερα παιδαγωγικά μέτρα, επειδή την εξύβρισε, ήρθε να προστεθεί σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις. Δεν φτάνουν όλες στη δημοσιότητα, παρά μόνο αν πρόκειται για κάτι ακραίο.

8.000 κενά στην Ειδική Εκπαίδευση – Δεκάδες τμήματα ένταξης στην Κεντρική Μακεδονία δεν λειτουργούν

Τα 8.000 «αγγίζουν» τα οργανικά και λειτουργικά κενά στην ειδική εκπαίδευση σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας!

Αυτό είναι ένα από τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν πριν από λίγες ημέρες σε σύσκεψη για το συντονισμό δράσεων πάνω στο ζήτημα της ειδικής αγωγής, από τις Ενώσεις Γονέων Ανατολικής Θεσσαλονίκης, από ΔΣ Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και μεμονωμένους γονείς.

ΟΠΕΚΑ: Νέα διαδικασία πληρωμής εργαζομένων στο πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία»

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων εργάζονται στο πιλοτικό πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ανακοινώθηκε ότι σύντομα θα ισχύσει νέος τρόπος πληρωμής των μηνιαίων απολαβών των προσωπικών βοηθών.

Τεχνο-κάψουλα: Tο επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων για την Τροιζηνία και τα Μέθανα

Μετά από πολύμηνη δουλειά δημιουργήθηκε το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων με ερωτήσεις που προέρχονται από την περιοχή της Τροιζηνίας και των Μεθάνων. Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 3:00 μμ, στο ΚΔΑΠ Τροιζηνίας (Γαλατάς) και στις 6:00 μμ, στο ΚΔΑΠ Μεθάνων παραδόθηκε και παίχτηκε για πρώτη φορά το επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων για την Τροιζηνία και τα Μέθανα «Τεχνο-κάψουλα»!

Τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο: Επίτευγμα ή μέσο χειραγώγησης;

O επιστήμονας που χαρτογράφησε τον ανθρώπινο εγκέφαλο και καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών, Γιώργος Παξινός, περιγράφει τις ελπίδες και τους κινδύνους από την πρώτη εμφύτευση τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο από τη Neuralink.

Τι είναι η επαγγελματική αναδοχή για παιδιά με αναπηρία;

Η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και η διασφάλιση σε κάθε παιδί της δυνατότητας να μεγαλώνει σ’ ένα υγιές, ασφαλές και κατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν και η ελληνική κοινωνία έχει αρχίσει να αγκαλιάζει πλέον το θεσμό της αναδοχής, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες για την εξεύρεση της κατάλληλης ανάδοχης οικογένειας για τα παιδιά με αναπηρία που φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας.

Συνελήφθη γνωστός youtuber για κακοποίηση ατόμων με αναπηρία

Στη σύλληψη ενός 35χρονου στο Αιγάλεω προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης οι αστυνομικές αρχές για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη ατόμων με αναπηρία σε ζωντανή μετάδοση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος, που είναι γνωστός youtuber, φέρεται να προέβαινε στις συγκεκριμένες πράξεις τουλάχιστον ένα μήνα.

«Παιδιά χαμένα στην κατάθεση» της Όλγας Θεμελή

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ το βιβλίο της Όλγας Θεμελή «Παιδιά χαμένα στην κατάθεση» (ISBN: 978-960-499-475-5).

Όπως αναφέρουν οι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ: «Η σεξουαλική κακοποίηση βιώνεται από το ανήλικο θύµα ως ένα εσωτερικό «ολοκαύτωµα», το οποίο µόνο οι επιζώντες ακραίων τραυµατικών εµπειριών θα µπορούσαν να περιγράψουν. Η παγίδευση, η µυστικότητα, ο εκφοβισµός, η καθυπόταξη και, τέλος, η υφαρπαγή του ιερού και πολύτιµου είναι βασικά σηµεία της πορείας προς τη σεξουαλική κακοποίηση. Η σισύφεια προσπάθεια των θυµάτων έρχεται νοµοτελειακά να παλέψει µε την αµφισβήτηση και την κριτική. Στη συνέχεια, δυσκίνητοι και απρόθυµοι µηχανισµοί µαταιώνουν κάθε προσδοκία ανάδειξης της αλήθειας.

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία στην Αλβανία από τις επιλεκτικές αμβλώσεις - Δεν γεννήθηκαν ποτέ 21.000 κορίτσια τα 10 τελευταία χρόνια

Στην Αλβανία, χιλιάδες κορίτσια έχουν χαθεί, θύματα επιλεκτικών αμβλώσεων που πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια εκεί, όπως και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων όπου κυριαρχούν οι πατριαρχικές αρχές και τα κορίτσια θεωρούνται μερικές φορές «ανεπιθύμητα».

«Όταν ο άντρας μου έμαθε ότι το τέταρτο παιδί μας θα ήταν κορίτσι, κόντεψε να με σκοτώσει». Η Λίνα, που δεν παρουσιάζεται με το αληθινό της όνομα, δεν γέννησε ποτέ εκείνη την τέταρτη κόρη. «Ημουν έτοιμη να βάλω σε κίνδυνο τη ζωή μου για να μην έρθει στον κόσμο αυτό το μωρό».

Υπερδιπλασιάζονται οι γιατροί που πιστοποιούν την αναπηρία στο ΚΕΠΑ

Υπεγράφη από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την αύξηση του αριθμού και των ειδικοτήτων του σώματος γιατρών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Ο αριθμός των γιατρών που πιστοποιούν την αναπηρία στο ΚΕΠΑ υπερδιπλασιάζεται. Συγκεκριμένα, από 500, που είναι σήμερα, θα φτάσει τους 1.200.