Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Αμυμώνη: Μουσικοθεατρική παράσταση «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ»

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες «Η ΑΜΥΜΩΝΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και η θεατρική ομάδα του 1ουΔΗΜΟΣΙΟΥ Ι.Ε.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Τμήμα Φυσικοθεραπείας), σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την ξεκαρδιστική μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο:
«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ»
του Φίλιππου Βλαχόπουλου, σε σκηνοθεσία Lena Kyropoulos.

Ήπια ηλεκτροδιέγερση του εγκεφάλου βελτιώνει τις μαθηματικές επιδόσεις

Δυσκολεύεστε από παιδί στα μαθηματικά και δεν μπορείτε να υπολογίσετε τον λογαριασμό στο εστιατόριο; Στο μέλλον, με λίγα ακίνδυνα ηλεκτρικά σοκ στον εγκέφαλο θα μπορείτε να βελτιώσετε τις ικανότητές σας να λύνετε προβλήματα. Επιστήμονες στη Βρετανία ανακάλυψαν μια μη επεμβατική μέθοδο ηλεκτρικής διέγερσης του εγκεφάλου, η οποία αυξάνει τις επιδόσεις στα μαθηματικά, ενώ η βελτίωση δεν είναι μόνο παροδική, αλλά φαίνεται πως μπορεί να κρατήσει έως και έξι μήνες. Παραμένει ακόμα άγνωστο αν η τεχνική έχει παρενέργειες, ενώ υπάρχει αισιοδοξία για εφαρμογή της μεθόδου σε ασθενείς με νευροεκφυλιστικές παθήσεις.

Πόση ενέργεια χρειάζεται ένα παιδί ανάλογα με την ηλικία του

Οι διατροφικές απαιτήσεις των παιδιών ποικίλουν ανάλογα με το ρυθμό ανάπτυξης, τη σύσταση σώματος, το επίπεδο φυσικής τους δραστηριότητας και όλους τους παράγοντες εκείνους που επηρεάζουν τις βασικές τους ανάγκες. 

Μείζον πρόβλημα οι αυτοκτονίες παιδιών και εφήβων

Διεθνής Ημέρα Γραμμών Βοήθειας για Παιδιά και Εφήβους είναι από το 2007 η 17η Μαΐου, ως ένδειξη αναγνώρισης του ρόλου των γραμμών βοήθειας στην πρόληψη και προστασία από την κακοποίηση και τη βία εις βάρος των παιδιών. 

Τα 102 πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και άλλα δημόσια έγγραφα που μπορείτε να βγάλετε από τον υπολογιστή του σπιτιού σας...

Ηλεκτρονικά, από το σπίτι τους, θα μπορούν να «συναλλάσσονται» με τη Δημόσια Διοίκηση οι πολίτες για τη διεκπεραίωση 102 υπηρεσιών, όπως η έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών. Ετσι απαλλάσσονται από την υποχρέωση, να επισκεφθούν αυτοπροσώπως οποιαδήποτε υπηρεσία, είτε για να υποβάλουν αίτηση, είτε για να παραλάβουν έγγραφο.

Οι τυποποιημένες αυτές διαδικασίες του ΕΡΜΗ βρίσκονται στην αρχική σελίδα,(http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/) κάτω από τον τίτλο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες».

Κέντρο για χαρισματικά παιδιά στο Κολέγιο Ανατόλια

Στη δημιουργία του πρώτου «Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά», στο Κολέγιο Ανατόλια, προχωρεί το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Το Center for Talented Youth - CTY Greece at Anatolia, που γίνεται με δωρεά του ιδρύματος, είναι σε συνεργασία με το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Μάικ Μπλούμπεργκ: «Οι μέτριοι μαθητές καλύτερα να μαθαίνουν τέχνη»

Οι μαθητές που έχουν μάλλον μέτριες επιδόσεις στο σχολείο θα ήταν καλύτερα να γίνουν υδραυλικοί και να αφήσουν το κολέγιο, πρότεινε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Όπως εξήγησε στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή του, αυτό θα ήταν καλύτερο για όσους έχουν μέτριες επιδόσεις.

Ενημερωτική Ομιλία με θέμα "Το Αλλεργικό Παιδί στο Σχολείο" από τη ΔΗΦΑ

Η Δημοτική Φροντίδα του Δήμου Αχαρνών (ΔΗΦΑ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας διοργανώνει ενημερωτική ομιλία με θέμα «Το αλλεργικό παιδί στο σχολείο».

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η ιατρό - αλλεργιολόγος ενηλίκων και παίδων κα Ε.Χ.Μαρσώνη, την Τετάρτη 22/5/2013 ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.