Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

10 λόγοι που αφήνουμε τα αυτιστικά παιδιά μας να βλέπουν τηλεόραση

Είναι αλήθεια ότι τα αυτιστικά παιδιά χρειάζονται μεγάλη θεραπευτική αλληλεπίδραση. Πολλοί ειδικοί συνιστούν ώρες θεραπείας την ημέρα που συνήθως παρέχονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους. Η τηλεόραση και τα βίντεο δεν είναι διαδραστικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να αφήνουμε τα αυτιστικά παιδιά να τα παρακολουθούν; Όχι, δεν σημαίνει αυτό!

Μαθητές μετέτρεψαν πρόβλημα του σχολείου τους σε οικολογική λύση ηχητικής αναβάθμισης μεγάλων χώρων

Μια οικολογική απάντηση στο πρόβλημα του κακού ήχου σε μεγάλους χώρους ενέπνευσε σε μαθητές η δυσκολία να παρακολουθήσουν το μάθημα της γυμναστικής στο γυμναστήριο του σχολείου τους.

Η διεξαγωγή αθλητικών ή και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο γυμναστήριο του 10ου Γενικού Λυκείου Λάρισας είχε αποδειχθεί μία θορυβώδης υπόθεση κι αυτό γιατί παρά το ότι πρόκειται για σχετικά νέα κατασκευή, ο αντίλαλος και η κακή διάχυση του ήχου δυσκόλευαν καθηγητές, μαθητές, προσκεκλημένους ομιλητές να ακούσουν και να ακουστούν.

Νηπιαγωγός θεωρεί υπαίτιους τους γονείς των μαθητών της για το γεγονός ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν την αποτυχία

Η αποτυχία, όσο δυσάρεστη κι αν είναι ως γεγονός, αποδεικνύεται πολύτιμο εργαλείο για κάθε άνθρωπο, αφού του δίνει τη δυνατότητα να βελτιώνεται.

Σύμφωνα με την άποψη της νηπιαγωγού Cassie Martinez, τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας σήμερα δεν ξέρουν πώς να χάνουν εξαιτίας της συνήθειας των γονιών τους να τα επιβραβεύουν διαρκώς, κι αυτό αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για την ανάπτυξη των κοινωνικών τους δεξιοτήτων.

Ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της παχυσαρκίας των γονιών και των παιδιών τους στη μέση ηλικία, διαπιστώνει έρευνα

Τα άτομα έχουν εξαπλάσιες πιθανότητες να ζήσουν με παχυσαρκία στη μέση ηλικία, αν και οι δύο γονείς τους έζησαν με παχυσαρκία σε αυτή την ηλικία, όπως διαπιστώνει νέα έρευνα που θα παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία στη Βενετία. Το να έχει ο ένας γονέας παχυσαρκία τριπλασιάζει τις πιθανότητες.

Πειραματικά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία: Ξεκινούν οι αιτήσεις, οδηγός για κλήρωση και εγγραφές

Γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα κληθούν με πρόσκληση, η οποία θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του Υπουργείου και της Δ.Ε.Π.Π.Σ., να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά σε ειδική πλατφόρμα

Επίδομα μητρότητας: Στο επόμενο διάστημα ανοίγει η πλατφόρμα

Εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, αναμένεται να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε μη μισθωτές – ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες.

«Ζω ένα όνειρο» λένε οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού με οπτική αναπηρία από όλο τον κόσμο!

Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη και η μοναδική μέχρι τώρα στην Ελλάδα, η οποία προσφέρει στα άτομα με οπτική αναπηρία την υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής σε όλους τους αγώνες εντός έδρας στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ακανόνιστα γεύματα και ηλεκτρονικό τσιγάρο, «ένοχα» για πονοκεφάλους σε νεαρές ηλικίες

Τα ακανόνιστα γεύματα, όπως η παράλειψη του πρωινού, συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο συχνών πονοκεφάλων στα παιδιά και τους εφήβους, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ηλεκτρονικό τεύχος του ιατρικού περιοδικού της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας «Neurology».

Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τις εμβοές -Πώς αντιμετωπίζονται

Γιατί όσοι υποφέρουν από εμβοές θα πρέπει να επισκεφθούν οπωσδήποτε ψυχίατρο; Τι σχέση έχει η αϋπνία, η διάσπαση προσοχής και η αδυναμία συγκέντρωσης με τις εμβοές; Γιατί οι εωστρεφείς, οι μοναχικοί και οι αγχώδεις έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν εμβοές; Πόσο σοβαρή πάθηση είναι και πότε είναι επικίνδυνη για τη ζωή του ασθενή; Βοηθούν τα συμπληρώματα διατροφής στις εμβοές;

Μια γυναίκα με πολλαπλούς ρόλους – ασθενής, μητέρα, φροντιστής, καλλιτέχνης – μιλά για τη ζωή της

Γράφει η Θεοπίστη Βογά, εικαστικός καλλιτέχνης, εκπαιδευτικός, ασθενής με σπάνια νόσο και φροντιστής παιδιού με σπάνια νόσο

Γεννήθηκα με ένα σπάνιο, κληρονομικό αυτοφλεγμονώδες νόσημα, το οποίο κληροδότησα στα παιδιά μου. Είμαι ζωγράφος και ερευνήτρια σε διεπιστημονική έρευνα που αφορά στις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους και την Τέχνη.