Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Προβολή: Το Σχολείο του 21ου Αιώνα


Ο Joel Klein (πρώην Σχολικός Σύμβουλος Νέας Υόρκης) και ο Sir Ken Robinson συζητούν για το μέλλον της εκπαίδευσης και το χαρακτήρα των σχολείων στον 21ο αιώνα.

Το παιδί και το… σκυλάκι

Τα περισσότερα παιδάκια ζητάνε από τους γονείς τους ένα σκυλάκι, γιατί το θέλουν για συντροφιά ή για παιχνίδι ή απλώς γιατί αγαπάνε τα ζώα. Σίγουρα θα έχετε ακούσει τους φίλους σας ή ακόμη κι εσείς μπορεί να προβληματίζεστε για το αν θα είναι καλό ή όχι να μεγαλώσει το παιδί σας με ένα σκύλο. Διεθνείς επιστημονικές έρευνες συμφωνούν ότι η συνύπαρξη των ζώων, και ειδικά του σκύλου, με το παιδί αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη σωστή ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

Διαδικτυακή διανομή οπτικοακουστικών έργων

Η ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο μεταβάλλουν ραγδαία τον τρόπο παραγωγής, διάθεσης στην αγορά και διανομής τωνοπτικοακουστικών έργων. Οι καταναλωτές ολοένα και περισσότερο προσδοκούν ότι θα μπορούν να βλέπουν ο,τιδήποτε, οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή και μέσω μιας σειράς συσκευών (τηλεόραση, προσωπικός υπολογιστής, κονσόλα παιχνιδιών, κινητή συσκευή μέσων επικοινωνίας). Τα επιχειρηματικά μοντέλα πρέπει να εξελιχθούν γρήγορα ώστε να συμβαδίζουν με τους ολοένα ταχύτερους ρυθμούς των τεχνολογικών αλλαγών, που προσφέρουν νέες ευκαιρίες σε δημιουργούς και διανομείς, αλλά και νέες προσδοκίες στους καταναλωτές και, τελικά, περισσότερη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Δωρεάν ψυχοθεραπεία σε ανέργους, στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν ομαδικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας σε ανέργους θα προσφέρουν από τον Οκτώβριο πέντε ψυχολόγοι και ψυχίατροι στη Θεσσαλονίκη. Στόχος τους είναι να φέρουν σε επαφή τους ανθρώπους αυτούς, να τους δώσουν την ευκαιρία να μοιραστούν το πρόβλημά τους με άλλους και να αναζητήσουν μια διέξοδο μέσω της ανταλλαγής εμπειριών.