Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Προβολή: Is Anybody Out There?

To "Is Anybody Out There?" ("Είναι κανείς εκεί έξω;") είναι μια ταινία μικρού μήκους παραγωγής του Barbara Sinatra Children's Centre Foundation σε συνεργασία με τη Wonder Media που διερευνά τη σημασία ενός έμπιστου ενήλικα και το θάρρος που χρειάζεται μία/ένας έφηβη/ος για να πει την ιστορία της/του.

Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες 2022: Οι μαθητές με ΔΕΠ-Υ εκτός των υποψηφίων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Δημοσιεύθηκε η Εγκύκλιος με τις οδηγίες για τις "Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες" από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για ακόμα μια χρονιά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν λαμβάνει υπόψη το αίτημα του Πανελλήνιου Σωματείου Ατόμων με ΔΕΠ-Υ ADHD Hellas να συμπεριληφθούν οι μαθητές με ΔΕΠ-Υ στους υποψήφιους που χρήζουν ειδικών παρεμβάσεων στην εξέτασή τους ώστε να αποδώσουν τις γνώσεις που κατέχουν.

Δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πυλαίας Χορτιάτη: Εκδήλωση ενδιαφέροντος φοίτησης για την επόμενη περίοδο κατάρτισης

Το Δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πυλαίας Χορτιάτη στα πλαίσια της πρότασης που θα κάνει για τα νέα τμήματα ειδικοτήτων του Χειμερινού Εξάμηνο 2022, καταγράφει τις ανάγκες απασχόλησης-φοίτησης σε επαγγέλματα – ειδικότητες και δίνει τη δυνατότητα στους υποψήφιους σπουδαστές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους σχετικά με την ειδικότητα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Πρόσκληση υποβολής δήλωσης: "Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις δεξιότητες μέσω εργαστηρίων"

Το ΙΕΠ ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η 5η Επιμορφωτική Περίοδος του προγράμματος "Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις δεξιότητες μέσω εργαστηρίων" (MIS 5092064) που υλοποιείται μέσω του ΟΠΣ επιμόρφωσης» του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα και απευθύνεται σε εν ενεργεία μόνιμους και αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Υποβολή αιτήσεων από την Δευτέρα 23-05-2022 ώρα 13:00 έως και την Τρίτη 14-06-2022 ώρα 13:00

Διαδικτυακή ημερίδα ΕΛΕΠΑΠ: 'Πρώιμη Παρέμβαση και Αποκατάσταση: Καινοτομία και Προοπτικές'

Η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα με τα Τμήματα Μαιευτικής και Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας σας προσκαλούν στη διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο: 'Πρώιμη Παρέμβαση και Αποκατάσταση: Καινοτομία και Προοπτικές' την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 18:00-21:00, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom.

Παιχνίδια εκφοβισμού στο TikTok- Εγκληματολόγος: Yπάρχουν κενά στο σύστημα

Για τα περιστατικά εκφοβισμού σε βάρος παιδιών, τα επικίνδυνα παιχνίδια στο διαδίκτυο όπως το Black Out, αλλά και τις περιπτώσεις εκδικητικής πορνογραφίας με θύτες και θύματα ανήλικους, μίλησε η κλινική εγκληματολόγος Κέλλυ Ιωάννου, με αφορμή την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή.

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του 14χρονου Μάκη, η κ. Ιωάννου, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι η τεχνολογία μπορεί να δώσει απαντήσεις. «Με την άρση του απορρήτου θα μπορούμε να βρούμε στοιχεία που θα ρίξουν φως στη συγκεκριμένη υπόθεση», είπε η διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.

Υπ. Υγείας: Διαθέσιμο το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας για παιδιά

Οι δύο υπηρεσίες υλοποιήθηκαν από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε λειτουργία για χρήση από τους γονείς τέθηκαν το πρωί της Δευτέρας το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων.

Άργος: Αλαλούμ με τα σχολικά λεωφορεία – Γιατί μαθητές γύρισαν με τα…. πόδια μετά τις εξετάσεις

Αλαλούμ σήμερα στο Άργος, με τα δρομολόγια των λεωφορείων των ΚΤΕΛ που εκτελούν χρέη σχολικών λεωφορείων, μεταφέροντας τους μαθητές από τα χωριά της περιοχής στα σχολεία τους και αντίστροφα.

Καθώς άρχισαν σήμερα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια, μειώθηκε το ωράριο των Σχολείων. Ωστόσο δεν ενημερώθηκε εγκαίρως το ΚΤΕΛ και τα σχολικά δρομολόγια δεν άλλαξαν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα anagnostis.org, το αποτέλεσμα ήταν τα λεωφορεία να κάνουν τα συνηθισμένα δρομολόγια, αλλά χωρίς… μαθητές, και οι μαθητές να μην έχουν λεωφορεία όταν τέλειωσαν οι εξετάσεις.

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές από τη Δημοτική Αστυνομία

Περισσότεροι από 1500 μαθητές που φοιτούν σε πάνω από σαράντα σχολεία εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από το 2019 -και με μία αναγκαστική διακοπή λόγω πανδημίας- μέσα στην τάξη τους μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Αθηνά Ζέρβα: Κανείς δεν μπορεί να κάνει συμφωνία με τα μετάλλια!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα και από τα 14 χρόνια της μυρίζει τα… παρκέ, φόρεσε τις φανέλες της Ολύμπιας Λάρισας και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, μα ένας σοβαρός τραυματισμός και ο θεός του μπάσκετ είχαν άλλα σχέδια για κείνη, αφού νωρίς-νωρίς βρέθηκε στην άκρη των πάγκων πολλών γυναικείων και ανδρικών ομάδων, για να πανηγυρίσει τα πάντα με την Εθνική Κωφών Γυναικών.