Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Τα παιδιά κοιμούνται χειρότερα, όταν η οικογένεια δεν μπορεί να αγοράσει πάνες

Η μελέτη στο Journal of Developmental Behavioral Pediatrics είναι η πρώτη που εξετάζει τη σχέση μεταξύ της ανάγκης για πάνα και του ύπνου.

«Ο ύπνος προάγει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και ενισχύει τη μάθηση και τη μνήμη», αναφέρει η Σάλι Πόρτερ μία από τις συγγραφείς της μελέτης, αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Ράτγκερς. «Τα παιδιά με προβλήματα ύπνου διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο παιδικής παχυσαρκίας,  συναισθηματικών και συμπεριφορικών προβλημάτων».

Μυτιλήνη: Μαθητές δημιούργησαν «εικονική επιχείρηση» για υλικά συσκευασίας από φλούδες εσπεριδοειδών

Ένα από τα 10 καλύτερα σχολεία επιχειρηματικότητας για το 2022 είναι το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης. Με μια πρωτότυπη και πρωτοποριακή οικολογική ιδέα, προκρίθηκε στον πανελλαδικό διαγωνισμό για την ανάδειξη της «Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης 2022» και συμμετέχουν στον τελικό διαγωνισμό.

Τι σημαίνει να δουλεύεις σε φυλακή ως εκπαιδευτικός;

Συνέντευξη με μια καθηγήτρια στο Σχολείο των φυλακών Κορυδαλλού

Η Αντιγόνη Ευστρατόγλου πήρε το πρώτο της πτυχίο από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής, με σημαντική χρονοκαθυστέρηση γιατί παράλληλα δούλευε ως τραγουδίστρια και σπούδαζε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Όταν ένιωσε ότι ο κύκλος του τραγουδιού έκλεισε γύρισε στο Πανεπιστήμιο και πήρε το δεύτερο πτυχίο της από το τμήμα Επικοινωνίας, ΜΜΕ και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση τα Μέσα Επικοινωνίας. Παράλληλα έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο ίδιο τμήμα το οποίο πήρε το 2015.

Έχει δουλέψει σποραδικά στην τυπική εκπαίδευση, με παιδιά από το 2000, και σε Πανεπιστήμια από το 2016 και μετά ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται στο 2ο ΣΔΕ Κορυδαλλού Γεώργιος Ζουγανέλης των Φυλακών Κορυδαλλού. 

“Acropolis Now”: Εκπομπή στο BBC για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην Ακρόπολη

Το «πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της Ελλάδας, την Ακρόπολη» επισκέπτεται ο γνωστός παρουσιαστής του BBC Ade Adepitan, στην εκπομπή με τίτλο “Acropolis Now“.

Η εκπομπή ανήκει στον 49χρονο Adepitan ο οποίος κατάγεται από τη Νιγηρία και είναι εδώ και πολλά χρόνια καθηλωμένος σε αμαξίδιο. Ο ίδιος έχει χαράξει μια λαμπρή πορεία ως μπασκετμπολίστας και παρουσιαστής του βρετανικού δικτύου, ειδικευόμενος στα ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ.

24οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Αργυρό μετάλλιο στο επί κοντώ από τη Νικολέττα Χιώνη-Νέο ρεκόρ μεταλλίων για την ΕΟΑΚ στη διοργάνωση

Δεύτερο αργυρό μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, που διεξάγονται στη μακρινή Βραζιλία. Το κατέκτησε η Νικολέττα Χιώνη στο επί κοντώ με άλμα στα 3.20μ. Μετά από μια εβδομάδα η ελληνική αποστολή έχει κατακτήσει έξι μετάλλια, ένα περισσότερο, από όσα είχε κατακτήσει στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σαμψούντα της Τουρκίας (πέντε).

Πρακτικά συνεδρίου: "Σχεδιάζοντας τη Διδακτική, την Επιμόρφωση και την Επαγγελματική Κατάρτιση των Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων"

Τα πρακτικά του 7ου Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο “Σχεδιάζονται τη Διδακτική, την Επιμόρφωση και την Επαγγελματική Κατάρτιση των Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων” είναι διαθέσιμα για ανάγνωση και μεταφόρτωση στον ιστότοπο της ΑΣΠΑΙΤΕ.
Υπεθυμίζεται ότι το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2020 σε διοργάνωση της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και της Ένωσης Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΜΑΠΕ).

Τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η πολλή καφεΐνη στα παιδιά

Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει η υπερκατανάλωση καφεΐνης από τα παιδιά. Ποιες είναι οι γνωστές και οι άγνωστες πηγές της. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς.

Ο καφές είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε την λέξη «καφεΐνη», αλλά οι πιθανές πηγές αυτής της διεγερτικής ουσίας είναι πολλές και διαφορετικές. Μολονότι, εξ άλλου, η λελογισμένη κατανάλωση καφέ από ενήλικες θεωρείται ωφέλιμη για την υγεία, στα παιδιά μπορεί να υπάρξουν απρόσμενα προβλήματα.

Σχολεία: Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη των μαθημάτων

Δύο εβδομάδες έμειναν μέχρι τη λήξη των μαθημάτων για τα Λύκεια. Την Παρασκευή, 20 Μαΐου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τριών τάξεων τόσο των Γενικών, όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων, ημερησίων και εσπερινών, θα πάνε τελευταία φορά για φέτος στο σχολείο και τη Δευτέρα, 23 Μαΐου, ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου.

Τρίκαλα: Οι θέσεις των μαθητών έχουν παγκόσμια απήχηση

Οι μαθητές των Τρικάλων παρεμβαίνουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση των πολιτικών παιδείας στο Δήμο Τρικκαίων. Μάλιστα ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου ζητάει την άποψη τους «επιτακτικά».

Ο Δήμος Τρικκαίων επιζητάει την συμμετοχή των μαθητών με την κατάθεση των απόψεων τους σε θέματα παιδείας. Ο ίδιος ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου μάλιστα θέλει να ακούει τα παιδιά και καλά κάνει διότι εκείνα βιώνουν καθημερινά στα σχολεία την μαθητική πραγματικότητα. Τι πιο υγιές να μαθαίνει η Αρχή της πόλης από την ίδια την «πηγή» όσα συμβαίνουν στο πεδίο!

Οι μαμάδες της διπλανής πόρτας

Αυτές οι γραµµές γράφονται µε το πιο απαλό χτύπηµα των πλήκτρων στο πληκτρολόγιο. Ο μικρός παίρνει τον μεσημεριανό του ύπνο, δεν πρέπει να τον ξυπνήσω. Εχω μπροστά μου περίπου μια ώρα για να ολοκληρώσω όσο περισσότερες δουλειές γίνεται. Το απόγευμα στην παιδική χαρά θα ξεκλέψω χρόνο να στείλω και ένα δύο μέιλ που χρωστάω.

Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Νέες διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση στοιχείων στο ΟΠΣΥΔ

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΠΑΣΑΔ για τη συμπλήρωση στοιχείων στον ΟΠΣΥΔ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής

Μετά από επικοινωνία μας με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου, διευκρινίζουμε πως οι υποψήφιοι που ΔΕΝ έχουν να επικαιροποιήσουν/ προσθέσουν κάποιο προσόν, ΔΕΝ πραγματοποιούν ΚΑΜΙΑ ενέργεια στο ΟΠΣΥΔ.

Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο: Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός

Με τον πιο όμορφο τρόπο έπεσε η αυλαία της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Στο κλειστό της Νεάπολης αρκετός κόσμος βρέθηκε για να παρακολουθήσει τον τελικό του 22ου Κυπέλλου Ελλάδας και να χειροκροτήσουν τον Παναθηναϊκό, που επιβλήθηκε της Δωδεκανήσου με 74-53 και κατέκτησε -μετά το πρωτάθλημα- το τρόπαιο, φτάνοντας στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του.