Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Unicef: Συγκινητικό διαφημιστικό κατά της παιδικής βίας

Το βρετανικό παράρτημα της Unicef έφτιαξε ένα διαφημιστικό μήνυμα για να τονίσει μια συνταρακτική αλήθεια: ότι κάθε πέντε λεπτά, κάπου στον κόσμο ένα παιδί πεθαίνει από άσκηση βίας.

Δωρεάν όλα τα ebooks του Βασίλη Παπαθεοδώρου από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

Δωρεάν προσφέρουν από σήμερα οι Εκδόσεις Καστανιώτη το σύνολο των ebooks του πολυβραβευμένου συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου. Οι αναγνώστες μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν και τα 13 ebooks απλώς με την εγγραφή τους στο site των Εκδόσεων Καστανιωτή.

Bόλος: Σχεδιάζεται εστιατόριο που θα έχει υπαλλήλους μόνο άτομα με αναπηρία



Φανταστείτε πώς είναι να πίνετε τον καφέ σας ή να τρώτε το φαγητό σας σ' ένα σκηνικό γεμάτο με δέντρα και αρωματικά φυτά, ενώ κάθεστε σ' ένα κτήμα με ξύλινα τραπεζάκια πικ - νικ και ρετρό καρέκλες, αγναντεύοντας στο βάθος τη θάλασσα!

Από τον ερχόμενο Μάιο, η πόλη του Βόλου όχι μόνο θα αποκτήσει έναν τέτοιο χώρο -μια μικρή... καντίνα, όπως υποδηλώνει η ονομασία του "Le Petite Cantine"- αλλά η επιχείρηση θα απασχολεί αποκλειστικά και μόνο άτομα με αναπηρία.

Sweetie: Το άβαταρ που πιάνει τους παιδόφιλους στο Διαδίκτυο

«Με λένε Sweetie (Γλυκούλα). Είμαι 10 ετών και ζω στις Φιλιππίνες. Κάθε μέρα κάθομαι μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή μου και μιλάω με άνδρες: 10, καμιά φορά 100 την ώρα. Μου ζητούν να βγάλω τα ρούχα μου. Γδύνονται κι αυτοί».

Πρόκειται για μια εξομολόγηση που, αναμφίβολα, σοκάρει. Ευτυχώς, όμως, η Sweetie δεν είναι στ' αλήθεια ένα δεκάχρονο κορίτσι, όπως ισχυρίζεται όταν συστήνεται στους συνομιλητές της.

Τράπεζα θεμάτων Βιολογίας Α λυκείου, Σχολικό Έτος: 2014-2015

Ανακοινώθηκαν τα νέα θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, για τις εξετάσεις στην Α Λυκείου.
Από ότι φαίνεται έχουν προστεθεί νέα θέματα και έχουν γίνει προσθαφαιρέσεις σε παλαιότερα.

2ος Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα: Αλήθειες της ζωής κρυμμένες μες τα παραμύθια μας

Tα εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη προκηρύσσουν και φέτος τον 2ο Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού σε συνεργασία με τη ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής, το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς και τις εκδόσεις Κέδρος, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco. Τίτλος του διαγωνισμού: «Αλήθειες της ζωής κρυμμένες μες τα παραμύθια μας». Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, καθώς και της Α’ Γυμνασίου των σχολείων της Αττικής.