Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Ταινία μικρού μήκους: Breaking Silence

Σχολεία: Η λήξη των μαθημάτων, οι ενδοσχολικές εξετάσεις και το χρονοδιάγραμμα των Πανελληνίων

Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις καλοκαιρινές διακοπές ωστόσο φέτος επειδή 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο, τα σχολεία για καλοκαίρι κλείνουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024. Μάλιστα σε όλα τα σχολεία την τελευταία μέρα δεν γίνεται μάθημα αλλά κάποιου είδους γιορτή με αθλητικές, μουσικές ή χορευτικές δραστηριότητες.

Μαρτυρία: "Η ζωή μου με μια αόρατη αναπηρία"

Λίγα χρόνια πριν, η Έλσα Γαβριήλ διαγνώστηκε με μυασθένεια Gravis, ένα αυτοάνοσο νόσημα το οποίο χαρακτηρίζεται από κυμαινόμενη μυϊκή αδυναμία και εύκολη κόπωση. Η ίδια περιγράφει την ζωή της με την ασθένεια, το πώς είναι να ζεις με μια «αόρατη αναπηρία» και πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα υποστηρικτικό περιβάλλον στη δουλειά.

Απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία; – Για πολλούς, δεν αρκεί μόνο αυτό

Πριν προλάβει να ολοκληρώσει την πρώτη πρόταση, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, αναγκάζεται να σταματήσει από το κινητό του, που χτυπά.

Απορρίπτει την κλήση και συνεχίζει. Όμως με το που πάει να μιλήσει, το smartphone του χτυπά ξανά. Και ξανά.

H Ελπίδα διατήρησε τα «σκήπτρα» της πρωταθλήτριας Ελλάδος

Η Ελπίδα Θεσσαλονίκης διατήρησε τα «σκήπτρα» της και κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Αθλητών με Νοητική Αναπηρία.

Στο παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο του πρωταθλητή και διεξήχθη σήμερα (Κυριακή, 17/3) στο «Nick Galis Hall», του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου Θεσσαλονίκης, επικράτησε της «Σταχτοπούτας» της φετινής διοργάνωσης του Πανσερραϊκού με 85-29 κατέκτησε τον τίτλο και επανέλαβε την περυσινή της επιτυχία.

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΠΟΥ προκαλούνται στα παιδιά μας από την πανταχού παρούσα χρήση των smartphones είναι αμέτρητες, όπως αναφέρει ο Αμερικανός κοινωνικός ψυχολόγος και συγγραφέας Τζόναθαν Χάιντ στο νέο βιβλίο του που έχει τίτλο The Anxious Generation «Η γενιά του άγχους». Με απλά λόγια, τα smartphones – ή, πιο συγκεκριμένα, η δραστηριότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ενθαρρύνουν – βλάπτουν σοβαρά τα παιδιά μας και κάτι πρέπει να κάνουμε γι' αυτό. Η αυστηρή απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία και η διακοπή της πρόσβασης των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από την ηλικία των 16 ετών συγκαταλέγονται στις λύσεις που προτείνει ο Χάιντ.

Πανελλαδικές (ΦΕΚ):O πίνακας με τις σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Τροποποιήθηκε η υπό στοιχεία Φ.151/17897/Β6/ 2014 – ΦΕΚ Β 358-14.2.2014 – Κοινή Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός οργάνων, τρόπου και διαδικασίας διαπίστωσης σοβαρών παθήσεων υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» (Β’ 358) με την υπ. αρίθμ. Φ.153/138134/Α5 Κ.Υ.Α. του Υπουργού ΠΑΙΘΑ κου Κ. Πιερρακάκη και του Υπουργού Υγείας κου Μ. Χρυσοχοϊδη, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β-6861/7.12.2023

Το εθνικό σχέδιο για τα άτομα με αναπηρία – 8 δράσεις προϋπολογισμού €145 εκατ.

Με οκτώ νέες δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 145 εκατ. ευρώ αναμένεται να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση για τη στήριξη και την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία.

Μεταξύ άλλων, στον σχεδιασμό της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη περιλαμβάνεται η κτιριακή παρέμβαση σε 4.700 κτίρια, η καθολική εφαρμογή του θεσμού του προσωπικού βοηθού, το πιλοτικό πρόγραμμα «πρώιμης παρέμβασης» για παιδιά ηλικίας 0 έως 6 ετών με τυχόν αναπηρία ή αναπτυξιακή διαταραχή, αλλά και πρόγραμμα επιδοτούμενης εργασίας για άτομα στο φάσμα του αυτισμού.

Προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία

Προσλήψεις 130 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως προσωρινών αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση πραγματοποιεί το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι για το διδακτικό έτος 2023-2024 προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, ως προσωρινοί αναπληρωτές:

Στην Κύπρο συνεχίζουν να υπάρχουν «αόρατοι» γονείς. Η Μαρία είναι μια απ’ αυτούς

Από την Άντρια Γεωργίου και τον Ανδρέα Κάτσιη

Η Μαρία είναι μία γυναίκα, η οποία πριν από τέσσερα χρόνια απέκτησε με τη σύντροφό της ένα παιδί. Μια όμορφη κόρη. Η Μαρία είναι επίσης μία μητέρα, η οποία, όταν χώρισε με τη σύντροφό της, βρέθηκε στο πουθενά, αφού τής απαγορεύθηκε να έχει οποιαδήποτε επαφή με το παιδί της. Η Μαρία νομικά στην Κύπρο, δεν αναγνωρίζεται ως κηδεμόνας του παιδιού, οπότε σήμερα δεν έχει κανένα δικαίωμα πάνω στο παιδί που για τρία χρόνια μεγάλωνε μαζί της.

Έφηβος ανακάλυψε πως ο επί 10 χρόνια κολλητός του είναι… ηθοποιός που έχουν προσλάβει οι γονείς του

Ο ίδιος αποκάλυψε πως από μικρός αντιμετώπιζε προβλήματα συμπεριφοράς και κοινωνικοποίησης

Ένας έφηβος από τη Νέα Υόρκη άφησε άναυδους τους ακόλουθούς του στο TikTok αφού μοιράστηκε μια ιστορία για το πώς ο καλύτερός του φίλος ήταν στην πραγματικότητα ένας μισθωμένος ηθοποιός.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας έγινε πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» ευχαριστεί θερμά το Δήμο Βοΐου και τους ειδικούς τεχνικούς της εταιρίας Prospelasi για την τοποθέτηση των 2 ειδικών ανελκυστήρων που θα παρέχουν πλήρη πρόσβαση στα άτομα με αναπηρία σε όλους τους χώρους του σχολείου.