Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

 


Σύντομος Οδηγός για Γονείς/Κηδεμόνες με παιδιά που εκδηλώνουν Παραβατικές Συμπεριφορές ή/και είναι Επαφή με τη Δικαιοσύνη.

Με την συνάντηση αποτίμισης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/02/2024 σηματοδοτήθηκε το τέλος του προγράμματος “Just-Us: Towards a child-friendly justice system in Greece” με δωρεά από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στόχος του έργου ήταν η παροχή υποστήριξης σε γονείς/κηδεμόνες παιδιών που έρχονται σε επαφή με το νόμο. Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια του προγράμματος διοργανώθηκαν ομαδικές συνεδριές ψυχοεκπαίδευσης, αλλά και ομάδες αλληλοϋποστήριξης και αλληλομόρφωσης γονέων με αντίστοιχες εμπειρίες.

Βλέπουμε 365 Moments - Μεγαλώνοντας Διαφορετικά

Τις ιστορίες πέντε νέων ανθρώπων, που μεγάλωσαν διαφορετικά από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους, παρουσιάζει η εκπομπή "365 Moments"  στο επεισόδιο "Μεγαλώνοντας Διαφορετικά"
Ο Χρήστος βρήκε στήριγμα στις δυσκολίες που περνούσε ως παιδί στη φιλία του με μια μοναχή, την Καλλινίκη. Ο Γιώργης ζούσε σε μια απομονωμένη καλύβα πάνω στον Πάρνωνα μαζί με τους κτηνοτρόφους γονείς του, χωρίς ρεύμα και νερό. Ο Κώστας μεγάλωσε με κωφούς γονείς και αδέρφια. Η Ειρήνη και η Νούσα αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι τους και μεγάλωσαν σε δομή παιδικής προστασίας. Όλοι τους κατάφεραν να ξεπεράσουν, με θάρρος και δύναμη, όποιο εμπόδιο βρέθηκε μπροστά τους και σήμερα μοιράζονται την ιστορία τους.

Χωρίς ασφάλεια το 95% των παιχνιδιών στις διαδικτυακές αγορές - Καμπανάκι των Ελλήνων κατασκευαστών

Ανησυχία προκαλεί η μελέτη των ευρωπαϊκών παιχνιδοβιομηχανιών που αφορά την ασφάλεια των παιχνιδιών που οι γονείς προμηθεύονται από τις διαδικτυακές αγορές.

Στο πλαίσιο της μελέτης αγοράστηκαν 19 παιχνίδια από το διαδίκτυο και διαπιστώθηκε ότι κανένα από αυτά δεν συμμορφώνεται πλήρως με τη νομοθεσία της Ε.Ε., ενώ τα 18 από τα 19, δηλαδή το 95% δεν πληρούσαν τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας παιχνιδιών (σειρά EN. 71) και επομένως αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών.

Τελικά πόσο αποδεκτές είναι οι νέες μορφές οικογένειας στην Ελλάδα; Έρευνα της Κάπα Research απαντά

Τι σημαίνει «οικογένεια» για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ποιες νέες μορφές της είναι αποδεκτές και τι γίνεται με την ενδοοικογενειακή βία είναι μερικά από τα ερωτήματα που απασχόλησαν την μεγάλη έρευνα της Kapa Research, που βλέπει  το φως της δημοσιότητας.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Βιωματικά εργαστήρια γονέων για τη διαχείριση κρίσεων στην οικογένεια

Η Αντιδημαρχία Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες, θα υλοποιήσει δωρεάν βιωματικά εργαστήρια για γονείς και κηδεμόνες, που έχουν ως κύριο στόχο την πρόληψη και την διαχείριση κρίσεων στην οικογένεια κατά την σχολική και εφηβική ηλικία.

Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία από 22 έως τις 26 Απριλίου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία - 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία», για το σχολικό έτος 2023-2024 θα υλοποιηθεί από τις 22 έως τις 26 Απριλίου 2024, σύμφωνα με εγκύκλιο την οποία υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Σμέτανα: Ο Τσέχος συνθέτης της καρδιάς - Όπως και ο Μπετόβεν έγραψε το μεγαλύτερο έργο του όταν ήταν κουφός

Το ζυθοποιείο του πατέρα του και το σπίτι του βρίσκονταν ακριβώς απέναντι από το αναγεννησιακό κάστρο, που σήμερα αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, στο Λιτομίσλ, 130 χλμ ανατολικά της Πράγας. Έμαθε να παίζει βιολί και πιάνο σε μικρή ηλικία. Η πρώτη του δημόσια εμφάνιση έγινε σε ηλικία έξι ετών. Έδινε επίσης ιδιωτικές συναυλίες για την κόμισσα Μαρία Καγετάν von Βάλτσταϊν-Βάρτεμπεργκ στο σαλόνι του κάστρου, όπως εξιστορεί ο σημερινός διαχειριστής του Γίρι Βάις.

Πρόγραμμα εκπαίδευσης μελών Διοικητικών Συμβουλίων συλλόγων ασθενών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) ανακοινώνει την έναρξη του νέου προγράμματος εκπαίδευσης μελών Διοικητικών Συμβουλίων (ΔΣ) συλλόγων ασθενών, με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Novartis Hellas και Easy Education.

Μια πιο ανθρώπινη εκπαίδευση στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

Οι ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη είναι προφανείς, αλλά πριν δράσουμε πρέπει να σκεφτούμε και να συζητήσουμε, τόσο για εκείνες τις πτυχές που δεν καταλαβαίνουμε καλά.