Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Δ.Κ.: "Τι καλοκαίρι που ήταν"

Ευχαριστούμε πολύ τον Δημήτρη, που μοιράστηκε μαζί μας το καλοκαίρι του. Ο Δημήτρης είναι αριστούχος μαθητής με πολλά ενδιαφέροντα (μπάσκετ, χορός, αστρονομία, βόλτες, ηλεκτρονικό) που πέρασε φέτος για πρώτη φορά τις πόρτες του Λυκείου. Καλή αρχή !!! 

Καλοκαίρι! ... Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς πέρασε... Μια λέξη και χίλιες εικόνες. Μολονότι όμως το περίμενα με ανυπομονησία εξελίχθηκε πιο διαφορετικά από όσο περίμενα. Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή ...

Κατασκευή: Γιρλάντες χαρτοφιγούρες

Πηγή
Όλοι μας, λίγο-πολύ, έχουμε κάνει γιρλάντες με χαρτοφιγούρες, συγκεκριμένα σχέδια (ανθρωπάκια, αστέρια κλπ) ή τυχαία μοτίβα που μας εκπλήσσουν με το τελικό τους αποτέλεσμα. Εάν σας ενδιαφέρει να κατασκευάσετε χαρτογιρλάντες και ψάχνετε σχέδια, μπορείτε να μεταφορτώσετε ορισμένα από εδώ
Εκτύπωση, ψαλίδι, χαρτί.

8 λάθη που κάνουμε με τον ύπνο του παιδιού

Για όλες τις μαμάδες, ο ύπνος του παιδιού είναι θέμα κεφαλαιώδους σημασίας. Συχνά, όμως, η αγωνία να εξασφαλίσουμε έναν καλό, βραδινό ύπνο για όλη την οικογένεια μας οδηγεί σε λάθη που φέρνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Ποια είναι αυτά;

Βρέθηκε στον εγκέφαλο o «διακόπτης» της απογοήτευσης

H ανακάλυψη ουσιαστικά ισοδυναμεί με την εύρεση ενός νευροχημικού αντίδοτου στο αίσθημα της απογοήτευσης και μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καλύτερων αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο, με επικεφαλής τον καθηγητή νευροεπιστημών και νευροβιολογίας Ρομπέρτο Μαλίνοφ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", δήλωσαν ότι βρήκαν «μια διαδικασία που αμβλύνει την ευαισθησία του εγκεφάλου στα αρνητικά συμβάντα της ζωής».

New York Times: Μπορεί ο Χάρι Πότερ να αλλάξει τον κόσμο;

Μπορεί ένα μικρό αγόρι-μάγος να παίξει ρόλο στη διαμόρφωση των κοινωνικών αντιλήψεων των παιδιών της νέας χιλιετίας; Σύμφωνα με άρθρο της New York Times, μπορεί, καθώς η ανάγνωση των βιβλίων της σειράς με ήρωα τον Χάρι Πότερ της Τζέι Κει Ρόουλινγκ είναι ικανή να οδηγήσει στη μείωση των κοινωνικών προκαταλήψεων μεταξύ των μαθητών και των φοιτητών.

Περιποίηση των δοντιών

Είναι ανάγκη να περιποιούμαστε τα νεογιλά δόντια; 
Πολλοί γονείς πιθανό να πιστεύουν ότι η περιποίηση των νεογιλών δοντιών δεν είναι τόσο σημαντική, αφού αργά ή γρήγορα αυτά τα δόντια θα πέσουν και θα έρθουν τα μόνιμα. ΛΑΘΟΣ. Η περιποίηση των νεογιλών δοντιών είναι πολύ σημαντική για τους πιο κάτω λόγους:

Τι πρέπει να κάνετε όταν το παιδί σας συμπεριφέρεται με ανάρμοστο τρόπο;

Πολλές φορές, οι γονείς σαστίζουν μπροστά στην εικόνα του παιδιού τους που βρίζει και συμπεριφέρεται με ανάρμοστο τρόπο. Στην περίπτωση αυτή, η γκάμα των συμπεριφορών μπορεί να περιλαμβάνει ύβρεις, χειρονομίες και προκλητική συμπεριφορά.