Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Μάθημα φιλοζωικής κουλτούρας στα σχολεία – Πρόγραμμα στο δήμο Αθηναίων

Στο Υπουργείο Παιδείας Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κατέθεσε τις προτάσεις της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) ώστε με όποιες δυνάμεις διαθέτει να συνεχίσει και φέτος τις τακτικές επισκέψεις στα σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια για να εμφυσήσει τη φιλοζωική κουλτούρα στα παιδιά αυτού του τόπου.

Φοιτητικό επίδομα ενοικίου 2013

Το φοιτητικό επίδομα ενοικίου 2013 θα ανέρχεται στο ποσό των 1000 ευρώ οπως καθε χρόνο και θα μπορούν να το λάβουν οι φοιτητές που θα καλύπτουν τα κριτήρια.

Τα μάτια των εμβρύων «χρειάζονται το φως που περνά στην κοιλιά»

Το φως που διαπερνά το σώμα μας είναι σχεδόν μηδαμινό, όμως έστω και αυτή η ελάχιστη ποσότητα ίσως είναι καθοριστική για την ανάπτυξη κάποιων από τα πολυτιμότερα όργανά μας – των ματιών μας. Όπως ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες, τα έμβρυα ποντικών που αναπτύσσονται σε απόλυτο σκοτάδι εμφανίζουν ανωμαλίες στην ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων των ματιών τους με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε οφθαλμολογικές παθήσεις και προβλήματα όρασης.

Δείξε μου το παπούτσι σου, να σου πω ποιος είσαι...

Ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές στα σύνορα της αρχαίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τα υποδήματα έκαναν τον άνθρωπο - και το παιδί.
Τα παιδιά και τα βρέφη που ζούσαν μέσα και γύρω από τις Ρωμαϊκές στρατιωτικές βάσεις περίπου τον 1ο αιώνα φορούσαν παπούτσια που αποκάλυπταν την κοινωνική τους θέση, σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάστηκε την Παρασκευή, 04/01 στην ετήσια συνάντηση του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής.

Νεαρές γυναίκες με διαβήτη ρισκάρουν τη ζωή τους για να μην παχύνουν

Νεαρές γυναίκες με τύπου 1 διαβήτη ρισκάρουν την υγεία και τη ζωή τους παραλείποντας δόσεις της ζωτικής για την επιβίωσή τους ινσουλίνης προκειμένου να αποφύγουν την αύξηση του σωματικού βάρους, αναφέρουν βρετανοί ειδικοί.

Υιοθετήστε ένα ειδικό σχολείο

Έτσι λέγεται το πιλοτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, που θα στηρίξει μεγάλος αριθμός ελλήνων καλλιτεχνών σε συναυλία της οποίας τα έσοδα θα αποτελέσουν μια σημαντική ανάσα για έξι ειδικά σχολεία της Αττικής.

Κλειστή η πόρτα της Σχολής Καλών Τεχνών για τους ανάπηρους

Αποκλεισμένοι από το τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και των Τμημάτων Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών των πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Δυτικής Μακεδονίας, είναι ουσιαστικά εκατοντάδες άνθρωποι που πάσχουν από κάποια μορφή αναπηρίας ή άλλη σοβαρή πάθηση. Μέχρι πριν από τρία χρόνια όσοι έπασχαν από αναπηρία έδιναν ειδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα εν λόγω τμήματα. Από το 2009 όμως, οι ειδικές εξετάσεις καταργήθηκαν και οι υποψήφιοι πρέπει να δίνουν τις ίδιες εξετάσεις με τους υπόλοιπους.

Βρέθηκε το «γονίδιο των ηγετών»

Βρετανοί και Αμερικανοί επιστήμονες -μεταξύ των οποίων ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής Νικόλας Χρηστάκης του πανεπιστημίου Harvard- ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν ένα γονίδιο που διαθέτουν οι άνθρωποι με ηγετικές ικανότητες. Το λεγόμενο «γονίδιο του ηγέτη», ή αλλιώς rs4950, υπάρχει στους ανθρώπους που αρέσκονται να αναλαμβάνουν μεγάλες ευθύνες.

Εκπαίδευση Online και κοινωνικά δίκτυα

Της RACHEL ΜΕΤΖ, Μετάφραση: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ

Παρά τη γενναιόδωρη προσοχή που επιφυλάχθηκε στο φαινόμενο της αύξησης των κινητών τηλεφώνων την περασμένη χρονιά, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ιντερνετικές τάσεις εξακολουθεί να βιώνεται καλύτερα μέσω της οθόνης του υπολογιστή.