Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Βιβλιοπαρουσίαση: "True Biz" της Sara Nović

Μία ιστορία ενηλικίωσης, πολιτικής αφύπνισης, αλλά και φόρος τιμής στην Κοινότητα των Κωφών.

“True Biz” στην αργκώ της Αμερικάνικης Νοηματικής Γλώσσας σημαίνει «αλήθεια, σοβαρά, σίγουρα, αληθινή κουβέντα» και είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει ο τίτλος του βιβλίου. Η συγγραφέας Σάρα Νόβιτς αποτυπώνει με ειλικρίνεια και σοβαρότητα την Κοινότητα των Κωφών στη σύγχρονη Αμερική.

TikTok: Η νέα τρέλα θέλει κορίτσια του Δημοτικού να βάφονται και να βάζουν κρέμες για… τις ρυτίδες

Η φρενίτιδα των ανήλικων κοριτσιών με τα καλλυντικά και τις πανάκριβες κρέμες -Tι είναι το φαινόμενο «Sephora kids»

«Get ready with me για το σχολείο!», «Αφού μου το ζητήσατε, ποια είμαι εγώ για να μην το κάνω;». Είναι η νέα τάση στο TikTok με δεκάδες μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου να κάθονται μπροστά από ένα κινητό, να μιλάνε και να βάφονται πριν πάνε στο σχολείο.

Γιατί το ελληνικό σχολείο «φοβάται» τη σεξουαλικότητα


Οι παράγοντες που αναστέλλουν την ένταξη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα ελληνικά σχολεία - Γιατί είναι απαραίτητη η ενημέρωση των παιδιών γύρω από το σεξ.

ΔΕΠΥ: Σε ποιές γειτονιές τα παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν τη διαταραχή

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Environmental Psychology συσχέτισε τη διαβίωση των παιδιών σε ένα πράσινο περιβάλλον με την χαμηλότερη πιθανότητα διάγνωσης ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας).

Η Βρετανία απαγορεύει τις διαφημίσεις junk food, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας

Tο Ηνωμένο Βασίλειο θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις junk food (τζανκ φουντ, πρόχειρο και γρήγορο φαγητό) κατά την διάρκεια της ημέρας, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας, σε μία χώρα όπου η επέμβαση του Κράτους σε τέτοια θέματα επικρίνεται ως ανάμειξη στην ιδιωτική ζωή.

«DEAFestival 2024 – Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Σύνταγμα»

Μια μοναδική συναυλία – έκπληξη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ετοιμάζει ο αγαπημένος μουσικός, ερμηνευτής Μιχάλης Χατζηγιάννης στην Πλατεία Συντάγματος του Δήμου Αθηνών, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 21.00 στο πλαίσιο του DEAFestival 2024.

Όπλα στα σχολεία – Ένα ανεξέλεγκτο σύγχρονο Φαρ Ουέστ στις ΗΠΑ

Μετά το μακελειό στο λύκειο Κολουμπάιν του Κολοράντο, το 1999, έχουν γίνει τουλάχιστον άλλες 417 επιθέσεις με όπλα σε σχολεία ανά τις ΗΠΑ.


Αλλά τα στοιχεία αυτά μπορεί να έχουν ήδη αλλάξει.

Με μικρογεύματα πρωινού κοντά σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού ο δήμος Θεσσαλονίκης

Η διεύθυνση Παιδείας και η διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του δήμου Θεσσαλονίκης θα υλοποιήσει για 12η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα παροχής πρωινού μικρογεύματος με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ραγδαία αύξηση διατροφικών διαταραχών σε παιδιά και εφήβους

Οι διατροφικές διαταραχές δεν γνωρίζουν ηλικία, φύλο, καταγωγή, οικονομική κατάσταση. Χτυπούν αδιακρίτως και τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, όλο και πιο νέα άτομα όπως παιδιά 9 και 10 ετών, κοριτσάκια και αγοράκια με νευρική ανορεξία, τα οποία μάλιστα φτάνουν να ζητήσουν βοήθεια όταν βρίσκονται σε οξεία φάση της νόσου.

O ρόλος των Κοιν.Σ.Επ. στην εργασιακή αποκατάσταση των ΑΜΕΑ

Τους «έκαψε»… η ανάρτηση- Νέο περιστατικό με αποβολή δυο μαθητών σε Γυμνάσιο της Πάτρας

Μπορεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ανακοίνωση της, να επιδιώκει να ρίξει τους τόνους μετά τις αντιδράσεις, που προκάλεσε η τιμωρία μαθητή στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών για το κινητό τηλέφωνο, αλλά από χθες ασχολείται, σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr, με ένα ακόμη περιστατικό που σημειώθηκε σε γυμνάσιο νότιων συνοικιών της Πάτρας.