Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ενημέρωση για για τις Υποτροφίες του Ιδρύματος Fulbright

Το Ίδρυμα Fulbright (www.fulbright.gr) σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για τις Υποτροφίες του Ιδρύματος Fulbright για Επαγγελματίες Καλλιτέχνες και Φοιτητές (2013-2014), τη Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 (18.00 – 21.00) στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Περισσότερα για το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο www.thmphoto.gr

Εκπαιδευτικό τριήμερο: Αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
Αφηγηματικοί τρόποι υποστήριξης και θεραπείας
9-10-11 Νοεμβρίου, Θεσσαλονίκη

«ένα φλουρί κι ένα ρεβίθι αρχινά το παραμύθι»

Ημερομηνία: Κυριακή 11/11
Ώρα: 11:00 π.μ.
Διάρκεια ≈ 60΄
Ηλικίες: 3-103
Τιμή εισιτηρίου: 6€

αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με συνοδεία ζωντανής μουσικής

Διαγωνισμός για μαθητές και φοιτητές «Λόγια και χρώματα της Κωνσταντινούπολης»

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ), ο ενωτικός φορέας των Κωνσταντινουπολίτικων σωματείων της Ελλάδας και του εξωτερικού, ανακοίνωσε ότι διοργανώνει τον Ερασιτεχνικό Διαγωνισμό «Λόγια και Χρώματα της Κωνσταντινούπολης» και καλεί τους μαθητές και τους φοιτητές να συμμετάσχουν σε ένα ταξίδι δημιουργικότητας και φαντασίας, είτε γράφοντας ένα ποίημα ή ένα πεζό κείμενο, είτε ζωγραφίζοντας, είτε φωτογραφίζοντας, να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που αναδύονται από τη φανταστική περιπλάνηση στην ιστορική και τη σύγχρονη Κωνσταντινούπολη και να μοιραστούν την όμορφη εμπειρία μαζί μας

Το άγχος αποχωρισμού του μωρού

Μήπως όλα τα μωρά βιώνουν το άγχος του αποχωρισμού; Ναι, σε ένα βαθμό. Σε ορισμένα στάδια, τα περισσότερα μωρά ή μικρά παιδιά θα δείξουν πραγματικό άγχος και θα ταραχθούν με την προοπτική ή πραγματικότητα ότι θα αποχωριστούν τον έναν γονέα τους. Είναι άλλωστε φυσικό αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ανυπεράσπιστο βρέφος είναι σίγουρο πως θα αναστατωθεί αν αποχωριστεί από το πρόσωπο που το προστατεύει και νοιάζεται γι 'αυτό.

Εικονογραφημένο Λεξικό Πληροφορικής και Ευρυζωνικότητας

12ος Πανελλήνιος διαγωνισμός ελληνικής γλώσσας και ορθογραφίας

Η δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης και οι φίλοι του ιδρύματος «Μέγας Αλέξανδρος»ανακοίνωσαν ότι διοργανώνουν τον 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας αφιερωμένο στη μνήμη του Χρίστου Τσολάκη. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 10:30, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27 και Αλεξάνδρου Σβώλου.

Έρευνα: Multiple Object Tracking in Autism Spectrum Disorders

Οι δυσκολίες στην οπτική προσοχή εμπλέκονται συχνά με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, αλλά παραμένει ασαφές ποιες πτυχές της προσοχής επηρεάζονται. Στην παρούσα μελέτη χρησιμοποιήθηκε ένα εργαλείο παρακολούθησης πολλαπλών αντικειμένων ώστε να καθοριστεί ποσοτικά η δυναμική της λειτουργίας της προσοχής σε παιδιά 5-12 ετών.

Δήμος Μεταμόρφωσης: Δωρεάν μαθήματα πιάνου

Στα πλαίσια του Προγράμματος «Στήριξη και Προώθηση της Καλλιτεχνικής Δημιουργίας» ο Δήμος Μεταμόρφωσης ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν μαθημάτων πιάνου για παιδιά και ενήλικες.  Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε αίθουσα του Δημαρχείου Μεταμόρφωσης.  Οι εγγραφές θα γίνονται στο κτήριο του Δημαρχείου.
Πληροφορίες : κ. Κορδέλας , κα Παπαπέτρου τηλ: 2132012902

Πηγή: Δήμος Μεταμόρφωσης

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο τυφλών

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες προκηρύσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο τυφλών, για την 1η Δεκεμβρίου 2012 σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο στο Λουτράκι.