Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η Marvel δημιουργεί νέο υπερήρωα, για παιδί με προβλήματα ακοής!

Ένα παιδί φοράει βοήθημα ακοής, οι υπερήρωες όμως δεν φορούν βοηθήματα. Έτσι η μητέρα του γράφει στην Marvel Comics. Η Marvel αποφασίζει να δημιουργήσει έναν νέο υπερήρωα που φοράει βοήθημα ακοής, ειδικά για το μικρό παιδί.

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τα παιδιά στην πλατεία Αριστοτέλους

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα βρίσκεται από τις 5 έως και τις 7 Ιουνίου ο «Ιπποκράτης», το κινητό πολυιατρείο του Χαμόγελου του Παιδιού.Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και την αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη στον τομέα της παροχής προληπτικής ιατρικής.

Νέο ΦΕΚ για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1672 τεύχος Β/ 16-5-12 οι προϋποθέσεις και η διαδικασία απόσπασης στο εξωτερικό εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, γραφεία και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (ΠΕ70, ΠΕ01, ΠΕ02) σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Ιδρύματα Ερευνών για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

Άλσος χαράς και παιχνιδιού με το “χαρίζω + ανταλλάσσω + δημιουργώ”

Η εκδήλωση «Άλσος χαράς και παιχνιδιού με το “χαρίζω + ανταλλάσσω + δημιουργώ”» (για παιδιά 2-6 ετών), συνδιοργανώνεται από την ΜΚΟ Babyfeat, τον Δήμο Περιστερίου και τον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού, Πρόνοιας (Ο.Π.Α.Α.Π), την Κυριακή 10 Ιουνίου από τις 10:00 μέχρι τις 19:30 στο Άλσος Περιστερίου. Οι δραστηριότητες είναι όλες δωρεάν.

LipDub - 4ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλα

Το lipdub δημιουργήθηκε από τους μαθητές του 4ου Επαγγελματικού Λυκείου Καβάλας. Γυρίστηκε στις 10 Μαϊου 2012 απο 80 μαθητές του σχολείου, με τη μουσική "Beggin you" από Madcon, 2008 και "Club can't handle me" από Flo rida ft. David Guetta, 2010. Ο προϋπολογισμός της παραγωγής της ταινίας ήταν μηδενικός (0,00 ευρώ).

Unicef: Εκατομμύρια παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας στην ΕΕ

Η λιτότητα που επιβάλλεται στους λαούς της Ευρώπης δείχνει το πιο απάνθρωπο πρόσωπό της στα παιδιά, όπως προκύπτει από έρευνα της Unicef.

Στην έκθεση, που αποκαλύπτει την έκταση της παιδικής φτώχειας στις προηγμένες οικονομίες του κόσμου, επισημαίνεται ότι περίπου 13 εκατομμύρια παιδιά στην ΕΕ (συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας και της Ισλανδίας) στερούνται βασικά αγαθά απαραίτητα για την ανάπτυξή τους.

Η καισαρική τομή συνδέεται με την παιδική παχυσαρκία;

Νεογνά που γεννιούνται με καισαρική τομή έχουν διπλάσιες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα σε σχέση με όσα γεννιούνται με φυσιολογικό τοκετό, υποδεικνύει αμερικανική έρευνα.

Παιδιά με αναπηρία καθάρισαν την παραλία της Αμουδάρας

Με τη συμμετοχή παιδιών με αναπηρία, τα οποία εκδήλωσαν την πρόθεση να βοηθήσουν στον καθαρισμό της παραλίας της Αμουδάρας, συνεχίστηκε το ανάλογο πρόγραμμα καθαρισμού του δήμου Μαλεβιζίου.

Εθελοντική εργασία για δωρεάν διακοπές

Τι θα απαντούσατε στην πρόταση για δωρεάν καλοκαιρινές διακοπές, σε συνδυασμό με την προσφορά εθελοντικής εργασίας για λίγες ώρες; Κι όταν λέμε διακοπές, εννοούμε γνωριμία με την Ινδία, τους παγετώνες της Ισλανδίας, τα τουρκικά παράλια ή ακόμα και τη Ρωσία και την Κένυα.

Εκπαιδευόμενοι στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής

Στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντικής εργασίας, το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) θέλει να συμπεριλάβει δυο εκπαιδευόμενες/ους μερικής απασχόλησης, οι οποίες/οι θα επικουρούν τον Ερευνητή Β του Προγράμματος Σλαβικών, Ανατολικοευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Σπουδών του Ιδρύματος για την επισκόπηση και ανάλυση του ρωσικού, ουκρανικού και λευκορωσικού τύπου και την προβολή του ΕΛΙΑΜΕΠ στο πεδίο της ρωσικής και ανατολικοευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομίας.

Απαιτητικά τα θέματα των Μαθηματικών κατεύθυνσης τη Δευτέρα

Απαιτητικά και μεγάλης έκτασης, σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά, ήταν τα εφετινά θέματα των Μαθηματικών Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι την Δευτέρα, 28 Μαΐου. Κατανοητά και βατά όπως λένε φιλόλογοι που μίλησαν στο «Βήμα» ήταν τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών της Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Αυτά δεν είναι...παιχνίδια!

Μία εφηβική απερισκεψία ήταν αρκετή για ένα 14χρονο κορίτσι, κόρη γνωστού σκηνοθέτη, να πέσει θύμα διασυρμού, αφού ένα ροζ βίντεο, με πρωταγωνίστρια την ίδια έκανε το γύρω του σχολείο της, αλλά και του διαδικτύου.

Πανελλήνιος λογοτεχνικός διαγωνισμός ποίησης και διηγήματος μαθητών

Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει για το έτος 2012, τους παρακάτω Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς που απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Εξαφάνιση παιδιού- Συμβουλές από το Χαμόγελο του Παιδιού

Ο δρόμος για το σπίτι
Η περιπέτεια του μικρού Αλέξανδρου στη λαϊκή μέχρι να βρει τη μάμα του.... μέχρι να ηρεμήσει. Μια κακιά στιγμή απομάκρυνε τον μικρό από τη μαμά του.... Όμως πολλές κακές στιγμές δεν μπορούν να βρεθούν στο δρόμο μας ως παιδιά, ως γονείς;

25 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών

Την 25η Μαΐου 2012, 38 οργανισμοί από 29 κράτη σε όλο τον κόσμο ενώσαμε τις δυνάμεις μας για τα παιδιά!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για όγδοη συνεχή χρονιά πραγματοποίησε συνάντηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος κα. Αλεξάνδρα Καπελετζή.

Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (WORLD MS DAY 2012)

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας ΣΚΠ (WORLD MS DAY 2012), το Σωματείο «Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα», συμμετέχει στην Παγκόσμια κινητοποίηση και σας καλεί την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 στο ενημερωτικό περίπτερο της ΕΕΑΣΚΠ που θα λειτουργήσει στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, από τις 10.00π.μ. έως τις 8.00μ.μ., και όπου θα διανέμεται έντυπο υλικό ενημέρωσης για τη ΣΚΠ και το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ.