Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Η στάση των παιδιών απέναντι στην αναπηρία βελτιώνεται με την έκθεση σε αυτήν.

Τα παιδιά που εκτίθονται σε άτομα με αναπηρίες- άμεσα ή έμμεσα- έχουν πιο θετική στάση απέναντι στην αναπηρία, υποστηρίζουν οι ερευνητές. 

Σε μια μελέτη 1.520 παιδιών ηλικίας 7 με 16 ετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αυξανόμενη επαφή με άτομα με αναπηρία οδηγεί σε λιγότερο άγχος και καλύτερη συμπεριφορά. 

Περισσότερες εγκεφαλικές συνάψεις έχουν τα αυτιστικά παιδιά

Πλεόνασμα εγκεφαλικών συνάψεων φαίνεται πως έχουν τα παιδιά και οι έφηβοι με αυτισμό, υποστηρίζει νέα μελέτη ερευνητών από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια (CUMC).

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Neuron» κάτι τέτοιο ενδεχομένως να οφείλεται στην επιβράδυνση του εγκεφαλικού μηχανισμού εξάλειψης των ανεπιθύμητων συνάψεων – μια διαδικασία που θα μπορούσε να παρομοιαστεί με το «κλάδεμα» των συνάψεων.

Εγχειρίδιο: Το Διαδίκτυο που Θέλουμε (Web We Want)

Το Διαδίκτυο ανοίγει την πόρτα σε ένα ζωντανό και συναρπαστικό κόσμο ατελείωτων ευκαιριών για να εξερευνήσεις, να επικοινωνήσεις και να δημιουργήσεις. Σε σύγκριση με μία δια ζώσης συνάντηση, είναι ένα μέρος όπου η περιέργεια και η δημιουργικότητα μπορούν να ευδοκιμήσουν και όπου οι νέοι μπορούν να αναπτύξουν ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων με ένα φαινομενικά λιγότερο απειλητικό τρόπο. Το Διαδίκτυο έχει, εντούτοις, ορισμένες παγίδες για τους απρόσεκτους. Όπως και σε όλες τις άλλες πτυχές της ζωής ενός εφήβου, η εκπαίδευση είναι απαραίτητη για την καλλιέργεια της κριτικής χρήσης των διαδικτυακών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Αφιερώστε περισσότερο χρόνο για την προετοιμασία φαγητού για το παιδί σας

Νέα μελέτη δείχνει ότι ο χρόνος που αφιερώνουν οι γονείς στην προετοιμασία φαγητού στο σπίτι, μπορεί να επηρεάσει τη διατροφική συμπεριφορά των παιδιών εκτός σπιτιού και συγκεκριμένα ότι τα παιδιά των οποίων οι γονείς αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο μαγείρεμα, τείνουν να επιλέγουν πιο υγιεινά τρόφιμα.

Ενα αναψυκτικό την ημέρα τη μνήμη των εφήβων κάνει πέρα

Ακόμη και ένα ζαχαρούχο αναψυκτικό την ημέρα μπορεί να καταστρέψει τη μνήμη των εφήβων, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας ανακάλυψαν ότι τα ανθρακούχα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα μάθησης και μνήμης στις μικρές ηλικίες.

Απαραίτητες οι οφθαλμολογικές εξετάσεις για παιδιά 4-6 ετών

Σε προληπτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις χρειάζεται να υποβάλλονται όλα τα παιδιά κατά τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας (4 έως 6 ετών), τονίζουν οι οφθαλμίατροι!

Κι αυτό γιατί πολλές οφθαλμολογικές παθήσεις μπορούν να προληφθούν και να θεραπευτούν πιο εύκολα και με καλύτερα αποτελέσματα, αν διαγνωστούν στην προσχολική ηλικία, αντίθετα δε αν δεν εντοπιστούν έγκαιρα μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα όρασης.