Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Νυχτερινός τρόμος ή εφιάλτης;

Ένα φαινόμενο που αφορά περίπου το 40% των νηπίων ζητάει - και βρίσκει - εξηγήσεις.

Συνήθως συμβαίνει γύρω στα μεσάνυχτα. Την ώρα που βρίσκεστε στον πιο βαθύ ύπνο, ένα ουρλιαχτό από το παιδικό δωμάτιo σας κάνει να πετάγεστε από το κρεβάτι.

Εκπαιδευτικά προγράμματα τον Ιανουάριο στο Παιδικό Μουσείο!

Τον Ιανουάριο, τα παιδιά 3-12 χρόνων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία είναι τα εξής: 
 

Εργαστήριο: "Γνωρίζω την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από τα μάτια των μεταναστών/ Επίπεδο Α2-Β1/ 17-26/6/2013"

Η Βαρδάκειος Σχολή Ερμούπολης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού τομεακού Προγράμματος Grundtvig του Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση, διοργανώνει εργαστήριο με θέμα "Γνωρίζω την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από τα μάτια των μεταναστών/ Επίπεδο Α2-Β1/ 17-26/6/2013".

Υποτροφίες

Βιβλίο: Υπόθεση Jacob

Σε προάστιο της Βοστόνης ένας έφηβος δολοφονείται άγρια. Ο διακεκριμένος βοηθός εισαγγελέα Άντριου Μπάρμπερ δεν διστάζει να αναλάβει προσωπικά την υπόθεση, παρότι το θύμα ήταν συμμαθητής του γιου του. Οι κάτοικοι είναι μουδιασμένοι από το σοκ, αλλά έχουν εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στις ικανότητες του Άντριου.

Πρακτικά του Β' Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου Προσχολικής Αγωγής

Διαβάστε και μεταφορτώστε τα  Πρακτικά του Β' Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου Προσχολικής Αγωγής της ΕΛ.ΕΠ.Ε.Π.Α., που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2012.

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια με μουσική

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια με τη συνοδεία μουσικής θα παρουσιαστούν το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων με αφηγήτρια την Σύλβια Βενιζελέα που έχει και την επιμέλεια και μουσική από την Λουκία Κωνσταντάτου.

Αυξάνονται οι ιδιοφυΐες, σύμφωνα με έρευνα

Η ανθρώπινη ευφυΐα υπήρξε ανέκαθεν ακανθώδες θέμα για τις επιστήμες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις διακυμάνσεις της μεταξύ των φύλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αντίδραση στις δηλώσεις του πρώην προέδρου του Χάρβαρντ, Λάρι Σάμερς το 2005, σχετικά με τη μειωμένη ικανότητα των γυναικών στα μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες.