Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Storm: Αγόρι ή κορίτσι;



ΠάρκαΡε Μαζί Μας στο Γ' Σώμα Στρατού

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2011
μετά τις 12.00 το μεσημέρι, χωρίς βροχή
Είσοδος από την Εκκλησία Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης
Λεωφόρος Στρατού με 3ης Σεπτεμβρίου

Στον κλασικό αλφαβητισμό επιμένει το ελληνικό σχολείο

Σε προτεραιότητα θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) το θέμα του γραμματισμού στις χώρες-μέλη της και της ανόδου του μορφωτικού επιπέδου των πολιτών της, καθώς σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και γενικευμένης ανασφάλειας, ανακαλύπτει εκ νέου τη σπουδαιότητα ενός καλού εκπαιδευτικού συστήματος για τη δημιουργία συνθηκών οικονομικής ευημερίας και κοινωνικής συνοχής. Και φυσικά, καλό εκπαιδευτικό σύστημα δεν νοείται πλέον αυτό που αρκείται απλά στην ανάγνωση, τη γραφή και την αρίθμηση, αλλά στον πολυγραμματισμό.

Νίκος Σαραντάκος: Αρπαχτικά και κατοικίδια

Ο άνθρωπος είναι αχάριστο πλάσμα κι αυτό αντικατοπτρίζεται στη φρασεολογία του. Τα ζώα τα ήμερα, που τα έχει του χεριού του από την αρχή του χρόνου και που τα εκμεταλλεύεται αγρίως, τα αντιμετωπίζει, τουλάχιστον στη νεοελληνική γλώσσα, με έσχατη περιφρόνηση.

JoomlaDay Greece 28-29 Μαΐου 2011

Το JoomlaDay Greece 2011 είναι το πρώτο επίσημο event για το Joomla!® στην Ελλάδα και μια πραγματική γιορτή για το open source λογισμικό!
Μέσα σε 2 ημέρες θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 25 παρουσιάσεις και workshops από κορυφαίους συντελεστές της διεθνούς και εγχώριας κοινότητας του Joomla!®.
Η είσοδος στο event είναι ΔΩΡΕΑΝ, ωστόσο καλό θα ήταν να προεγγραφείτε και να εξασφαλίσετε από τώρα τη θέση σας!

Πιο κοντά στους μαθητές το βιβλίο από Σεπτέμβρη

Το υπουργείο Παιδείας θέτει στην «πρώτη γραμμή» για τη νέα σχολική χρονιά την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, με σκοπό να φέρει το παιδί πιο κοντά στο βιβλίο, από τις πρώτες κιόλας τάξεις του σχολείου. Πρόκειται για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Καινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών» και η υλοποίησή του έχει ανατεθεί στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου λόγω της πείρας που έχει στην εκπόνηση ανάλογων προγραμμάτων και την ανάπτυξη της αναγνωστικής συμπεριφοράς του παιδιού και του εφήβου.

«Κουφός είσαι ρε; Δεν ακούς;»


“Μιά σειρά από κουφές ιστορίες καθημερινής τρέλας”: Αν μη τι άλλο , ο τρόπος με τον οποίον η διακεκριμένη κωφή γιατρός – κυτταρολόγος Σοφία Κολοτούρου συστήνει το τελευταίο λογοτεχνικό βιβλίο της με τίτλο “Κουφός είσαι ρε; Δεν ακούς”, είναι εξαιρετικά άμεσος. Στα όρια του προκλητικού...

"Κλάμπ γέλιου" και θεραπεία μέσα από το χιούμορ

Το χιούμορ μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά και ευεργετικά σε πολλούς τομείς. Ωστόσο, φαίνεται να απουσιάζει από τη ζωή των ανθρώπων και το χαμόγελο να γίνεται όλο και πιο σπάνιο.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη Βέροια

Η ομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ), Face to Face, επισκέπτεται την πόλη της Βέροιας από 31 Μαΐου μέχρι 4 Ιουνίου με στόχο να συναντήσει και να συνομιλήσει με τους κατοίκους της πόλης. Η πενταμελής ομάδα που έχει επισκεφτεί και άλλες περιοχές της Ελλάδας γνωρίζοντας θερμή υποδοχή και ανταπόκριση, θα βρίσκεται καθημερινά πρωινές και απογευματινές ώρες σε κεντρικά σημεία της πόλης.

H «γλώσσα» των ρομπότ

Σε μία εξέλιξη που θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας τύπου «Terminator» ή «Battlestar Galactica», ερευνητικό πρόγραμμα επιδιώκει την ανάπτυξη μίας ειδικής «γλώσσας», η οποία θα χρησιμοποιείται για την επικοινωνία μεταξύ ρομπότ.

Παρουσίαση:Εμβαδό Γεωμετρικών Σχημάτων

από το χρήστη johngfer