Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Μαζί είναι καλύτερα!

Γίνεται να έχεις μαθητή/τρια που δεν τον/την έχεις συναντήσει ποτέ, δεν του/της έχεις μιλήσει ποτέ, αλλά τον/την ξέρεις τόσο καλά σαν να τον/την έχεις κάθε μέρα; Και όμως, γίνεται. Στην εποπτεία – καθοδήγηση!

«ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ»: Στο Ηράκλειο με HER-autism η καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τη μη ορατή αναπηρία

Σειρά του Ηρακλείου, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 έως τις 13:00 στο αίθριο της Λότζια, να υποδεχτεί την καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τη μη ορατή αναπηρία, «ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ». Η καμπάνια διενεργείται από εθελοντές πολίτες για πολίτες και οργανώνεται σε 30 πόλεις της επικράτειας στην παρούσα χρονική στιγμή.

Οδηγός σκηνοθεσίας για εκπαιδευτικούς

Η σκηνοθεσία θεατρικού έργου με παιδιά μπορεί να είναι μια απίστευτα ικανοποιητική εμπειρία, γεμάτη δημιουργικότητα, ενθουσιασμό και χαρά. Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν:

Γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες και κορίτσια διαγιγνώσκονται με ΔΕΠΥ;

Το ρεπορτάζ του National Geographic αρχίζει από την ιστορία μιας 22χρονης που ήταν πεπεισμένη ότι έπασχε από πρώιμη άνοια. Η Rach Idowu ξεχνούσε γενέθλια, επαγγελματικές συναντήσεις και δυσκολευόταν να διαχειριστεί τις οικονομικές υποχρεώσεις της. Τέσσερα χρόνια αργότερα, διαγνώστηκε με ΔΕΠΥ. Ξαφνικά, όλοι οι γρίφοι του παρελθόντος της -τα ξενύχτια για να τελειώσει μια σχολική εργασία, το γεγονός ότι ήταν διαρκώς ανήσυχη ως παιδί- βρήκαν μια λύση.

Προαστιακός Θεσσαλονίκης: Μετ' εμποδίων η μετακίνηση ατόμων με αναπηρία

«Γολγοθάς» παραμένουν οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους πολίτες με κινητικά προβλήματα, καθώς στην Ελλάδα ακόμα και ο σιδηρόδρομος, ένα μέσο που διεθνώς θεωρείται φιλικότερο και πιο προσβάσιμο από τα οδικά για το σύνολο των επιβατών, καθίσταται συχνά απαγορευτικός για όσους βρίσκονται σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Θεσσαλονίκη: Απόφαση - γροθιά για θάνατο 41χρονης που προσλήφθηκε σε θέση ΑμεΑ και υπέστη εργασιακό μπούλινγκ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει «εργατικό ατύχημα» τον θάνατο 41χρονης λόγω ψυχολογικής πίεσης και στρες που υπέστη στο εργασιακό περιβάλλον - Επί δύο χρόνια διεκδικούσε στα δικαστήρια τη θέση της

ΕΣΑμεΑ προς ΥΠΕΣ: Να σταματήσει ο αποκλεισμός ατόμων με αναπηρία σε προκηρύξεις για θέσεις των ΟΤΑ

Τη διαμαρτυρία της για την παραβίαση του συστήματος προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία ή/και με χρόνιες παθήσεις και των μελών των οικογενειών τους σε προκηρύξεις για θέσεις των ΟΤΑ εκφράζει η ΕΣΑμεΑ με επιστολή στην υπουργό Εσωτερικών Ν. Κεραμέως.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου ώστε να μπει ένα τέλος στην παραβίαση του συστήματος προσλήψεων και να σταματήσουν να θίγονται κεκτημένα δικαιώματα ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Απέσυραν βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη από νηπιαγωγείο στην Κύπρο- «Λύπη και απογοήτευση»

Βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη αποσύρθηκε από νηπιαγωγείο στην Κύπρο έπειτα από αντίδραση πολιτών. Απόφαση για την οποία ο εκδοτικός οίκος Διόπτρα εξέφρασε λύπη και απογοήτευση.

Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μίλησαν για την αναπηρία τους

«Είναι τόσο σημαντική όσο τα μπαχαρικά στη νοστιμιά του φαγητού», κατέθεσε φοιτητής σε εκδήλωση για τα 13 χρόνια της δομής- Συνολικά 480 φοιτητές υποστηρίζονται από την πρόσβαση για να συμμετέχουν ισότιμα στις σπουδές

Στην τελική ευθεία οι RobotExperts με ένα πιο προσβάσιμο “Μάντεψε ποιος!”

Στην τελική ευθεία για την συμμετοχή τους στον Περιφερειακό Διαγωνισμό FLL-2024 βρίσκονται οι RobotExperts, η επιτυχημένη ομάδα ρομποτικής των Τρικάλων.

Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, θα ταξιδέψουν στον Βόλο όπου θα λάβουν μέρος για ακόμη μια χρονιά στον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, μαζί με άλλες 12 ομάδες από την Θεσσαλία, που διοργανώνεται από τον FLL.

Μαθητές σχολείων αναζήτησαν καινοτόμες λύσεις για την υποστήριξη ΑμεΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εικονικής Επιχείρησης του JA Greece

Η ανάγκη εύρεσης σύγχρονων λύσεων για την υποστήριξη ατόμων με προβλήματα όρασης και άλλες αναπηρίες οδήγησε μαθητές σχολείων της Αττικής να εμπνευστούν και να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική επιχείρηση» του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Junior Achievement Greece». Ένα ειδικό γιλέκο με αισθητήρες για αποφυγή εμποδίων, ένας ρομποτικός σκύλος-οδηγός, μία πλατφόρμα εύρεσης βοηθών και μια επιχείρηση ανάπτυξης προσβάσιμων κυλικείων είναι μερικές μόνο από τις ιδέες που παρουσίασαν οι μαθητές στην Αθήνα.

Ερευνητές ανακάλυψαν κύτταρα που «θυμούνται» τις αλλεργίες

Για πρώτη φορά, ερευνητές εντόπισαν ένα κύτταρο που «θυμάται» τις αλλεργίες και πυροδοτεί την παραγωγή αντισωμάτων που προκαλούν την αλλεργική αντίδραση. Οι ερευνητές λένε ότι πρόκειται για μια «πρωτοποριακή ανακάλυψη», η οποία ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη νέων θεραπειών.