Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΕΟΠΥΥ: Από 10/05 ηλεκτρονικά η εκτέλεση και αποζημίωση των γνωματεύσεων ειδικής αγωγής

Αλλάζει από 10 Μαΐου η διαδικασία εκτέλεσης και αποζημίωσης ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδική αγωγής. Μετά την έναρξη εφαρμογής της ηλεκτρονικής γνωμάτευσης για ειδικές θεραπείες παιδιών-εφήβων, ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει ότι και η εκτέλεση αυτών από τους θεραπευτές θα γίνεται ηλεκτρονικά προκειμένου να αποζημιώνονται.

Η προσέγγιση ενός ανηλίκου στη Διαμεσολάβηση – χρήσιμοι πρακτικοί κανόνες

Οι γονείς έρχονται συχνά στη Διαμεσολάβηση με την λανθασμένη εντύπωση ότι η δουλειά ενός Διαμεσολαβητή είναι μόνο να διευθετήσει μια διαμάχη. Όταν η διαφορά αφορά την επιμέλεια ή τον επιμερισμό του χρόνου επικοινωνίας, οι γονείς έχουν συχνά λάβει την απόφαση για λογαριασμό του ανηλίκου και ζητούν από τον Διαμεσολαβητή να μιλήσει στο παιδί. Για πολλούς λόγους, η θέση του Διαμεσολαβητή είναι πολύ λεπτή στον τομέα των ανηλίκων.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Εφευρέτης για 4 μέρες» – Εργαστήριο για παιδιά 12-15 ετών

H Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας στα πλαίσια των δράσεων του Veria Tech Lab οργανώνει εργαστήριο για παιδιά 12-15 ετών με τίτλο «Εφευρέτης για 4 μέρες».

Αίσιο τέλος για τα παιδιά που φιλοξενούνται στα «αζήτητα» του Παίδων

Τέλος στην ταλαιπωρία των δεκάδων παιδιών που φιλοξενούνται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με εισαγγελική εντολή, καθώς είτε δεν έχουν κηδεμόνες, είτε έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον, σπεύδει να δώσει το υπουργείο Υγείας έπειτα από τη διάσταση που πήρε το θέμα.

Ρεκόρ στην ανακύκλωση χαρτιού και αλουμινίου από 13 σχολεία των Αμπελοκήπων

Βραβείο σε 13 δημοτικά σχολεία των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης απένειμε ο δήμος για τη συμμετοχή τους στον σχολικό διαγωνισμό «Πάμε Ανακύκλωση». Οι 2.548 μαθητές και 105 εκπαιδευτικοί κάθε φορά που ανακύκλωναν στη σχολική τους μονάδα (χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες), κέρδιζαν πόντους για να αναδείξουν το σχολείο τους πρώτο και να γίνουν παράδειγμα περιβαλλοντικής συνείδησης. Σε διάστημα 5 μηνών συλλέχθηκαν 3.019 κιλά χαρτί, 56 κιλά αλουμίνιο και 30 κιλά μπαταρίες.

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός με θέμα: «Πρόληψη και Μείωση Παχυσαρκίας για Παιδιά και Νέους»

Με σκοπό την ανάδειξη πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην πρόληψη και τη μείωση της παχυσαρκίας στα παιδιά και τους νέους ηλικίας 6-18 ετών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεσμοθέτησε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Υγείας 2019.

Πανελλήνιες εξετάσεις 2019: Το πρόγραμμα ειδικών και μουσικών μαθημάτων

Καθορίστηκε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων των ειδικών και μουσικών μαθημάτων.
Συγκεκριμένα, από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι με Υπουργική Απόφαση καθορίστηκε το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων και η προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.
Πρόγραμμα εξετάσεων ειδικών μαθημάτων και μουσικών μαθημάτων 2019 για ΓΕΛ & ΕΠΑΛ