Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Τι κάνουμε στο ΚΕΑ (σε μια ματιά)!

 

Πρότυπα Σχολεία: Στις 18 Μαΐου οι εξετάσεις – Πειραματικά: Στις 17 Μαΐου η κλήρωση

Για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025 ενημερώνει το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Γονείς: Είναι τελικά καλή ή κακή ιδέα να είστε πολύ επιτρεπτικοί;

Επιτρεπτικοί γονείς θεωρούνται εκείνοι που αποφεύγουν προβλήματα και συγκρούσεις με τα παιδιά τους. Αυτό το στυλ ανατροφής χαρακτηρίζεται από επιείκεια και συνήθως μη επιβολή κανόνων και ορίων.

Πώς αυτό το επιτρεπτικό είδος γονικής μέριμνας μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του παιδιού, τις κοινωνικές του δεξιότητες καθώς και τη σχέση μας μαζί του;

Με απώλεια ακοής κινδυνεύουν οι gamers

Οι βλαβερές συνέπειες που μπορούν να έχουν για τα μάτια μας οι αμέτρητες ώρες μπροστά σε μια οθόνη, είναι λίγο-πολύ γνωστές. Σύμφωνα, ωστόσο, με νέα έρευνα, οι άνθρωποι που παίζουν τακτικά παιχνίδια στον υπολογιστή τους διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρά προβλήματα στην ακοή, έως και να τη απολέσουν τελείως.

Διευκολύνεται η μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία σε όλη την Ευρώπη

Οι ευρωβουλευτές οριστικοποίησαν τη θέση τους σχετικά με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας και την Ευρωπαϊκή Κάρτα Στάθμευσης, οι οποίες θα διευκολύνουν την μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία σε όλα τα κράτη μέλη, αίροντας τα εμπόδια που υπάρχουν σήμερα. Η εισηγήτρια Lucia Ďuriš Nicholsonová (Renew, Σλοβακία) τόνισε: «Αυτός ο νόμος όχι μόνο θα διευκολύνει τα ταξίδια, αλλά θα μετατρέψει σε πραγματικότητα τη δέσμευση της ΕΕ για ελεύθερη μετακίνηση για όλους τους Ευρωπαίους».

Εξαίρετος γιατρός και δάσκαλος, η περίπτωση του Διονύση Κόκκινου

Είναι ο «Νέστωρ» της καρδιολογίας αλλά το χάρισμά του δεν εξαντλήθηκε στο πεδίο της Ιατρικής. Ο Διονύσης Κόκκινος ξέρει να «ακούει» την ανθρώπινη καρδιά και δεν είναι τυχαίο πως δεν διακρίθηκε μονάχα ως θεράπων αλλά και ως πανεπιστημιακός καθηγητής που προίκισε τους φοιτητές του με γνώσεις, ήθος και τον μοναδικό του τρόπο να προσεγγίζει τον ασθενή. Αφουγκράστηκε παλμούς των αρρώστων αλλά και τις αγωνίες των νέων φοιτητών.

Τα ενεργειακά ποτά συνδέονται με κακή ποιότητα ύπνου των νέων

Η κατανάλωση ενεργειακών ποτών συνδέεται με κακή ποιότητα ύπνου και αϋπνία μεταξύ των φοιτητών, σύμφωνα με νορβηγική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης «BMJ Open».

Πώς να απομακρύνουμε τα παιδιά μας από τις οθόνες - Η μετάβαση στην αναλογική ζωή

Στην ψηφιακή εποχή, τα παιδιά μεγαλώνουν περιτριγυρισμένα από οθόνες, από smartphones και tablets ,μέχρι υπολογιστές και τηλεοράσεις. Οι νέες γενιές έχουν εξ ολοκλήρου γεννηθεί και μεγαλώσει μέσα στις τελευταίες, μεγάλες τεχνολογικές εξελίξεις όπως τις εφαρμογές, τα social media και το ελεύθερο διαδίκτυο παντού. Η πρόσβασή τους σε αυτά, μέσω tablet, laptop και smartphones είναι άμεση και συνεχής.

Οι «μέντορες» που βοηθούν τα παιδιά πρόσφυγες να ενταχθούν στην Ελλάδα

Με βίντεο που αναρτώνται στο YouTube επιχειρούν να βοηθήσουν ασυνόδευτους ανήλικους που φτάνουν στην Ελλάδα οι «Μέντορες», μια ομάδα που δημιουργήθηκε από την Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Οδοιπορικό στα ψυχιατρεία της Σερβίας και του Κοσσόβου

Ο ελληνικής καταγωγής βρετανός φωτογράφος George Georgiou γεννήθηκε το 1961 στο Λονδίνο και είναι ευρύτερα γνωστός για τη δουλειά του στην Ανατολική Ευρώπη, στα Βαλκάνια, και ιδιαίτερα στην Τουρκία.