Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

"Ποιος τόλμησε να γράψει στο τετράδιό μου;" (Καλωσήρθατε στον κόσμο του Asperger)

Καλωσήρθατε στον κόσμο του Asperger. Έναν κόσμο «λίγο» διαφορετικό, αλλά μοναδικό και πολύ ενδιαφέροντα, αφού κάθε μέρα έχεις να αντιμετωπίσεις μια τελείως διαφορετική – και συνήθως μη αναμενόμενη- πρόκληση. 

2η βδομάδα σχολείου. Και ενώ τα άλλα πρωτάκια παιδεύονται με τις γραμμούλες, εμείς έχουμε να λύσουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόβλημα (τις γραμμούλες τις έχουμε – προς το παρόν- υπό έλεγχο με την «προπόνηση» στην εργοθεραπεία): το γράψιμο της δασκάλας στο τετράδιο και στο βιβλίο ΜΑΣ.

«Μπαμπά, μαμά, παίξτε μαζί μας, όχι με το κινητό σας!»

Παιδιά στο Αμβούργο κρατούν πολύχρωμα πανό με ένα πολύ συγκεκριμένο αίτημα απέναντι στους μεγάλους: «Παίξτε μαζί μας και όχι με τα κινητά σας!» 

Μία ομάδα παιδιών στο Αμβούργο της Γερμανίας αποφάσισε να διαδηλώσει κατά του εθισμού των γονιών τους στο smartphone 

Αναζητώντας «φάρμακο» για το μικρόβιο του αντιεμβολιασμού

Γονείς που «πλαστογραφούν» έγγραφα για να αποδείξουν ότι τα παιδιά τους έχουν κάνει τους απαραίτητους εμβολιασμούς; Ναι, συμβαίνουν και αυτά ως απόρροια της σύγχυσης που προκαλούν το... αντιεμβολιαστικό μικρόβιο, η μη πληροφόρηση και ο «μιμητισμός». Η «Κ» μιλώντας με τους κατεξοχήν ειδικούς ενόψει έναρξης της εμβολιαστικής περιόδου (εποχική γρίπη) αποτυπώνει τα δεδομένα και τις... φοβίες.

Τι αλλάζει στη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας

Το υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να αλλάξει τη φιλοσοφία της διδασκαλίας του μαθήματος στα σχολεία, με ένα νέο αναλυτικό πρόγραμμα από τη Γ΄ τάξη του Δημοτικού έως την Α΄ τάξη του Λυκείου

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κάνουν επιθετικά τα παιδιά

Η πολύωρη ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια φαίνεται να προάγει την επιθετικότητα στα παιδιά, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences.

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

Ξεκινά από τις 6 Οκτωβρίου η τηλεοπτική ζώνη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Από το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο, από τις 17:00 μέχρι τις 18:00 θα παρουσιάζονται στο κανάλι της Βουλής μαθητικές δημιουργίες που πραγματοποιήθηκαν και διακρίθηκαν στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.

Παράταση από τον ΕΟΠΥΥ για την Ειδική Αγωγή – «Όχι» στις συμβάσεις από τους θεραπευτές

Δεν αλλάζει -τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου- η διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, η εκτέλεση και η υποβολή των δικαιολογητικών δαπάνης Ειδικής Αγωγής για τις χειρόγραφες γνωματεύσεις παρατείνεται έως τις 31/12/2018 με την υφιστάμενη διαδικασία. Με νεότερη ανακοίνωση, ο Οργανισμός θα ενημερώσει για το νέο τρόπο ηλεκτρονικής γνωμάτευσης για τις θεραπείες.

Αθλητιατρικός έλεγχος: Η σπουδαιότητά του για παιδιά και εφήβους

Τα καρδιαγγειακά συμβάντα είναι, ευτυχώς, σπάνια στα παιδιά και στους εφήβους αλλά δυστυχώς μερικά μπορεί να οδηγήσουν σε αιφνίδιο θάνατο.

Τα οξέα συμβάντα, που φτάνουν έως τον αιφνίδιο θάνατο του παιδιού και του εφήβου, κατά τη διάρκεια φυσικής δραστηριότητας έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κοινή γνώμη και ανησυχούν, δικαίως, τους γονείς καθώς και τους υπεύθυνους των αθλητικών κέντρων.