Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Βιβλιοπαρουσίαση: “Δεν ξέρεις τι είναι πόλεμος” (“You Don’t Know What War Is”)

 Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, δέκα ημέρες μετά τα γενέθλιά της, η δωδεκάχρονη Yeva Skalietska ξυπνά από τον δυνατό, μεταλλικό ήχο που κατακλύζει τους δρόμους της πόλης της, το Χάρκοβο. Μέχρι εκείνη την ημέρα, ούτε εκείνη γνώριζε τι είναι πόλεμος. Αυτό όμως άλλαξε μέσα σε μια στιγμή. 

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία με 11 αλλαγές

Τις έντεκα αλλαγές στα σχολεία, που θα ισχύσουν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Επίλογος» και τον Απόστολο Μαγγηριάδη.

Εκδήλωση: The importance of libraries for childrens and teens

Η Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα, το ηλεκτρονικό περιοδικό για το παιδικό βιβλίο «Κόκκινη Αλεπού» και η Athens Comics Library σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και τη NORLA (Norwegian Literature Abroad) διοργανώνουν διήμερη εκδήλωση με κεντρικό θέμα τη σημασία των βιβλιοθηκών στη ζωή των παιδιών και των εφήβων.

Ύπνος: Πώς επηρεάζεται από τις οθόνες – Ο παράγοντας της ώρας

Σύμφωνα με νέα μελέτη δεν παίζει τόσο ρόλο το αν οι έφηβοι χρησιμοποιούν γενικώς οθόνες, αλλά η ώρα που τις χρησιμοποιούν σε ό,τι αφορά τον απρόσκοπτο ύπνο τους - με βάση τα ευρήματα, οι οθόνες πρέπει να εξοστρακιστούν από το κρεβάτι

Θεατρικά Εργαστήρια της ομάδας "Εν Δυνάμει" και του ΚΘΒΕ: Μία αγκαλιά για τα ΑΜΕΑ

Η ομάδα "Εν Δυνάμει" σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) συνεχίζει τη δημιουργική της πορεία, προσφέροντας φέτος έναν νέο κύκλο δράσεων. Στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας βρίσκονται τα θεατρικά εργαστήρια για άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ), τα οποία απευθύνονται σε νέους/ες ηλικίας 18 ετών και άνω.

«Στικάκια» νικοτίνης: Η ανεξέλεγκτη μόδα που απειλεί τη GenZ

Εσείς ξέρετε τι είναι τα «στικάκια» νικοτίνης; Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ενώ οι περισσότεροι ενήλικες μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν τα παραδοσιακά προϊόντα νικοτίνης, όπως τα ηλεκτρονικά και μη τσιγάρα, μόνο 1 στους 4 περίπου μπορεί να αναγνωρίσει την ταχέως αυξανόμενη απειλή που προκύπτει από τα «στικάκια» νικοτίνης, μια σχετικά νέα μορφή, που καταναλώνεται δια του στόματος. Αυτά τα διακριτικά, ολοένα και πιο δημοφιλή προϊόντα φαίνεται να προσελκύουν ένα σημαντικό κοινό, προερχόμενο κυρίως από τη γενιά Ζ, δηλαδή εφήβους και νεαρούς ενήλικες.

Τροφικές αλλεργίες στα παιδιά: Προλαμβάνονται όταν τα βρέφη τρώνε αυγά και φιστίκια σύμφωνα με Βρετανική μελέτη

Σε ένα αναπάντεχο εύρημα κατέληξαν Βρετανοί επιστήμονες. Μειώθηκαν οι τροφικές αλλεργίες στα παιδιά από τότε που στη Βρετανία συμβουλεύουν τους γονείς να δίνουν αυγά και φιστίκια στα βρέφη έως 12 μηνών!

Ο Doraemon, ο Nobita και οι φίλοι τους ταξιδεύουν στην Αρχαία Ελλάδα!


Από τις 10 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να δέχεται εκ νέου ασθενείς το Κέντρο Αποκατάστασης Αμυνταίου

Σε διαμαρτυρία για το κλείσιμο της μονάδας κλειστής νοσηλείας του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Αμυνταίου (ΚΕ.Φ.Ι.Απ) προβαίνουν οι εργαζόμενοι του Κέντρου. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, η διοίκηση του νοσοκομείου Φλώρινας στην οποία υπάγεται η οργανική μονάδα του ΚΕΦΙΑΠ «αποφάσισε το κλείσιμο της κλινικής η οποία λειτουργεί αδιαλείπτως τα τελευταία 13 χρόνια με 30 κρεββάτια, προσφέροντας στους πολίτες υψηλές και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας αποκατάστασης». Οι εργαζόμενοι του Κέντρου επισημαίνουν ότι «η ιατρική ομάδα του ΚΕ.Φ.Ι.Απ ενώ έδωσε εξιτήρια στους νοσηλευόμενους ασθενείς λόγω ολοκλήρωσης των θεραπευτικών τους προγραμμάτων από την άλλη απάντησε αρνητικά στις αιτήσεις εισαγωγής ασθενών» με αποτέλεσμα η κλινική να κλείσει και το προσωπικό της να βρίσκεται χωρίς αντικείμενο εργασίας.

Προβολή: Για τον αυτισμό, για γονείς και εκπαιδευτικούς