Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Ευχάριστοι τρόποι για να βοηθήσετε τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας (προεφηβεία – εφηβεία) να αναπτύξουν/ βελτιώσουν την αδρή και τη λεπτή κινητικότητά τους.

Μολονότι στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές ιδέες και δραστηριότητες για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων αδρής και λεπτής κινητικότητας σε παιδιά μικρής ηλικίας, δεν υπάρχουν αντίστοιχες προτάσεις για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας που εμφανίζουν σημαντικές δυσκολίες στο συγκεκριμένο τομέα. Παιδιά με δυσπραξία, νοητική καθυστέρηση, αυτισμό, μαθησιακές δυσκολίες, συχνά έχουν προβλήματα ισορροπίας και συντονισμού και παρουσιάζουν χαμηλότερες από τις αναμενόμενες για την ηλικία τους κινητικές δεξιότητες. 

Προκήρυξη για την κάλυψη κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού στα Ευρωπαϊκά Σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κλάδων ΠΕ03 Μαθηματικών με δεύτερο πτυχίο στη Φυσική που επιθυμούν να αποσπαστούν στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Λουξεμβούργο ΙΙ ή στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξέλλες ΙΙΙ και ΠΕ04.04 Βιολόγων, που επιθυμούν να αποσπαστούν στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξέλλες ΙΙΙ, να υποβάλουν αίτηση.

Σχολεία της Θεσσαλονίκης ανοίγουν τις πύλες τους στους κατοίκους

Τα “Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά”, μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Creativity Platform (Πλατφόρμα Δημιουργικότητας), η οποία συντονίζει το πρόγραμμα και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεχίζουν δυναμικά τη δράση τους μέχρι και τη πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

2ο Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο Ο.Σ.Ε.Κ.Α. – ΘΡΑΚΗ 2018”

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ομοσπονδία Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο συνδιοργανώνει μαζί με το σωματείο, Ηρόδικος, το “2ο Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο Ο.Σ.Ε.Κ.Α. – ΘΡΑΚΗ 2018“.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή το τριήμερο 18, 19 και 20 Ιούλιου και θα συμμετάσχουν τρεις ομάδες. Συγκεκριμένα, οι ομάδες, που θα λάβουν μέρος εκτός από τη δικιά μας Εθνική Ομάδα, είναι οι αντίστοιχες εθνικές της Κύπρου και της Βουλγαρίας. Οι αποστολές των ομάδων βρίσκονται ήδη στην Κομοτηνή και είναι πανέτοιμες για το μεγάλο τουρνουά. Οι ετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί και όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη “γιορτή”.

Το άπλωμα και το μάζεμα του σχολικού εκφοβισμού

Ο θύτης (Bully)
Ο Δ. ήταν ένα ταλαιπωρημένο παιδί. Καρπός τυχαίων συνευρέσεων από πολύ νέους γονείς. Μάλλον ήταν ανεπιθύμητος στον ερχομό του στον κόσμο και φάνηκε πως συνέχισε να είναι και μετά. Στα πρώτα παιδικά χρόνια έζησε μέσα σε σύγχυση και φωνές. Το πρώτο συναίσθημα που γνώρισε ήταν ο φόβος. Έγινε νευρικός και υπερκινητικός με έντονα τα σημάδια της κακοποίησης στο σώμα και στην ψυχή. Στον ύπνο του προσπαθούσε να γλιτώσει αλλά κι αυτό χωρίς αποτέλεσμα. Άργησε πολύ να ελέγξει την ανάγκη του και σαν μεγάλος βρεχόταν συχνά. Τη βία που έζησε θέλησε να την επιστρέψει με το παραπάνω και οι ευκαιρίες ήταν πολλές στη σχολική ζωή. Από τις πρώτες μέρες στο Γυμνάσιο έβαζε στόχους. Ο πρώτος ήταν να γίνει αρχηγός και ο δεύτερος να κυνηγάει τον αδύναμο.

Κοινωνικό φροντιστήριο για οικονομικά αδύναμους μαθητές θα λειτουργήσει στα Χανιά

Δωρεάν μαθήματα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και φέτος 35 παιδιά, μαθητές της Γ' λυκείου, στα Χαινά, καθώς για έβδομη συνεχή χρονιά ο δήμος σε συνεργασία με την Ένωση Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, προχωρούν στη λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου».

Διάκριση για τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας

Η πρόσφατη αναγνώριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών έρχεται να αναδείξει τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλονται από τους Ελληνες ειδικούς προς όφελος των εφήβων.

Γιατί τα παιδιά προτιμούν το μπάνιο σε πισίνα;

Το μπάνιο στη θάλασσα είναι αγαπημένη ασχολία των παιδιών το καλοκαίρι, αλλά μερικές φορές τα παιδιά ζητούν να κάνουν τις βουτιές τους στην πισίνα. Γιατί προτιμούν τη πισίνα και τι πρέπει να προσέξετε όταν βρεθείτε σε μια όλοι μαζί;

Στο σφυρί για 26.000€ το «σπίτι» των τυφλών

Ιστορικό κτίριο στο Μαρούσι που λειτουργούσε επί 75 χρόνια ως χώρος εκπαίδευσης και φιλοξενίας τυφλών γυναικών βγαίνει άμεσα στο σφυρί για… 26.000 ευρώ ενώ η εμπορική του αξία ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ! Το θέμα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών που έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου ζητώντας απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα και καταγγέλλοντας πλήρη αδιαφάνεια στον χειρισμό του θέματος από το «συμβούλιο-φάντασμα», όπως αναφέρουν, του Συλλόγου Φίλων Τυφλών.

Ολα τα παιδιά έχουν όνομα

Ο νόμος για την Επιτροπεία, που ψηφίστηκε προ ημερών από την ελληνική Βουλή, ήταν ο κεντρικός άξονας του συνεδρίου της ΜΕΤΑδρασης. Ενας νόμος δύσκολος στην εφαρμογή του, όπως προέκυψε από τις τοποθετήσεις των συμμετασχόντων, οι οποίοι εξέφρασαν τη βούληση να συνεργαστούν προκειμένου αυτός να επιτύχει.