Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Οι έφηβοι και τα μυστικά τους!

Οι περισσότεροι έφηβοι, αν όχι όλοι, έχουν τα μυστικά τους. Τι διαφορά έχει εάν τα μοιράζονται με κάποιον; Σύμφωνα με έρευνα που δημοσοεύτηκε στο Journal of Adolescence, οι έφηβοι που εμπιστεύονται τα μυστικά τους σε γονείς ή/ και φίλους έχουν λιγότερους πονοκεφάλους, παρουσιάζουν σπανιότερα καταθλιπτική διάθεση και έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις κοινωνικές τους συναναστροφές.

ΔΕΠ/Υ και συμπτώματα διατροφικών διαταραχών

Διαβάστε και μεταφορτώστε το άρθρο των Stulz, Hepp, Gächter, Martin-Soelch, Spindler και Milos "The severity of ADHD and eating disorder symptoms: a correlational study" που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ελεύθερης πρόσβασης BMC Psychiatry.

Ο κύκλος με την κούκλα

Ο κουκλοθίασος redicolo σας προσκαλεί στην παράσταση "ο κύκλος με την κούκλα" με αφορμή τον Κύκλο με την Κιμωλία του Μπρεχτ
Παράσταση κουκλοθεάτρου με γιγαντόκουκλες για παιδιά όλων των ηλικιών

Οι Ελληνίδες στις κάλπες

Χρειάστηκαν δεκαετίες έντονων γυναικείων αγώνων για να μπορέσουν οι Ελληνίδες να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου.

Διαφορετικότητα και εκπαίδευση

Το σχολείο έχει καθήκον όχι μόνο να εκπαιδεύει τις νέες γενιές και την κοινωνία να αποδέχεται ο καθένας τη διαφορετικότητα του άλλου, αλλά και να αναδεικνύει τις ικανότητες κάθε παιδιού ξεχωριστά. Ποια είναι όμως η έννοια της διαφορετικότητας; διαφορετικότητα . Και πώς το σχολείο μπορεί να μάθει τα παιδιά να απαλάσσονται από στερεότυπες αντιλήψεις και να δέχονται τον άλλο όπως είναι; προσέγγιση της διαφορετικότητας .

Δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιών του Τριβιζά

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα Παραμύθια Ντορεμύθια του Ευγένιου Τριβιζά Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ  και ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΝΟΚΕΡΑΚΙ το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Η κακή παιδική ηλικία προδιαθέτει σε καρδιακά προβλήματα μετέπειτα

Η συναισθηματική κατάσταση στην παιδική ηλικία ενδεχομένως να σχετίζεται με τα καρδιακά νοσήματα στην μέση ηλικία, ειδικά στις γυναίκες, αποφαίνεται αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Epidemiology and Community Health

Άποψη: Βαγγέλης Μακρης "Γιατί σοκάρονται οι ενήλικες με το σχολικό bullying;"

Το Σαββατοκύριακο είδα σε έναν κινηματογράφο του κέντρου το «After Lucia». Το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου ήταν από σαράντα έως εξήντα ετών. Από την στιγμή που οι πρώτες σκηνές bullying έκαναν την εμφάνιση τους στην οθόνη μπορούσες να καταλάβεις την δυσαρέσκεια του κόσμου. Ένα «τστστστσ» ακουγόταν στην αίθουσα μαζί με διάφορα επιφωνήματα ενόχλησης. Όταν τελείωσε η ταινία, οι περισσότεροι συμπέραναν ότι ήταν «σκληρό», «ακραίο», «το παρατράβηξε ο σκηνοθέτης», «όλα έχουν κάποια όρια» κ.τ.λ. 

Τα παιδιά αγαπούν το Ιντερνετ

Τολάχιστον 100 φίλους στο Facebook έχει το 76% των νέων. Δύο με τρεις ώρες την ημέρα περνά στο Internet το 53% των νέων χρηστών. Εξι στους δέκα γονείς επιτρέπουν σε παιδί δημοτικού να διατηρεί προφίλ στο Facebook. 

Προβολή: "Είμαι ζωντανή, μπορώ να μιλήσω"

Μόλις κυκλοφόρησε βίντεο με δηλώσεις της 15χρονης Πακιστανής ακτιβίστριας που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από ταλιμπάν. Σύμφωνα με το BBC η βιντεοσκόπηση έγινε πριν μπει η Malala στο χειρουργείο - ακόμα μια φορά- για επέμβαση στο κρανίο.