Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Προβολή: This Girl Can is back



Τα παιδιά στο σπίτι σημαίνουν λιγότερο ύπνο για τις γυναίκες (αλλά όχι για τους άνδρες)

Όταν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά, τότε οι γυναίκες κοιμούνται λιγότερο. Και όσα περισσότερα είναι τα παιδιά, τόσο μεγαλώνει η στέρηση του ύπνου για τις γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα. Όμως δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο για τους άνδρες, που μάλλον συνεχίζουν να κοιμούνται του...καλού καιρού. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την δρα Κέλι Σάλιβαν του Νοτίου Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας στη Βοστώνη, ανέλυσαν στοιχεία για 5.805 άτομα, εκ των οποίων οι 2.908 ήσαν γυναίκες έως 45 ετών.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Από 6 Μαρτίου 2017 στις προκηρύξεις ΑΣΕΠ 15% των θέσεων αφορούν στα ΑμεΑ

Από τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 ενεργοποιείται η διάταξη του νόμου 4440/2016, με την οποία όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ υποχρεούνται από σήμερα και στο εξής στο 15% των προσλήψεων αορίστου χρόνου στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα να αφορούν σε άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους.

Ψυχολόγοι άμεσης επέμβασης - Πώς βοηθούν γονείς και παιδιά

«Μας πήρε τηλέφωνο μια μαμά, που ανησυχούσε για την κόρη της που έδινε Πανελλαδικές. Το παιδί της είχε έντονο άγχος, έκλαιγε, ένιωθε πανικό, φοβόταν ότι δεν θα τα καταφέρει.
Αφού της μιλήσαμε και παρακολούθησε ένα σεμινάριο που της προτείναμε, είχε μια συζήτηση με την κόρη της, που της αποκάλυψε ότι η πίεση που ένιωθε οφειλόταν στις προσδοκίες που ένιωθε ότι είχε η οικογένειά της από αυτήν. Η μάνα κατάλαβε ότι μετέδιδε το άγχος της στο παιδί και άρχισε να δουλεύει πάνω σε αυτό».

Let's do it Greece: Εβδομάδα Περιβαλλοντικών Δράσεων σε όλα τα σχολεία της χώρας

Με κεντρικό μήνυμα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», μαθητές, καθηγητές και γονείς σε ολόκληρη την Ελλάδα, σηκώνουν μανίκια και προετοιμάζονται για την Πανελλήνια Περιβαλλοντική Εκστρατεία Let’s do it Greece 2017, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας! Φέτος, για μία ακόμα χρονιά, τα σχολεία της χώρας ετοιμάζονται να δώσουν τον παλμό, αποδεικνύοντας ότι η αλλαγή ξεκινάει από εμάς και τα παιδιά μας.

Γονείς με... απωθημένα

«Αυτός κάποτε θα γίνει μεγάλος παίκτης», μου είχε ψιθυρίσει, σχεδόν συνωμοτικά, πρώην φίλος δείχνοντάς μου τον νεογέννητο γιο του σε μαιευτήριο των Αθηνών πριν από χρόνια. Δεν είχα αντιληφθεί τη βαρύτητα της... προφητείας του, όταν, περίπου μια οκταετία μετά, βρέθηκα στην κερκίδα για να παρακολουθήσω την πρόοδο του παιδιού αυτού στο ποδόσφαιρο.

ΠΟΥ: Τα μολυσμένα περιβάλλοντα σκοτώνουν 1,7 εκατομμύρια παιδιά ετησίως

Το ένα τέταρτο των θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών παγκοσμίως οφείλεται σε ανθυγιεινά ή μολυσμένα περιβάλλοντα, τα οποία αφορούν τον αέρα, το νερό, το παθητικό κάπνισμα, και την έλλειψη ικανοποιητικής υγιεινής, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ένα ζεστό σπιτικό για τη μικρή Μαρία - Απέκτησε οικογένεια

Επιτυχημένοι επαγγελματίες, αμφότεροι χημικοί, δημιούργησαν το δικό τους εργαστήριο και μία καθημερινότητα όπως επιθυμούσαν. Ωσπου ένα κλικ αποτύπωσε ένα κενό στο κάδρο τους. Και αυτό το κενό τον τελευταίο χρόνο ήρθε να καλύψει η μικρή Μαρία (το όνομα έχει αλλάξει για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων). Ετσι έσμιξαν οι τρεις τους. Ο Γιάννης και η Στέλλα βρήκαν ένα παιδί, η Μαρία δύο γονείς και έγιναν μια οικογένεια.

Η Alexandra Kutas είναι το πρώτο μοντέλο πασαρέλας σε αναπηρικό αμαξίδιο

Η 23χρονη Alexandra Kutas από την Ουκρανία, έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές διακρίσεις στο παρελθόν, αλλά έγινε το πρώτο μοντέλο σε αναπηρικό αμαξίδιο που ηγήθηκε της πασαρέλας στη χώρα της.

«Πιστεύω ότι αυτό το γεγονός θα μπορούσε πραγματικά να αλλάξει τα πράγματα στον κόσμο της μόδας. Θέλω τα παιδιά με αναπηρίες να γνωρίζουν ότι ίσως να μην είναι εύκολο αλλά μπορούν να πετύχουν ό,τι θέλουν και έχουν πάθος για αυτό», σχολίασε η Alexandra.

ΑΠΘ: Εντοπίζεται η ήπια νοητική διαταραχή με εφαρμογή εικονικού σούπερ μάρκετ

Ομάδα επιστημόνων, για πρώτη φορά, κατάφερε να εντοπίσει την ήπια νοητική διαταραχή (ΗΝΔ) αναλύοντας την επίδοση ηλικιωμένων που χρησιμοποιούσαν εφαρμογή εικονικού σούπερ μάρκετ (VSM) στο σπίτι τους, χωρίς παρουσία εξεταστή. Η ερευνητική ομάδα απαρτίζεται από επιστήμονες από τον Τομέα Νευροεπιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ), την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών και το Network Aging Research (NAR) του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.

Στους Αρκιούς με τη δασκάλα και τον μοναδικό μαθητή

Η «δασκάλα από την Αθήνα», βρήκε στην τάξη έναν μαθητή της δευτέρας δημοτικού και τον αδερφό του, που κανονικά θα έπρεπε να πήγαινε γυμνάσιο, αλλά δεν υπάρχει στους Αρκιούς. Κι όμως, η Σ.Δημητρακοπούλου, διαβεβαιώνει πως στο μικρό ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων, την περίμενεη πιο ευχάριστη έκπληξη, μια δεύτερη οικογένεια μεταξύ των 40 μόνιμων κατοίκων.