Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Προβολή: BUTTERFLY HANDS Auslan Poem



"Butterfly Hands"

Εισαγωγή αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 2012-2013

Το υποργείο παιδείας απέστειλε στα σχολεία την εγκύκλιο για την εισαγωγή αθλητών, αποφοίτων Γενικού ή Ενιαίου Λυκείου, ΕΠΑΛ, Β κύκλου ΤΕΕ ή ΤΕΛ, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013

Η βρωμιά κάνει καλό στην υγεία των παιδιών

Τώρα πλέον τεκμηριώνεται και με έρευνες ότι τα παιδιά που ανακατεύονται περισσότερο με βρωμιές στην ύπαιθρο είναι πιο υγιή από τα συνομήλικά τους στα αστικά κέντρα. Έρευνα του πανεπιστημίου Northwestern University in Chicago που δημοσιεύεται στο περιοδικό Clinical Pediatrics στην έκδοση Ιουλίου καταδεικνύει ότι τα παιδιά στα πυκνοκατοικημένα κέντρα είναι πολύ πιο ευαίσθητα σε διατροφικές αλλεργίες. Άλλη έρευνα κατέδειξε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε χοίρους ή αγελάδες προπονούν και κάνουν ανθεκτικότερο το αμυντικό τους σύστημα με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο ευάλωτα σε άγνωστους ιούς.

Πέθανε η συγγραφέας Ζωρζ Σαρή

Πέθανε το πρωί του Σαββάτου, σε ηλικία 87 ετών, η σπουδαία συγγραφέας και ηθοποιός Ζωρζ Σαρή. Είχε γράψει πλήθος μυθιστορημάτων που είχαν αγαπήσει πολύ τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι. Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη στο Α' Νεκροταφείο.

Αποκωδικοποιήθηκε το γονιδίωμα εμβρύου 18 εβδομάδων

Ένα δείγμα αίματος από τη μέλλουσα μητέρα και ένα δείγμα σάλιου από τον μέλλοντα πατέρα ήταν αρκετά ώστε να αποκωδικοποιηθεί το γονιδίωμα ενός εμβρύου 18 εβδομάδων.

Αιτήσεις για αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης καλεί μόνιμους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τουλάχιστον διετή εκπαιδευτική υπηρεσία από το διορισμό τους σε σχολεία Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να υποβάλλουν αίτηση για την πλήρωση θέσεων με επιλογή, προκειμένου να αποσπαστούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και τα εκτός έδρας τμήματα αυτών κατά το σχολικό έτος 2012-2013.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.