Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

"Κόκκινο μεγάλο αυγό/ έπεσε από τον ουρανό..."

 

Προετοιμασία για το Πάσχα – Μιχαήλ Γερμασέβ

Σχολεία: Τα «σπασμένα» των μαθητών θα πληρώνουν οι γονείς αλλιώς… Εφορία - Το νέο Ποινολόγιο

Το νέο ποινολόγιο των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβλέπει τελικά ποινές και για τους…γονείς.

Στην απόφαση ορίζεται ότι στις περιπτώσεις εκείνες, όπου αποδεδειγμένα η φθορά/καταστροφή, μερική ή ολική, σχολικών κτιρίων, χώρων και παραρτημάτων αυτών, καθώς και υλικοτεχνικής υποδομής και εξοπλισμού εντός αυτών, αποδίδεται σε συγκεκριμένο μαθητή, ο τελευταίος ελέγχεται για τη συμπεριφορά αυτή και η δαπάνη αποκατάστασης βαρύνει τον γονέα/κηδεμόνα του ή τον ίδιο αν είναι ενήλικος.

Τι θα περιλαμβάνει το μάθημα της «Γαλάζιας πατρίδας» στα σχολεία της Τουρκίας - Πώς θα παρουσιάζεται το Κυπριακό και η Γενοκτονία των Ποντίων

Οι μαθητές στην Τουρκία στο εξής θα μαθαίνουν την ιστορία μονόπλευρα

Η «γαλάζια πατρίδα» και η «πατρίδα των αιθέρων», καθώς και τα «επιτεύγματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας» εντάσσονται στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τουρκίας που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας της χώρας. Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φέρει τον τίτλο «Το εκπαιδευτικό μοντέλο του Αιώνα της Τουρκίας».

ORAMA: Μια επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη που «αγκαλιάζει» τα άτομα με αναπηρία

Στην οδό Πέτρου Συνδίκα 6, στη Θεσσαλονίκη, θα συναντήσεις μία πολύ πρωτότυπη επιχείρηση. Πρόκειται για το ORAMA, μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ), στην οποία εργάζονται άτομα με αναπηρία και ουσιαστικά δεν είναι μόνο εργαζόμενοι, αλλά και συνέταιροι. Iδρύθηκε στις αρχές του 2022 από το Σωματείο Α.με.Α «ο Σωτήρ» και δεκαπέντε ακόμα υποστηρικτές και άτομα με αναπηρία.

Podcast: «Δεν είμαστε μόνο ανάπηροι»

Μην αφήνετε τα παιδιά να χρησιμοποιούν smartphones μέχρι να γίνουν 13 ετών, λέει γαλλική έκθεση

Τα παιδιά δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν smartphones έως ότου γίνουν 13 ετών και θα πρέπει να απαγορεύεται η πρόσβαση στα συμβατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok, το Instagram και το Snapchat, έως ότου γίνουν 18 ετών, σύμφωνα με έκθεση εμπειρογνωμόνων, που ανατέθηκε από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Προς Θάλασσα Μεριά» – Κάλεσμα για εξερεύνηση του κόσμου της ναυτιλίας

Το βιβλίο «Προς Θάλασσα Μεριά» της Δανάης Μπεζαντάκου, ένα μοναδικό βιβλίο γνώσεων για τη σύγχρονη ελληνική Ναυτιλία, είναι έτοιμο να… σαλπάρει από τις εκδόσεις Διόπτρα· θα περιμένει στα βιβλιοπωλεία τούς μικρούς αναγνώστες, ηλικίας 9+, από τις 9 Μαΐου.

Γονείς: Πώς θα βρείτε το δικό σας στυλ ανατροφής

Δείτε πώς θα αποκτήσετε ως γονείς το προσωπικό σας στυλ ανατροφής το οποίο θα λειτουργεί καλύτερα για την οικογένειά σας και τον τρόπο ζωής σας.

Το στυλ με το οποίο οι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους είναι για κάθε οικογένεια μοναδικό, όπως ακριβώς το κάθε της μέλος. Για να βρείτε το δικό σας, δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε από το μηδέν. Αρκεί να σκεφτείτε λίγα βασικά πράγματα:

Εξαρτάσαι μόνο από τον εαυτό σου ft. Καρολίνα Πελενδρίτου

Γιατί γεννιούνται περισσότερα παιδιά με υποσπαδία;

Ο υποσπαδίας είναι μια ακόμα άγνωστη στο ευρύ κοινό ανατομική και λειτουργική διαταραχή στο πέος και την ουρήθρα που ταλαιπωρεί από τη γέννησή τους σημαντικό αριθμό αγοριών. Η συχνότητα εμφάνισής του παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση και το πρόβλημα αντιμετωπίζεται χειρουργικά από εξειδικευμένους χειρουργούς.

Μεταναστευτικό: Αγνοούνται πάνω από 50.000 ασυνόδευτα παιδιά μετά την άφιξή τους στην Ευρώπη

Περισσότερα από 50.000 ασυνόδευτα ανήλικα αγνοούνται στην Ευρώπη καθώς έχει δηλωθεί η εξαφάνισή τους από δομές μετά την άφιξή τους σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα από το 2021 έως το 2023, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του διεθνούς δικτύου δημοσιογράφων Lost in Europe.

Eurostat: Το 24% των αιτούντων άσυλο στην ΕΕ ήταν ανήλικα παιδιά το 2023

Παιδιά κάτω των 18 ετών ήταν το 24% των αιτούντων άσυλο για πρώτη φορά στην ΕΕ. Αυτό έδειξαν τα στοιχεία της Eurostat για το 2023 που δημοσιεύτηκαν σήμερα.