Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Τι πρέπει να προσέξουμε όταν έχουμε παιδιά

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είστε καλά προετοιμασμένοι γονείς.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα ντουλάπια σας είναι κλειδωμένα, οι πρίζες είναι καλυμμένες, τα φάρμακα είναι πάντα ασφαλισμένα, τα καλώδια είναι καλά δεμένα μεταξύ τους και δεν είναι μπουρδουκλωμένα, το κάθισμα της λεκάνης είναι πάντα κατεβασμένο και ασφαλισμένο με ειδικό λουκετάκι και το τζάκι φυσικά περιφραγμένο!

Η πολλή τηλεόραση γερνάει τον εγκέφαλο

Οι νέοι που βλέπουν πολλή τηλεόραση και ασκούνται λίγο, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρης γήρανσης του εγκεφάλου τους κατά την μέση ηλικία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Kaspersky: Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε το παιδί - χρήστη

Οι ειδικοί της Kaspersky Lab προτείνουν μια ολιστική προσέγγιση στο θέμα της ασφάλειας των παιδιών κατά την χρήση τεχνολογικών συσκευών και το Ίντερνετ, ξεκινώντας από το πιο σημαντικό: μιλήστε στο παιδί.

Προτιμητέα η βία από το γυμνό

Oι Αμερικανοί γονείς, διαπιστώνει έρευνα που είδε χθες τα φώτα της δημοσιότητας, ανησυχούν περισσότερο μήπως τα παιδιά τους δουν γυμνό, όταν παρακολουθούν μία ταινία, παρά μήπως δουν σκηνές ασύλληπτης ωμής βίας.

5ο εθελοντικό παζάρι αλληλεγγύης των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα

Οι εθελοντές των Κατασκηνώσεων “Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα”, διοργανώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά, παζάρι μεταχειρισμένων ειδών και χειροτεχνημάτων, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός (απέναντι από το Καλλιμάρμαρο στάδιο).

Κίνδυνος για τα δεύτερα παιδιά τα κιλά της μητέρας από την πρώτη εγκυμοσύνη

Όσες γυναίκες βάζουν κιλά ανάμεσα στην πρώτη και στη δεύτερη γέννα τους, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να χάσουν το δεύτερο παιδί τους, σύμφωνα με μια νέα σουηδο-αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ο κίνδυνος να γεννηθεί νεκρό το παιδί, αυξάνει κατά 30% έως 50%, ενώ ο κίνδυνος να πεθάνει το βρέφος μέσα στον πρώτο χρόνο, αυξάνει κατά 27% έως 60%. Πάντως παρά την αύξηση του κινδύνου, ο κίνδυνος να πεθάνει ένα μωρό, παραμένει σχετικά μικρός στις ανεπτυγμένες χώρες (περίπου δύο θάνατοι ανά 1.000 τοκετούς).