Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΑΕΙ – Ξεκινάνε οι διαγραφές φοιτητών

Πλέον ο νόμος πλαίσιο, ψηφίστηκε από τη Βουλή και καθορίζει με ακρίβεια το πότε ένα φοιτητής θα διαγράφεται από μια σχολή, εάν δεν έχει ολοκληρώσει εγκαίρως τις σπουδές του.

19χρονη μηνύει σχολείο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και ζητάει 2 εκατομμύρια

Μία 19χρονη από την Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών μηνύει ένα σχολείο για παράνομη χρήση φωτογραφίας που διατηρούσε στο λογαριασμό της σe κάποιο social media. ΤοFayette County School διοργάνωσε μια ημερίδα με θέμα τα κοινωνικά δίκτυα και τους κινδύνους που κρύβουν για τα προσωπικά δεδομένα. Ο διοργανωτής της εκδήλωσης, οποίος μάλιστα είναι καθηγητής πληροφορικής, παρουσίασε στο κοινό φωτογραφίες διαφόρων χρηστών των social media με σεξιστικό περιεχόμενο. Σκοπός ήταν να αντιληφθούν μαθητές και γονείς το πόσο επικίνδυνο είναι να ανεβάζει κανείς στο διαδίκτυο ημίγυμνες φωτογραφίες, τις επιπτώσεις αυτής της πράξης και πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουν την προσωπική τους ζωή. Σίγουρα δεν περίμενε ότι θα παρακολουθούσε την εκδήλωση κάποια από τις κοπέλες που εικονίζονταν σε μια από αυτές.

Πολύ υψηλά τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα

Αντιμέτωπα με καρδιαγγειακά νοσήματα θα βρεθούν στην ενήλικη ζωή τους τα Ελληνόπουλα λόγω των υψηλών ποσοστών παχυσαρκίας, των υψηλών τιμών χοληστερίνης και της υπερλιπιδιαμαίας σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του έργου CHILDRENHEALTH

Άποψη: Ανδρέας Ζαμπούκας "Oι δαίμονες του μηχανογραφικού"

Πάνω από 80.000 μαθητές θα συμπληρώσουν αυτές τις μέρες το μηχανογραφικό, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι όμως η χρονιά που τα αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται, επιτείνοντας ακόμα περισσότερο τον προβληματισμό για το μέλλον.

Η Coca Cola επισκευάζει σχολεία της Θεσσαλονίκης- Πάρε μέρος στην ψηφοφορία

Tο πρόγραμμα «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ», που υλοποιείται για 2η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο Εταιρικής Υπευθυνότητας της Coca-Cola Τρία Έψιλον, και σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση με Δήμους του Νομού, προβλέπει την επιχορήγηση επισκευαστικών και βελτιωτικών εργασιών σε ένα σχολικό κτίριο.

Καλοκαιρινή Γιορτή Βιβλίου στην Πλατεία Ευόσμου

Με έναν πρωτότυπο τρόπο η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου υποδέχεται το καλοκαίρι και συναντά τους φίλους του Βιβλίου, μεταμορφώνοντας την πλατεία Ευόσμου σε μια …. μεγάλη παραλία γεμάτη με ομπρέλες, ψάθες, βιβλία, μπάλες και συναφή καλοκαιρινό διάκοσμο.