Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Προβολή: Trust Your Power - NFL's Derrick Coleman


Ένα ενθαρρυντικό βίντεο δημιουργήθηκε με πρωταγωνιστή τον γνωστό παίκτη του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου, Ντέρικ Κόουλμαν. Ο συγκεκριμένος παίκτης έχει εμπνεύσει χιλιάδες παιδιά αλλά και μεγαλύτερους αφού ο ίδιος είναι κωφός από τριών ετών. Παρόλα αυτά δεν τα παράτησε ποτέ.

Επηρεάζεται το παιδί από τις ειδήσεις στην τηλεόραση;

Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και συγγραφέας κ. Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει

Το τελευταίο διάστημα έχετε αρχίσει να προβληματίζεστε για το αν το παιδί σας θα πρέπει να παρακολουθεί μαζί σας τις ειδήσεις στην τηλεόραση. Αναρωτιέστε εάν επηρεάζεται από όλα αυτά τα δυσάρεστα θέματα που μεταδίδονται και εάν πρέπει με κάποιο τρόπο να το καθησυχάζετε; Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και συγγραφέας αρκετών βιβλίων μεταξύ των οποίων τα "Οι γονείς κάνουν τη διαφορά" και "Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά" κυρία Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει.

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις κατατακτήριες εξετάσεις

Στις ιστοσελίδες των περισσότερων τμημάτων έχει αναρτηθεί η ύλη
Από τις 13 έως και τις 23 Ιανουαρίου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις για συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι αιτήσεις και δικαιολογητικά που έχουν υποβληθεί στα τμήματα των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ ή στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. πριν από την προαναφερόμενη ημερομηνία, θεωρούνται ότι έχουν υποβληθεί εμπροθέσμως και δεν απαιτείται επανυποβολή τους.

Χρήση του μαξιλαριού για τον ύπνο των παιδιών

Γράφει η Ελισάβετ Ευσταθίου, παιδίατρος

«Σε ένα μαξιλάρι φεγγαράκι το παιδί μου αποκοιμήθηκε…..» γράφει και ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Ένα όμορφο, ζεστό περιβάλλον μπορεί να προσφέρει ξεκούραστο και ήρεμο ύπνο στα μικρά παιδιά. Κάποιες φορές ένα γνώριμο μαξιλάρι ή μια χαρούμενη κουβερτούλα μπορεί να παρέχουν περισσότερη άνεση και σιγουριά σε ένα νήπιο.

Πότε όμως ένα παιδί μπορεί να χρησιμοποιεί μαξιλάρι;

Προβολή: Πλούσιος και φτωχός (Life of poor and rich people)

Ένα ωραίο βίντεο που μπορεί να προβληματίσει τα παιδιά μεσα στην τάξη για το θέμα της φτώχειας και το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Είμαστε (και) ό,τι έτρωγε ο πατέρας μας

Οι υποψήφιες μητέρες είναι εκείνες που γίνονται το επίκεντρο σε ό,τι αφορά το πώς και το πόσο πρέπει να τρέφονται. Ωστόσο νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου Μακ Γκιλ στον Καναδά μαρτυρεί ότι το τι... βάζει στο στόμα του ο υποψήφιος πατέρας πριν από τη σύλληψη παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην υγεία του παιδιού του που θα έλθει στον κόσμο. Μάλιστα, τα νέα ευρήματα προκαλούν ανησυχία σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις του δυτικού τύπου (ανθυγιεινής) διατροφής που υιοθετεί ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

Γιατί τα παιδιά είναι μαρτυριάρικα;

Σε κανέναν δεν αρέσουν τα μαρτυριάρικα παιδιά, μια που θεωρούνται ενοχλητικά τόσο από τους συνομήλικούς τους, όσο και από τους γονείς τους. Ωστόσο από εσάς εξαρτάται να μάθει το παιδί,να «μαρτυράει» τα σημαντικά γεγονότα που ενέχουν κίνδυνο και όχι να «καρφώνει» τους φίλους του.

Οι παιδικές αναμνήσεις αρχίζουν να σβήνουν από την ηλικία των επτά

Όλοι ξέρουμε ότι ελάχιστα πράγματα μπορούμε να θυμηθούμε από την παιδική μας ηλικία - και πολλά από αυτά είναι αμφίβολο κατά πόσο αποτελούν αυθεντικές και αξιόπιστες αναμνήσεις. Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μνήμη των παιδιών αρχίζει να ξεθωριάζει με επιταχυνόμενο ρυθμό από την ηλικία περίπου των επτά ετών.

ΕΣΑΜΕΑ- Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 20 ατόμων για Χίο

Εκπαίδευση σε 20 άτομα μπορεί να γίνει από το πρόγραμμα της ΕΣΑΜΕΑ με αντικείμενο την "ενδυνάμωση της συλλογικής έκφρασης και της συνηγορίας των ατόμων με ψυχική αναπηρία".
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου που μας προώθησε ο Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ, οι Αιτήσεις μπορούν να γίνουν μέχρι τις 24 Ιανουαρίου.

Αντίθετοι οι καθηγητές στη «λευκή εβδομάδα»

Μέχρι την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ημερών της «Λευκής Εβδομάδας», όπως προέκυψε κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σε μεταμόσχευση μήτρας υποβλήθηκαν εννέα γυναίκες στη Σουηδία

Σε μεταμόσχευση μήτρας υποβλήθηκαν εννέα γυναίκες στη Σουηδία στο πλαίσιο μιας πρωτοποριακής μελέτης, που στόχο έχει να αποδείξει ότι είναι εφικτή η απόκτηση απογόνων μετά από μια τέτοια επέμβαση. 

Ελεύθερο ίντερνετ σε 80 σημεία της Θεσσαλονίκης

Σε διαδικτυακή τροχιά μπαίνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος σχεδιάζει να διαθέσει δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ στους πολίτες και επισκέπτες της πόλης.

Υπουργείο Παιδείας: «Με το νέο νόμο οι εξετάσεις στην Αʼ Λυκείου»

Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η εξέταση των μαθημάτων της Αʼ Λυκείου από Τράπεζα Θεμάτων θα εφαρμοστεί μόνο πιλοτικά ώστε να μελετηθεί η αποδοτικότητά του από εμπειρογνώμονες.