Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ «Η εξορία ως μέσο κοινωνικού εξαγνισμού: Φυλακισμένοι δίχως έγκλημα»

Ομάδα μαθητών κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά πραγματοποιεί εργασία στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο: «Η εξορία ως μέσο κοινωνικού εξαγνισμού: Από τους λεπρούς στη Σπιναλόγκα στους πολιτικούς εξόριστους: Φυλακισμένοι δίχως έγκλημα» με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Φουστέρη Σοφία και Έλλη Πουλακάκη.

«Μολών λαβέ, Ιµπραήµ µακαρονά...»

Την τελευταία δεκαετία η ιστορική παιδεία της νέας γενιάς βρίσκεται στο «στόχαστρο» της δηµοσιότητας µε διάφορες αφορµές. Αλλοτε εξαιτίας της τεράστιας αποτυχίας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις όπου στην Ιστορία βαθµολογείται κάτω από τη βάση από το 50% έως και το 70% των µαθητών. Αλλοτε εξαιτίας των... µαργαριταριών που αλιεύονται κάθε χρόνο από τα γραπτά των µαθητών, προς τέρψιν του κοινού.

Ημερίδα: «Ενημερώνοντας τα αδέλφια και τους συμμαθητές παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές – Αυτισμό»

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, διοργανώνει ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Ενημερώνοντας τα αδέλφια και τους συμμαθητές παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές – Αυτισμό» που θα λάβει χώρα στο συνεδριακό κέντρο «Διακονία» τη Κυριακή 3 Απριλίου 2011.
Για οποιαδήποτε πληροφορία και συμμετοχή στην Ημερίδα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα του συλλόγου 2310-241287 καθημερινά από τις 09:00 π.μ. – 21:00 μ.μ.

Διοργάνωση χοροεσπερίδας από τη Νεολαία τού Π.Σ.Τ.

Η Νεολαία του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών διοργανώνει χοροεσπερίδα, την Παρασκευή 1η Απριλίου 2011 και ώρα 21:30 στο μουσικό μεζεδοπωλείο «Το αρχοντικό της Φωτεινής», Χαριλάου Τρικούπη 23 και Μαυρομιχάλη, άνω Καλαμάκι (μετρό άγιος Δημήτριος, έξοδος προς κάθοδο λεωφόρου Βουλιαγμένης).

Ημερίδα: "Γλώσσα και εγκέφαλος: Από τη γλωσσική κατάκτηση στις γλωσσικές διαταραχές"

Προβολή: Ομιλία για τη βιοποικιλότητα στο Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής



Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις για υποτροφίες σπουδών σε ξένες χώρες

H προκήρυξη υποτροφιών για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές σπουδές, έρευνα και θερινό σεμινάριο γλώσσας και πολιτισμού σε ξένες χώρες ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.
Πρόκειται για υποτροφίες που θα δοθούν σε Έλληνες υπηκόους για σπουδές στις χώρες των Αιγύπτου, Αιθιοπίας, Αλβανίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Εσθονίας, Ινδίας, Ιορδανίας, Ιράν, Ισραήλ, Κίνας, Κροατίας, Κύπρου, Λετονίας, Λουξεμβούργου, Μεξικού, Νοτίου Κορέας, Ουγγαρίας, Περού, Πολωνίας, Ρουμανίας, Σερβίας, Σλοβακίας, Σλοβενίας, Συρίας, Τουρκίας και Τσεχίας.

Προκήρυξη διαγωνισμού για το σχεδιασμό του λογότυπου της δράσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: ΟΙΚΟ-Α.Π.Θ./ECO-A.U.TH.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) διεξάγει διαγωνισμό για το σχεδιασμό λογότυπου της δράσης: ΟΙΚΟ-Α.Π.Θ./ECO-A.U.TH.. Την ευθύνη για τη διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού έχει η Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . 
Διαβάστε την προκήρυξη εδώ.

Υπόμνημα του Ειδικού Δημοτικού Κωφών Βαρηκόων Αθήνας για τα σχέδια κατάργησής του

Αξιότιμοι κύριοι – κυρίες,
Με μεγάλη μας έκπληξη κατά την ανάγνωση του νέου χάρτη σχολείων που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 14-03-2011 στην εφημερίδα «Τα Νέα» και συγκεκριμένα στο ένθετο Παιδεία ΟΔΗΓΟΣ, διαπιστώσαμε ότι το 8/θέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών & Βαρήκοων Αθήνας (Αμπελόκηποι) περιλαμβάνεται στη λίστα των καταργηθέντων σχολικών μονάδων στην Αττική.

Υλικό ημερίδας: "Εισαγωγή στη γλωσσολογία μέσα από την προοπτική της δίγλωσσης εκπαίδευσης κωφών"

Την ημερίδα διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθηνών σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Κωφών & Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011. Εισηγητής στην ημερίδα ήταν ο κ. Δρ. Χρυσόστομος Παπασπύρου, χημικός και ειδικός γλωσσολόγος νοηματικών γλωσσών, διευθυντής του ΓΕΛ Κωφών & Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής

Εκδήλωση του Ινστιτούτου Νεολαίας με θέμα τον Εθελοντισμό των νέων στην Ελλάδα

Η Εθνική Υπηρεσία των Προγραμμάτων Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση και Eurodesk» του Ινστιτούτου Νεολαίας δραστηριοποιείται στον τομέα της νεολαίας με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της μη τυπικής μάθησης. Στόχος των Προγραμμάτων αυτών είναι η προώθηση της ιδιότητας των νέων ως ενεργοί πολίτες και η προαγωγή της ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα της νεολαίας μέσω επιμέρους δράσεων όπως Ανταλλαγές Νέων, Πρωτοβουλίες Νέων, Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία κ.α. Στις Δράσεις αυτές μπορούν να συμμετέχουν νέοι 13-30 ετών, Μη Κυβερνητικοί οργανισμοί και σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας. 

Προβολή: "Πόσο καλά ακούμε;"

"Όλα για την Υγεία mou: Πόσο καλά ακούμε;" Σάββατο 26 Μαρτίου στις 16:00 στο MEGA.
"Ακούμε καλά και ποια είναι τα στοιχεία στο περιβάλλον που βλάπτουν την ακοή μας; Στην εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο, οι ειδικοί εξηγούν τί επιβαρύνει την ακοή μας, εκτός από τους τραυματισμούς και τις λοιμώξεις, και μας προτείνουν τρόπους για να προστατεύσουμε την ακουστική μας ικανότητα.

ΤΕΦΑΑ: Δημιούργησε την πρώτη Βάση Πληροφοριών Ειδικής Φυσικής Αγωγής στην Ελλάδα σε ελληνική και αγγλική έκδοση

Μοτό: Στην σύγχρονη παιδεία που αποσκοπεί στην παροχή ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης και την μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, η γνώση θεμάτων ειδικής αγωγής αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού 
Η ειδικότητα ειδικής φυσικής αγωγής του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δημιούργησε την πρώτη Βάση Πληροφοριών Ειδικής Φυσικής Αγωγής στην Ελλάδα σε ελληνική και αγγλική έκδοση. 

Αρχείο για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο



Εκδήλωση: Τα πρόσωπα της επιστήμης "Santiago Ramón y Cajal"

Συνεχίζεται και φέτος ο κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Τα Πρόσωπα της Επιστήμης», που πραγματοποιείται από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. 

Atenistas bookcrossing!