Τρίτη 7 Μαΐου 2019

10 μη αναμενόμενοι τρόποι με τους οποίους η δυσαριθμησία επηρεάζει τα παιδιά.

Όταν τα παιδιά έχουν δυσαριθμησία επηρεάζεται ο τρόπος που μαθαίνουν και κάνουν μαθηματικά στο σχολείο. Ωστόσο, το να έχει κανείς φτωχή αίσθηση των αριθμών και δυσκολίες σε άλλες μαθηματικές δεξιότητες μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα διάφορες δυσκολίες στην καθημερινή ζωή. 

Για παράδειγμα, τα παιδιά με δυσαριθμησία μπορεί να δυσκολεύονται στις ποσότητες, τον χρόνο, την απόσταση, την ταχύτητα, το μέτρημα, τις νοερές πράξεις/ υπολογισμούς και στο να θυμούνται αριθμούς. Αυτές οι δυσκολίες μπορεί να εμφανίζονται με τρόπους που δεν περιμένετε ή δεν συνειδητοποιείτε ότι σχετίζονται με τα μαθηματικά. 

Οι καλοί τρόποι του παιδιού στην πράξη

Το να μάθετε το παιδί καλούς τρόπους μπορεί να γίνει δύσκολο και απαιτητικό, αλλά είναι τόσο απαραίτητο όσο το να πλένει τα δόντια του τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα. To βασικό στοιχείο είναι να δώσετε χρόνο στο παιδί και να το βοηθάτε να το πετύχει σε καθημερινή βάση.

ΥΠΕΣ: Χρηματοδότηση για μέτρα πυροπροστασίας και για ράμπες ΑμεΑ στα σχολεία

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε χρηματοδότηση 55 εκατ. ευρώ για μέτρα πυροπροστασίας και 35 εκατ. ευρώ για ράμπες και WC για ΑμεΑ στα σχολεία.

Πρόσκληση ύψους 55 εκ. ευρώ για την εκπόνηση νέων ή την επικαιροποίηση παλαιών μελετών, εγκεκριμένων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και στην υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στα σχολεία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στα σχολεία της Ομογένειας η διδασκαλία των ελληνικών θα... «παίζεται» με Scrabble

Στα σχολεία της ελληνικής Ομογένειας το «παιχνίδι» της μάθησης και το «παιχνίδι» των λέξεων ενώνονται στην κυριολεκτική σημασία του λήμματος ως... οργανωμένης δραστηριότητας, που σκοπεύει στην ψυχαγωγία και τη διασκέδαση. Το Scrabble, ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια - πιθανότατα το πιο γνωστό επιτραπέζιο στον κόσμο όλο - μπαίνει στις σχολικές αίθουσες και η ψηφιακότητα συναντά την ελληνομάθεια.

Ποιες ημέρες θα κλείσουν τα σχολεία λόγω των εκλογών

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα σε σχολεία και τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Πάντως, τόσο μέσα στον Μάιο όσο και το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, σχολεία και σχολές αναμένεται να κλείσουν, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Σύμφωνα με παλαιότερες εγκυκλίους, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν λειτουργούσαν την Παρασκευή πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις και την αμέσως επόμενη Δευτέρα.

Λ. Παπαδοπούλου: "Μαμά «χαρακώθηκα»!"

Μια νέα επιστημονική έρευνα συσχετίζει πλέον επίσημα τη teen σειρά «13 Reasons Why» του Netflix με την αύξηση των αυτοκτονιών στους αμερικανούς εφήβους. Τι γίνεται αλήθεια στα ελληνικά σχολεία και γιατί εδώ μιλάμε ήδη για μία μίνι επιδημία αυτοτραυματισμών; 

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ένας μήνας απομένει για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίες θα διεξαχθούν για τελευταία χρονιά με το ισχύον καθεστώς, καθώς από του χρόνου θα τεθεί εφαρμοστούν οι αλλαγές που προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος Γαβρόγλου για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Έξι στους δέκα γονείς δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στην οδήγηση όταν έχουν άτακτα παιδιά στο πίσω κάθισμα

Περίπου το 63%, δηλαδή περισσότεροι από έξι στους δέκα γονείς στην Ευρώπη παραδέχονται ότι δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στην οδήγηση, όταν τα παιδιά τους στο πίσω κάθισμα κάνουν φασαρία. Επίσης ένας στους τρεις ενήλικες (29%), γνωρίζει ότι τέτοιου είδους καταστάσεις τους κάνουν λιγότερο ασφαλείς πίσω από το τιμόνι.

Γολγοθάς χιλιάδων οικογενειών : Οφειλές 5 μηνών για τις θεραπείες ειδικής αγωγής

Θεραπευτές ειδικής αγωγής και Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) βρίσκονται σε μία διαρκή ανταλλαγή πυρών μεταξύ τους και στη μέση βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες και παιδιά, πολλά από τα οποία αναγκάζονται να διακόψουν τις ειδικές θεραπείες τους.

Το Mathesis στα άδυτα της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας

Ξεκινά σήμερα ένας κύκλος Διαδικτυακών Μαθημάτων του Mathesis με δύο εντελώς νέα μαθήματα: το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας εγκαινιάζει τον νέο κύκλο μαθημάτων με τίτλο «Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός: Η Ελλάδα του Κόσμου».

Γερμανία:Δεν εμβολιάζετε τα παιδιά σας για ιλαρά; Πρόστιμο 2.500 ευρώ

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της Bild ο Γερμανός υπουργός προτείνει, επίσης, όσα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί να αποκλείονται από τα σχολεία προκειμένου έτσι να προστατευτούν οσοι είναι είτε μικρότεροι σε ηλικία είτε δεν μπορούν να προστατευτούν από την ιλαρά για ιατρικούς λόγους