Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Ποια ισότητα;


Αφιερώνουμε ατελείωτες ώρες για να διδάξουμε στα παιδιά την ισότητα των δύο φύλων. Μιλάμε παθιασμένα για τη δύναμη (σωματική, ψυχική, νοητική) των γυναικών στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και της Μελέτης του Περιβάλλοντος.

Ευρωπαϊκά Βραβεία Νεανικού Κοινού: Στις 13 Νοεμβρίου 2022 η τελετή απονομής

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Νεανικού Κοινού διοργανώνονται και παρουσιάζονται από την European Film Academy και το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη MEDIA.​ ​

Στη χώρα μας, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου αναλαμβάνει κάθε χρόνο τη συνδιοργάνωση δράσεων προώθησης του Ευρωπαϊκού Βραβείου Νεανικού Κοινού.
​ ​
Δύο ταινίες μεγάλου μήκους και ένα ντοκιμαντέρ έχουν επιλεγεί από ειδικούς του κινηματογράφου και εφήβου από ολόκληρη την Ευρώπη και είναι στην τελική ευθεία για την απόκτηση του Βραβείου.

Ο γάιδαρος… πετάει προς το ΚΘΒΕ

Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να απαριθμήσω τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τεχνολογίας στην ανατροφή της νέας γενιάς. Λουδίτη δεν με λες· βυθισμένος μέχρι τα μπούνια στον κόσμο του high-tech ήμουν, από την αυγή της ψηφιακής επανάστασης, και έχω καρπωθεί με το παραπάνω τα ωφελήματά της. Ωστόσο, αναγνωρίζω πως υπάρχει κάτι που στέρησε από τα παιδιά μας και εμάς τους ίδιους: πάψαμε να τους διαβάζουμε παραμύθια. Δηλώνω αυτοβούλως ένοχος. Με την κόρη μου ξεκίνησα όλο λαχτάρα. Δεν κράτησε πάνω από μερικές εβδομάδες, κι ας μεγάλωσα ο ίδιος με μια στοίβα παραμύθια που έπαψαν πολύ νωρίς να έχουν ράχη από το πολύ άνοιξε-κλείσε δίπλα στο κεφαλοκρέβατό μου. Και που βρίσκονται ακόμη στη βιβλιοθήκη, γιατί αρνούμαι να αμαρτάνω και να τα πετάξω. 

Η αθλήτρια παρατριάθλου Κατερίνα Σαράντη καταγγέλλει αποκλεισμό από τον Μαραθώνιο της Αθήνας

 

Ο σύλλογος ΠΕΡΠΑΤΩ παρέχει δωρεάν τη δυνατότητα έκδοσης αναπηρικού διπλώματος οδήγησης

Αναγνωρίζοντας την έλλειψη δυνατότητας έκδοσης αναπηρικού διπλώματος οδήγησης στην Βόρεια Ελλάδα ο σύλλογος ΠΕΡΠΑΤΩ παρέχει δωρεάν τη δυνατότητα σε όλους τους ανάπηρους να λάβουν το δίπλωμα τους. Ύστερα από δωρεά της Visa για αγορά τροποποιημένου οχήματος με χειρόγκαζο και σε συνεργασία με την σχολή οδηγών autokinisis γίνεται η προετοιμασία του φακέλου, τα μαθήματα οδήγησης και οι εξετάσεις πάντα με την παροχή διαφόρων μετατροπών για τις εκάστοτε ανάγκες του ατόμου.

1ο Φόρουμ "Δρόμοι συμμετοχής & ένταξης των ανθρώπων με νοητική αναπηρία"

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ σας προσκαλεί στο 1ο Φόρουμ με θέμα:"ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ" την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 10:00 στην αιθ. Μανόλης Αναγνωστάκης.

Στο φόρουμ θα συζητηθούν θέματα που αφορούν:
1. Την ανάπτυξη των πολιτικών ενίσχυσης
2. Την εκπαίδευση, υποστήριξη και πραγματικότητα στη ζωή των ανθρώπων με νοητική αναπηρία
3. Την καθημερινότητα, εργασία και ποιότητα ζωής

Το Αθλητικό Φεστιβάλ Κωφών-Βαρήκοων 2022: Με Μίλτο Τεντόγλου και Γιώργο Πομάσκι «έπεσε» η αυλαία της εκδήλωσης

Με την παρουσία του Ολυμπιονίκη και πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος Μίλτο Τεντόγλου και τον προπονητή των επιτυχιών Γιώργο Πομάσκι έπεσε η αυλαία του πολύ επιτυχημένου 4ου Αθλητικού Φεστιβάλ Κωφών &Βαρήκοων, στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους πολιτικοί και πολιτειακοί εκπρόσωποι, που στηρίζουν τις δράσεις της ΕΟΑΚ.

Αντώνης Ρέλλας: Σχόλιο με αφορμή τον μισαναπηρικό αποκλεισμό ανάπηρων αθλητών από τον Μαραθώνιο της ΑΘήνας

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΜΙΣΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Από το 1895 ο Μαραθώνιος της Βοστώνης αποτελεί την παλαιότερη διοργάνωση μαραθωνίου με συνεχή δράση στον κόσμο. 

Στα 127 χρόνια της ιστορίας του έχει το προνόμιο να είναι περήφανος για τη συμμετοχή ανάπηρων αθλητών.

Στις 20 Απριλίου του 1970, ο Eugene Roberts, έγινε ο πρώτος αθλητής με αναπηρικό αμαξίδιο που ολοκλήρωσε τη διαδρομή.

Διαβάζοντας τα ίχνη του τραύματος

Επιδιώκουν στην πρώτη συνάντηση να μη γίνει αναφορά στο τραυματικό γεγονός. Σε έναν χώρο που θυμίζει φροντισμένο παιδικό δωμάτιο, με ένα ξύλινο τρενάκι στο πάτωμα, λούτρινα ζωάκια και φιγούρες Playmobil στα ράφια, θα αξιολογηθεί αρχικά η αντιληπτική ικανότητα και ψυχική κατάσταση του ανηλίκου. Μπορεί να διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα, το πραγματικό από το φανταστικό; Αφού μπουν τα θεμέλια για να οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης, η κατάθεση θα γίνει άλλη ημέρα, στο δωμάτιο με τις δύο αντικριστές πολυθρόνες και τις δύο κάμερες στο ταβάνι. Ο διάλογος με τον ψυχολόγο θα μαγνητοσκοπηθεί, καθώς σκοπός είναι το θύμα σεξουαλικής κακοποίησης να μιλήσει μία και μοναδική φορά για να αποφευχθεί ο επανατραυματισμός του.

Evenly by Valuelenz: Λύση για ανθρώπους με πρόβλημα ακοής

Η Evenly by Valuelenz ερχεται να δώσει «ακοή» σε περίπου 800.000 συνανθρώπους μας που είναι κωφοί ή βαρήκοοι και βρέθηκαν, στην περίοδο της πανδημίας, στο περιθώριο, καθώς τα συγκεκριμένα άτομα έχασαν τη δυνατότητα να μπορούν να διαβάζουν τα χείλη του ομιλητή. Σμειώνεται πως η πρώτη εφαρμογή της Evenly έγινε με έναν μεγάλο οργανισμό, που καθημερινά δέχεται δεκάδες χιλιάδες κλήσεις, τη ΔΕΗ, δίνοντας πρόσβαση σε μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, που μέχρι στιγμής ήταν παραμελημένη.

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ μιλά μετά τη διάγνωση με σκλήρυνση κατά πλάκας: «Έχω πάρει 20 κιλά, δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς μπαστούνι»

Η Κριστίνα Άπλγκέιτ μίλησε για τη διάγνωσή της με σκλήρυνση κατά πλάκας, κατά τη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας σεζόν του «Dead to Me». Ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχει κάνει ποτέ.

Η 50χρονη ηθοποιός διαγνώστηκε το καλοκαίρι του 2021 και έτσι η σειρά χρειάστηκε να σταματήσει τα γυρίσματα για πέντε μήνες ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει θεραπεία. Σε συνέντευξή της στους New York Times είπε ότι επέστρεψε γιατί είχε υποχρέωση να το κάνει, για να ολοκληρώσει την αφήγηση μιας ιστορίας, που της είχε χαρίσει δύο υποψηφιότητες για Emmy.