Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Διαφημιστικά φυλλάδια: ενόχληση ή ένας μικρός θησαυρός;

Σχεδόν καθημερινά βρίσκουμε στο γραμματοκιβώτιό μας διαφημιστικά φυλλάδια από πολυκαταστήματα, ταχυφαγεία (γυράδικα, πιτσαρίες) κ.α. Είναι απλώς μια ενόχληση ή μπορούμε να κάνουμε κάτι με αυτά; Όσο απίθανο και αν φαίνεται, αυτά τα φυλλάδια (πολλές φορές και τευχίδια) που συμβάλλουν στην καταστροφή του περιβάλλοντος, μπορούν να αποτελέσουν άριστο υλικό για δραστηριότητες. 


Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα διαφημιστικά φυλλάδια:

5 κοινοί μύθοι για τη δυσαριθμησία (αναδημοσίευση)


Μύθος 1: Όλα τα παιδιά με δυσαριθμησία έχουν τις ίδιες δυσκολίες στα μαθηματικά. 
Πραγματικότητα: Η δυσαριθμησία αναφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα μαθηματικών θεμάτων, επομένως οι δυσκολίες κάθε παιδιού μπορεί να είναι διαφορετικές. Για παράδειγμα, κάποια παιδιά με δυσαριθμησία μπορεί να δυσκολεύονται με τις βασικές έννοιες των αριθμών. Άλλα παιδιά δυσκολεύονται πολύ στην οπτικο-χωρική σκέψη που απαιτείται στη γεωμετρία. Το στοιχείο που φαίνεται να είναι κοινό στα περισσότερα παιδιά με δυσαριθμησία είναι η δυσκολία τους να θυμούνται βασικά μαθηματικά γεγονότα και να επιλύουν προβλήματα μαθηματικών. 

Παιχνίδια με μπάλα για παιδιά με (ή χωρίς) δυσπραξία (αναδημοσίευση)

Οι τεράστιες φουσκωτές μπάλες (“physio ball”, “gym ball”, “Swiss ball”, “therapy ball”) χρησιμοποιούνται συχνά στον αθλητισμό και στη φυσιοθεραπεία. Βρίσκονται εύκολα, καθώς κυκλοφορούν στο εμπόριο (σε καταστήματα με είδη γυμναστικής, παιχνιδιών) και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές δραστηριότητες, όπου επιτυγχάνονται τα εξής:

- ενδυνάμωση των μυών της πλάτης και του στομαχιού
- βελτίωση της στάσης του σώματος και της ισορροπίας
- ενδυνάμωση χεριών και ποδιών
- βελτίωση της ευλυγισίας του ατόμου
- βελτίωση του συντονισμού
- χαλάρωση

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.