Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Τα τυπικώς αναπτυσσόμενα παιδιά σχηματίζουν πολύ γρήγορα κρίσεις για τους αυτιστικούς συνομηλίκους τους

Τα τυπικώς αναπτυσσόμενα παιδιά έχουν την τάση να βλέπουν τους συνομηλίκους τους με αυτισμό ως λιγότερο φιλικούς και άξιους εμπιστοσύνης υποστηρίζει μια νέα έρευνα. Τις κρίσεις τους αυτές τις σχηματίζουν πολύ γρήγορα, βασιζόμενοι αποκλειστικά και μόνο στην εξωτερική τους εμφάνιση. 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα τυπικώς αναπτυσσόμενα παιδιά σχηματίζουν την άποψή τους για τους συνομηλίκους τους με αυτισμό μόλις μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. 

Γιατί «υπερέχουν» τα μωρά που γεννιούνται το φθινόπωρο;

Η 23η Σεπτεμβρίου αποτελεί την επίσημη ημέρα έναρξης του φθινοπώρου. Δείτε τα χαρακτηριστικά των «φθινοπωρινών παιδιών», σύμφωνα με μια νέα έρευνα καθώς και τους λόγους που τα παιδιά αυτά «υπερέχουν».

Τα συμπληρώματα σιδήρου παίζουν ρόλο στην εκδήλωση αυτισμού

Η πρόσληψη συμπληρώματος σιδήρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενδεχομένως να σχετίζεται με τον κίνδυνο εκδήλωσης αυτισμού στα βρέφη, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology.

Τι να περιμένετε όταν το παιδί σας μπει στην εφηβεία

Αν τα παιδιά σας πλησιάζουν στην ιδιαίτερη περίοδο της ζωής τους που ονομάζεται εφηβεία, έχετε κάθε λόγο να είστε σε κατάσταση… συναγερμού. Είναι η ηλικία που το σώμα ωριμάζει, η σεξουαλική ταυτότητα και οι σχέσεις με τους άλλους διαμορφώνονται, ο τρόπος σκέψης αλλάζει, ενώ παράλληλα οι σχολικές απαιτήσεις αυξάνονται και τα κλάματα ή οι καυγάδες γίνονται συχνότεροι. Αυτό σημαίνει πως θα ήταν καλό να είστε προετοιμασμένοι. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε συμβουλές για να διαχειριστείτε αυτή την ευαίσθητη περίοδο, μέσα από τις συμβουλές των ειδικών ψυχολόγων, όπως τις συγκέντρωσαν στον διεθνή οδηγό παιδικής ανάπτυξης του Κέντρου Υγείας και Πρόληψης Ασθενειών

Ι.Μ.Γκέρτσου: Η ιδιοκτήτρια της μοναδικής ελληνικής Σχολής Σκύλων-Οδηγών Τυφλών

Εν αντιθέσει με τις περισσότερες χώρες του εξωτερικού, η Ελλάδα είναι πίσω σε πολλά θέματα όσον αφορά τη μέριμνα για την κινητικότητα των ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης. Αυτήν την κατάσταση, προσπαθεί να αντιστρέψει εδώ και πεντέμιση περίπου χρόνια, η "Ελληνική Σχολή Εκπαίδευσης Σκύλων-Οδηγών Τυφλών για Άτομα με Τύφλωση και Μειωμένη Όραση" και με τον διακριτικό τίτλο "Σχολή Σκύλων-Οδηγών Λάρα".

Τουρκία: Άρση της απαγόρευσης της μαντίλας στα σχολεία

Η Τουρκία ήρε την απαγόρευση της χρήσης ισλαμικής μαντίλας (χιτζάμπ) στα σχολεία, επιτρέποντας έτσι στα κορίτσια από την πέμπτη δημοτικού, από τα 10 τους χρόνια κι έπειτα, να καλύπτουν το κεφάλι τους.

Mensa: Προγράμματα για χαρισματικά παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ελληνική Mensa, ως μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός που προωθεί την ανθρώπινη ευφυΐα, διοργανώνει τρία προγράμματα για την υποστήριξη των χαρισματικών παιδιών τα οποία απευθύνονται τόσο στα παιδιά όσο και σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Πρόκειται μάλιστα για τα πρώτα προγράμματα για χαρισματικά παιδιά στην Ελλάδα και η επιτυχία των δύο προηγούμενων ετών είναι πολύ μεγαλύτερη των αρχικών προσδοκιών των υπευθύνων.