Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Προβολή: What Shall We Do With The Angry Monster?

 

Από 10 Μαΐου o Προσωπικός Βοηθός σε όλη την Ελλάδα


Από σήμερα (σημ. 10/05/2023) έως και τις 11 Ιουνίου 2023 και ώρα 23:59, τα άτομα με αναπηρία από όλη την Επικράτεια, που θέλουν να αποκτήσουν Προσωπικό Βοηθό, θα μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά την αίτησή τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://prosopikosvoithos.gov.gr. Όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν ως Προσωπικοί Βοηθοί ατόμων με αναπηρία, με εξασφαλισμένη αμοιβή και ασφάλιση, μπορούν επίσης να υποβάλλουν αίτηση.

Γιατί τα παιδιά χρειάζεται να παίρνουν βάρος κατά τη διάρκεια της εφηβείας;

Οι έφηβοι πάντα ανησυχούν για τις αλλαγές που βιώνουν στο σώμα τους κατά τη διάρκεια μιας αρκετά απαιτητικής περιόδου και σύμφωνα με ένα νέο άρθρο του CNN τα κιλά τους είναι μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες τους.

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται η δεύτερη δόση

Η πληρωμή του επιδόματος παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ αναμένεται να γίνει στις 31 Μαΐου 2023, την τελευταία εργάσιμη του μήνα, ενώ η πλατφόρμα που δέχεται τις αιτήσεις θα κλείσει προσωρινά στις 12 Μαΐου 2023, στις 18:00.

Εκλογές: Κλειστά τα σχολεία στις 19 και 22 Μαΐου - Η εγκύκλιος

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα στις 19 και στις 22 Μαΐου, λόγω των εκλογών σύμφωνα με εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Αλέξανδρος Κόπτσης.

Σέρρες: Μαθητές φέρνουν την «κάθετη καλλιέργεια» σε κάθε σπίτι

Είναι η κάθετη καλλιέργεια (vertical farming) το μέλλον της γεωργίας; Στην ερώτηση αυτή οι μαθητές/τριες του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών απαντούν καταφατικά και με την πρόταση που «κατεβάζουν» στο φετινό πρόγραμμα - διαγωνισμό «Εικονική Επιχείριση» του JA Greece φιλοδοξούν να φέρουν τη σύγχρονη αυτή προσέγγιση στη γεωργία σε κάθε σπίτι- και όχι μόνο.

Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα Σχολεία: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια, Λύκεια και εκκλησιαστικά Σχολεία.

Από τους 9.339 μαθητές που είχαν καταθέσει έγκυρες αιτήσεις διαγωνίσθηκαν 8.405 μαθητές για 1.696 θέσεις στα 31 Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια σε 10 Περιφέρειες της χώρας και για 307 θέσεις στα 14 Εκκλησιαστικά Σχολεία.

Όλα έτοιμα για το 16ο Μαθητικό Φεστιβάλ στην Αγία Παρασκευή

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής ενημερώνει ότι ήρθε η ώρα για την 16η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας.

Το 16ο Μαθητικό Φεστιβάλ της πόλης, το οποίο ξεκινά την Παρασκευή 12 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 28 Μαΐου στο Συγκρότημα Ειδικών Σχολείων στο ΕΠΑΛ, είναι αφιερωμένο στην Ειδική Αγωγή και στα Άτομα με Αναπηρίες, με στόχο την αποδοχή στο δικαίωμα για ισότιμη εκπαίδευση.

Άγχος στις Πανελλαδικές: Με σωστή διαχείριση γίνεται «σύμμαχος» στην επιτυχία

Μπορεί το άγχος να λειτουργήσει ως θετικός παράγοντας επιτυχίας, ειδικά στην περίπτωση των μαθητών που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση; Οι ειδικοί επιστήμονες απαντούν καταφατικά στο ερώτημα αυτό, καθώς πρόκειται για μια μυστική δύναμη της φύσης, η οποία, με τη χρήση κάποιων «στρατηγικών», μπορεί να αξιοποιηθεί θετικά και αποτελεσματικά από τους μαθητές, αλλά και από τους ενήλικες.

Τι φέρνει σε επικοινωνία και εκπαίδευση το ChatGPT;

Από την στιγμή που έκανε την εμφάνιση του πριν από έξι περίπου μήνες το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT κέρδισε αμέσως την προσοχή της βιομηχανίας της τεχνολογίας με τις δυνατότητες του και πυροδότησε μια τεραστίων διαστάσεων έκρηξη στην έρευνα της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης με τον τομέα αυτό να τρέχει με τρομερές και ανεξέλεγκτες ταχύτητες και χιλιάδες ειδικούς (ακόμη και πρωτοπόρους στην τεχνητή νοημοσύνη) αλλά και κορυφαία στελέχη της βιομηχανίας της τεχνολογίας και των εταιρειών να δηλώνουν από εξαιρετικά ανύσηχοι ως και τρομαγμένοι από την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και τους κινδύνους που είναι πλέον ορατοί από αυτή ζητώντας να υπάρξει άμεση διακοπή της έρευνας και λήψη μέτρων ελέγχου της ανάπτυξης αυτής της τεχνολογίας.