Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Δεξιότητες που επηρεάζονται από τη Δυσλεξία.

H Δυσλεξία δεν επηρεάζει μόνο την ανάγνωση. Μπορεί να προκαλεί πολλές δυσκολίες στα παιδιά και στους ενήλικες. Διαβάστε μερικούς τομείς /δεξιότητες και συμπεριφορές που μπορεί να επηρεάσει η Δυσλεξία. Κάποια από αυτά σίγουρα δεν θα τα φανταζόσασταν! 

Μέσω διαδικτύου τα μαθήματα στα σχολεία που κλείνουν λόγω κορωνοϊού- Η απόφαση

Μέσω διαδικτύου θα γίνεται το μάθημα στα σχολεία που κλείνουν λόγω κορονοϊού. Αυτό προβλέπει η απόφαση της Νίκης Κεραμέως που δημοσιεύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου. Στα διαδικτυακά μαθήματα θα μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές από διαφορετικά σχολεία που έχουν κλείσει, μαθητές της ίδιας τάξης φυσικά, που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα λόγω ειδικών συνθηκών, ενώ τα μαθήματα θα παραδίδουν είτε καθηγητές που ανήκουν σε ομάδας υψηλού κινδύνου και δεν πηγαίνουν στις τάξεις, η καθηγητές που πρέπει να συμπληρώσουν το ωράριό τους.

Η πρώτη βιβλιοθήκη STEM σε σχολείο του Κολωνού από τον Δήμο Αθηναίων με δωρεά της Πλαίσιο Computers

Μια μοναδική για την δημόσια εκπαίδευση πρωτοβουλία αποτελεί η έναρξη της λειτουργίας της πρώτης Βιβλιοθήκης STEM (Φυσικές Επιστήμες- Τεχνολογία- Επιστήμες Μηχανικών – Μαθηματικά) στο 52ο Γενικό Λύκειο του Δήμου Αθηναίων στον Κολωνό.

Πρόκειται για έναν σύγχρονο εκπαιδευτικό χώρο διερευνητικής μάθησης και πειραματισμού με την τεχνολογία. Υλοποιήθηκε με αποκλειστική δωρεά της Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ, μέσω του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την Πόλη σου», και με τον συντονισμό του Athens Partnership. Το Εργαστήριο TUC TIE Lab του Πολυτεχνείου Κρήτης ανέλαβε την επιστημονική επιμέλεια για το σχεδιασμό και τη λειτουργία του πρότυπου αυτού εκπαιδευτικού χώρου.

Προβολή: Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από την Covid19? (UNICEF)

 

Ποιες επιπτώσεις έχουν οι μάσκες στα παιδιά

Tα τρία πιθανά προβλήματα που μπορούν να προξενήσουν οι μάσκες ως προς την αλληλεπίδραση των παιδιών με τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους είναι, πρώτον, ότι κάτω από την ηλικία των 12 ετών πιθανόν να έχουν πρόβλημα να αναγνωρίζουν πρόσωπα, γιατί τείνουν να εστιάζουν σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δεύτερον, ότι μπορεί να δυσκολεύονται να αναγνωρίζουν συναισθήματα και άρα να αλληλεπιδρούν και τρίτον, να αργούν να ταυτίζουν το πρόσωπο με την ομιλία.

Ο Καραλής δεν φοβάται πλέον τα παιδιά: "Η αδερφή μου ήταν πιο δυνατή όταν μας χτυπούσαν"

Ο Εμμανουήλ Καραλής λύγισε, έκλαψε αλλά δεν έσπασε μπροστά στην κάμερα του Sport24.gr, για τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε σε παιδική ηλικία και αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην απόφασή του να καταγγείλει τον ομοσπονδιακό προπονητή στίβου, Δημήτρη Κυττέα. Στο τέλος έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα.

Ταινία μικρού μήκους για τη δυσλεξία από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

Με στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την εξοικείωση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα άτομο με δυσλεξία, τα παιδιά του ΚΔΑΠ Ράχης (6ου Δημοτικού σχολείου) Δήμου Καλαμάτας δημιούργησαν μία ταινία μικρού μήκους βασισμένη στο σχετικό παραμύθι που είχαν γράψει με τη βοήθεια της δασκάλας τους «Η δυσκολία της δυσλεξίας».

Ο κορωνοϊός κλείνει σχολεία: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ

Έναν αναλυτικό οδηγό για τη διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοϊού σε σχολικές μονάδες έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με αυτόν, τα σχολεία θα κλείνουν, εάν παρουσιαστεί κρούσμα, με απόφαση του εκάστοτε διευθυντή, δηλαδή η κάθε περίπτωση θα αξιολογείται ξεχωριστά.

Παρ' ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας πως για ένα κρούσμα θα κλείνουν τμήματα, είναι ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο να κλείνει και όλη η σχολική μονάδα.

Χάος με τις μάσκες σε γερμανικά σχολεία

Η άρση της υποχρεωτικής -εν ώρα μαθήματος- χρήσης μάσκας στα σχολεία οδηγεί σε εντάσεις στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Χιλιάδες μαθητές μπαίνουν σε καραντίνα στη Βαυαρία, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα. 

Η Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία (NRW) -το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας με πάνω από 2,5 εκατομμύρια μαθητές- ήταν το μοναδικό κρατίδιο που κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τον προηγούμενο μήνα, είχε επιβάλει υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ακόμη και εν ώρα μαθήματος. Στα τέλη Αυγούστου η περιφερειακή κυβέρνηση προχώρησε τελικά στην άρση του μέτρου. Έκτοτε όμως επικρατεί σε πολλά σχολεία χάος. 

Καναλλάκι: Σε απόγνωση γονείς – Τα πάνω κάτω με τα μαθήματα το απόγευμα

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει σε οικογένειες μαθητών στο Καναλλάκι και της γύρω περιοχής του Φαναρίου έπειτα από την απόφαση να γίνουν μαθήματα απογεύματα για μαθητές των σχολείων που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό και που ακόμα αυτά δεν έχουν παραδοθεί.

Οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση μιας και θα πρέπει για τις επόμενες εβδομάδες να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα η οποία δεν είχε προκύψει ποτέ στο παρελθόν.

Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, θα προσέρχονται για τα μαθήματα τους από τις 15:00 έως τις 20:45.

Διαδικτυακή Ημερίδα: «Η πρόληψη, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη και η μακρά φιλοξενία στη νέα εποχή της Πρωτοβουλίας για το Παιδί»

Το Σπίτι της Βεργίνας και το Κέντρο αναφοράς, παροχής συμβουλευτικής και Κέντρο θεραπείας τραύματος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί καλεί το κοινό στη Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Η πρόληψη, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη και η μακρά φιλοξενία στη νέα εποχή της Πρωτοβουλίας για το Παιδί», την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 στις 11:00 πμ.