Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Πώς να βοηθήσετε το παιδί με ευαισθησία στα απτικά ερεθίσματα.

 Τα παιδιά με διαταραχή αισθητηριακής επεξεργασίας μπορεί να παρουσιάζουν υπερευαισθησία ή υποευαισθησία στο άγγιγμα και τα απτικά ερεθίσματα. Αυτό μπορεί να μετατρέψει σε πραγματική πρόκληση πολλά απλά πράγματα, από το φαγητό -με τις τροφές διαφορετικής υφής- μέχρι και το μπάνιο. Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας αν παρουσιάζει αυτή την αισθητηριακή ιδιαιτερότητα:

Αυτοεκτίμηση παιδιού: Μήπως την υπονομεύετε ακούσια;

Η ισχυρή αυτοεκτίμηση ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεπερνάνε τις προκλήσεις, να δοκιμάζουν νέα πράγματα και να πιστεύουν στις δυνατότητές τους.

Η αυτοεκτίμηση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τον εαυτό τους, ο οποίος διαμορφώνει τις συμπεριφορές και τις αποφάσεις τους. Μερικές φορές όλοι κάνουμε λάθη όταν πρόκειται για το τι πρέπει να πούμε και πώς συμπεριφερόμαστε.

«EKEINH»: Έρχεται το Μάιο μια διαδραστική παράσταση μυστηρίου από την ομάδα CBD στο πλαίσιο Masterclass για τον Αυτισμό

Έρχεται το Μάιο με special guest τον διεθνούς κύρους ψυχολόγο με ειδίκευση στον αυτισμό, καθητή Tony Attwood, σε μια μοναδική συνάντηση στις (14 Μαΐου 2023).

«ΕΚΕΙΝΗ»

Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση μυστηρίου αφιερωμένη στον αυτισμό, που ενώ δεν κάνει καμία αναφορά στον αυτισμό, χαρτογραφεί μέσα από ένα παιχνίδι μυστηρίου διαδρομές συνάντησης δυο φαινομενικά ασύμβατων κόσμων.

Ημερίδα Προβολής του Οδηγού Καταναλωτή με Αναπηρία, Πάτρα 20.2.2023

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει Ημερίδα Προβολής του Οδηγού Καταναλωτή με Αναπηρία στην Πάτρα τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, από τις 16:00 έως τις 21:00 στο ξενοδοχείο AstirPatras (Αγίου Ανδρέου 16, Πάτρα). Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Δικτύωση αναπηρικού κινήματος με το κίνημα των καταναλωτών» (Πακέτο Εργασίας 1, Υποέργο 4), που έχει ως στόχο α) την προώθηση των ειδικών αναγκών των καταναλωτών με αναπηρία μέσω της δικτύωσης των τοπικών αναπηρικών οργανώσεων με το κίνημα καταναλωτών και β) την ενδυνάμωση των καταναλωτών με αναπηρία για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Η εκπαιδευτική Μεγάλη Ιδέα: Πυρήνες ελληνικής παιδείας τον 19ο αιώνα

Τα 52 ελληνικά εκπαιδευτήρια που συνθέτουν τον τόμο «Σχολείων Εγκώμιον» (μέσα 19ου – αρχές 20ού αιώνα. Από την Κωνσταντινούπολη στην Οδησσό και στην Τραπεζούντα, από τη Σμύρνη στο Αργυρόκαστρο και στην Αλεξάνδρεια) προσελκύουν το βλέμμα μας. Είναι το αποτέλεσμα του οδοιπορικού που οργάνωσε η φωτογράφος Μαρία Στέφωση καλύπτοντας τα μεγάλα κέντρα του ελληνισμού, μια ακτίνα ιστορικής πορείας της ελληνικής παιδείας. Το υλικό, που υποβάλλει με τη δύναμή του και προκαλεί πλήθος σκέψεων, κυκλοφόρησε σε έναν μεγάλο τόμο από την ΑΜΚΕ «Αιγέας», με φωτογραφίες που συγκροτούν μια ισχυρή παρακαταθήκη πολλαπλών αναγνώσεων.

Αλλαγή ημερομηνιών διεξαγωγής του 7ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στη Ζάκυνθο

Η οργανωτική επιτροπή του 7ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο να διεξαχθούν εκλογές σε ημερομηνία που μπορεί να επηρεάσει το 3ημερο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στη Ζάκυνθο, στην προσπάθειά της να διασφαλίσει την απρόσκοπτη υλοποίηση της δράσης  τροποποίησε τον χρόνο υλοποίησης του Φεστιβάλ, έπειτα από διεξοδική διερεύνηση των πιθανών εναλλακτικών ημερομηνιών.

Ημερίδα για τον Χρόνιο Πόνο και την Παρηγορική Φροντίδα

Ημερίδα για τον Χρόνιο Πόνο και την Παρηγορική Φροντίδα, με θέμα «Πόνος ένα "δώρο" που δεν αγάπησε κανείς!», θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει το Αναισθησιολογικό Τμήμα, σε συνεργασία με το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου. Κατά την έναρξη της επιστημονικής ημερίδας θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νεοσύσταστου Ιατρείου Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας

Δράση για υψηλές διαδικτυακές ταχύτητες στα σχολεία

Υψηλές ταχύτητες σε όλα τα σχολεία της χώρας σε συνδυασμό με τη δομημένη καλωδίωση που είναι αναγκαία στις διδακτικές αίθουσες, υπόσχεται η νέα δράση που σχεδιάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ.

Στόχος η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση να αποκτήσει πρόσβαση σε ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο 1 Gbps, άμεσα αναβαθμίσιμη σε 10 Gbps (με δίκτυο οπτικών ινών ή με ασύρματες τεχνολογίες) σε συνδυασμό με τη δυνατότητα η συνδεσιμότητα να υπάρχει σε όλο το σχολικό συγκρότημα.

Εκπαίδευση: Αγωνία για το πτυχίο παιδαγωγικής επάρκειας

Αγώνα όχι μόνο για την απόκτηση των απαραίτητων τυπικών προσόντων κάνουν όσοι επιθυμούν να διοριστούν στην εκπαίδευση, αλλά και για να προλάβουν τις προθεσμίες ώστε τα τυπικά προσόντα τους να μοριοδοτηθούν. Περίπου 2.500 πτυχιούχοι διανύουν το δεύτερο, και τελευταίο, εξάμηνο για την απόκτηση παιδαγωγικής επάρκειας από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Το κόστος σπουδών είναι 700 ευρώ με υποχρεωτικές παρακολουθήσεις. Στόχος τους είναι κατόπιν να διεκδικήσουν μια θέση στην εκπαίδευση.

Φλώρινα: Αναβρασμός με νοσηλεύτρια που έδινε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά - Στον εισαγγελέα η υπόθεση

Σάλο έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η υπόθεση που βγήκε στο προσκήνιο χθες κι αφορά στην νοσοκόμα που έδινε ηρεμιστικά σε παιδάκια για να κοιμηθούν. Το έπραττε μάλιστα εν αγνοία τους, καθώς τους «κερνούσε» ζελεδάκια, τα οποία προμηθευόταν η ίδια εκτός της δομής στην οποία εργαζόταν ως έκτακτη στην Covid-19 εποχή.

Γονείς παιδιών με αναπηρία: Δύο χρόνια ταλαιπωρίας και αντιφάσεων για το ΚΔΑΠ Φερών

Ανεξήγητο και ξαφνικό φρένο για τη δημιουργία της δομής, διαπιστώνουν οι γονείς από την πλευρά του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δύο χρόνια ταλαιπωρίας, ανακριβειών και αντιφάσεων διαπιστώνουν οι γονείς και κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία από την περιοχή των Φερών, αναφορικά με τις υποσχέσεις του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τη δημιουργία δομής ΚΔΑΠ (Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης) ΑΜΕΑ στην περιοχή της. Σε επιστολή τους, αναφέρονται στο ιστορικό της υπόθεσης και στο ξαφνικό φρένο που έχει μπει στο θέμα της δημιουργίας της δομής, τονίζοντας πως “δεν είμαστε δημότες 2ης κατηγορίας”, απαιτώντας τα παιδιά τους να έχουν ίσες ευκαιρίες με όλους.