Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

9 οφέλη των πολεμικών τεχνών για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα προσοχής.

Η άσκηση είναι σημαντική για κάθε παιδί. Αλλά τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και διαταραχές προσοχής/ συγκέντρωσης δυσκολεύονται πολύ να βρουν ένα άθλημα ή μια φυσική δραστηριότητα που να τους ταιριάζει. Μπορεί να μην έχουν τις κοινωνικές ή φυσικές/σωματικές δεξιότητες για να συμμετέχουν σε μια ομάδα. Μπορεί να μην έχουν τον συντονισμό που απαιτείται σε δραστηριότητες όπως το πατινάζ ή το μπαλέτο. Μπορεί να δυσκολεύονται να ακολουθούν τους κανόνες, να παραμερίζονται από τους συνομηλίκους τους ή να πέφτουν θύματα εκφοβισμού.

Πολλές οικογένειες ανακαλύπτουν ότι οι πολεμικές τέχνες είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Πανελλαδικές 2022: Σε ποια μαθήματα σημειώθηκαν οι χειρότερες επιδόσεις – Ελάχιστοι οι αριστούχοι

Μεγάλα ποσοστά βαθμολογιών κάτω από τη βάση, που ακολουθούν σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα των εξετάσεων του 2021 -με εξαίρεση τα Αρχαία Ελληνικά όπου υπήρξε βελτίωση κατά 8,06% στο ποσοστό αυτό- διασπορά των βαθμολογιών άνω του δέκα και μικρές αυξομειώσεις στον αριθμό των υποψηφίων που αρίστευσαν συγκριτικά με πέρσι, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη γενική εικόνα των φετινών βαθμολογιών των υποψηφίων των ημερήσιων ΓΕΛ στις Πανελλαδικές, μετά την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων από το υπουργείο Παιδείας για το 2022.

Πρ. Συνδέσμου Φροντιστών Β. Ελλάδας: Προσοχή στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Καθοδική αναμένεται να είναι φέτος η πορεία των βάσεων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φροντιστών Βόρειας Ελλάδας, Νίκος Πετρόπουλος, ενώ αποκάλυψε τα μυστικά για την σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Ημερίδα: “Η μετάβαση από τον Παιδικό Σταθμό στο Νηπιαγωγείο”

 

Aπό τη Μόρια, με 18,25 στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών


Οι πολίτες με αναπηρία είναι απόλυτα ικανοί να διαχειριστούν το πενιχρό επίδομά τους!

Προβληματισμό προκαλεί δημοσίευμα στον Τύπο, στο οποίο γίνεται λόγος ότι η κυβέρνηση προωθεί «την καταβολή των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, από τα επιδόματα τέκνων, το επίδομα γέννησης, έως τα επιδόματα ανεργίας και τις έκτακτες ενισχύσεις, μέσω προπληρωμένης ψηφιακής κάρτας και όχι μέσω του τραπεζικού λογαριασμού».

Μήνας Pride: η συμπερίληψη στα παιδικά και εφηβικά βιβλία

Το κείμενο υπογράφουν οι:
Ελένη Αθανασοπούλου, Μαριάννα Γιαννουλάκη και Ζωή Κοσκινίδου

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας Υπερηφάνειας για τη ΛΟΑΤ κοινότητα, αλλά και για όλους, μιας και δεν είναι απλώς μια ακόμα γιορτή με φεστιβαλικό χαρακτήρα, αλλά μια υπενθύμιση ότι όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως φύλου, προσδιορισμού και ταυτότητας, αποτελούν μέρος της ίδιας κοινωνίας. Χρησιμοποιείται η λέξη “υπερηφάνεια” θέλοντας να προσδώσει ειδικό βάρος και να υποβιβάσει την ντροπή και το κοινωνικό στίγμα που δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας βαραίνει τα ΛΟΑΤ άτομα. Το θέμα της συμπερίληψης είναι κάτι που μας απασχολεί πολύ, ως αναγνώστες, ως γονείς αλλά και ως ανθρώπους που ασχολούμαστε με το παιδικό βιβλίο. Πέρυσι κάναμε μια πρώτη προσπάθεια στην Κόκκινη Αλεπού να βρούμε εφηβικά και νεανικά βιβλία, ελληνικά ή μεταφρασμένα στα ελληνικά, που να συμπεριλαμβάνουν στην πλοκή ΛΟΑΤ χαρακτήρες. Δυστυχώς, η έρευνά μας απέφερε πενιχρά αποτελέσματα, με έξι μόλις βιβλία, εκ των οποίων μόνο δύο γραμμένα από Έλληνες συγγραφείς.

Κ. Σακελλαροπούλου στις φυλακές Αυλώνας: Η γνώση στα χέρια σας είναι ελευθερία

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. «Όλοι οι άνθρωποι, όταν τους δώσεις την ευκαιρία, ανταποκρίνονται», δήλωσε συγκινημένη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τη Χρύσας Ρουμελιώτη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τις φυλακές της Αυλώνας, με αφορμή την τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς.

Η συγκινητική ιστορία της Αργυρούλας Πλύτση και η απόφασή της να υιοθετήσει ένα κωφό αγόρι

Η Αργυρούλα Πλύτση, αποφάσισε μαζί με τον σύζυγό της σε πολύ νεαρή ηλικία να γίνουν ανάδοχοι γονείς ενός κωφού αγοριού που βρισκόταν σε ίδρυμα. Η 27χρονη σήμερα Αργυρούλα, μίλησε στην «Ελένη» για τη σχέση λατρείας που έχουν με το 11χρονο αγόρι, την απόφασή τους να αναδειχτούν ένα παιδί με αναπηρία, και αναφέρεται στην κριτική που δέχτηκαν από τον κοινωνικό περίγυρο τους.

Όταν τα άλογα θεραπεύουν άτομα με αναπηρία

Από την αρχαιότητα τα άλογα χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο μετακίνησης και ήταν η βασική κινητήρια δύναμη των αμαξών. Στους πολέμους, στους αθλητικούς αγώνες και στην καλλιέργεια της γης, χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλεία. Οι αρχαίοι Έλληνες αγαπούσαν ιδιαίτερα τα άλογα γι’ αυτό και πολλοί διέπρεψαν, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος που έφτασε ως την Ινδία με τον ονομαστό «Βουκεφάλα»…

Θεσσαλονίκη: Drag Queens διάβασαν παραμύθια σε μικρά παιδιά νηπιαγωγείου

Drag queens διάβασαν παραμύθια σε μικρά παιδιά νηπιαγωγείου, κατά τη διάρκεια δράσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 10ου Thessaloniki Pride, στο χώρο της ActionAid Hellas Youth, στην πλατεία Ναυαρίνου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που αναρτήθηκε από το «Thessaloniki Pride» με το σχόλιο «ένα παραμυθάκι ακόμα κυρία» και hastag «τα παιδιά είναι το μέλλον», μικρά παιδιά κάθονται μπροστά από την πολύχρωμη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ακούν παραμύθια τα οποία διαβάζουν δύο Drag Queens.

Ξαρχάκος: Κάντε ησυχία, τώρα μιλάω με τα παιδιά!

Τα λόγια του Αλντους Χάξλεϊ βρήκαν ιδανική υπόσταση το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη Σύρο: «Μετά τη σιωπή, αυτό που είναι πιο κοντά στο να μπορέσει να εκφράσει το ανείπωτο, είναι η μουσική…».

Σε μια σπάνια, μαγική στιγμή, που έκανε τον γύρο της δημοσιότητας, σε ένα εστιατόριο στο κύμα, κοντά στο αλλοτινό λιμάνι των αρχαίων Φοινίκων, μια εφηβική παρέα ξεκίνησε να παίζει αυθόρμητα με τα μπουζούκια της τη «Φραγκοσυριανή».