Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Οι αυτοκτονικές σκέψεις είναι συχνές σε γονείς παιδιών με αναπηρία

Πάνω από το 40 % των 750 Βρετανών γονέων είχαν σκεφτεί ή σχεδίαζαν την αυτοκτονία τους ενώ φρόντιζαν το παιδί τους με αναπηρίες ή χρόνια ασθένεια, σύμφωνα με μια νέα μελέτη στο Archives of Suicide Research. "Αυτό δεν είναι σοκαριστικό για όποιον εργάζεται με γονείς φροντιστές", λέει η επικεφαλής συγγραφέας Siobhan O'Dwyer, αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Κοινωνική Φροντίδα Ενηλίκων στο Πανεπιστήμιο του Birmingham. "Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι οι αριθμοί δεν είναι υψηλότεροι. Είναι επίσης εκπληκτικό το γεγονός ότι οι γονείς τριγυρνούσαν νιώθοντας έτσι και κανείς δεν το γνώριζε." Πάνω από τους μισούς συμμετέχοντας στη μελέτη που έκαναν σκέψεις ή απόπειρες αυτοκτονίας δεν το είχαν πει σε κανέναν. «Κανείς δεν ήξερε να ρωτήσει», λέει η Siobhan. «Αυτό βρίσκω εγώ πραγματικά σοκαριστικό». Συζητήσαμε για τη μελέτη, η οποία είναι η πρώτη στο είδος της.

ΠΟΥ: Ολοένα και πιο «προβληματική» η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους εφήβους στην Ευρώπη

H χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους νέους Ευρωπαίους γίνεται ολοένα και πιο «προβληματική», με πολλούς από αυτούς να εμφανίζουν συμπτώματα αντίστοιχα του εθισμού, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Τα δημόσια σχολεία των ΗΠΑ απαγόρευσαν 10.000 βιβλία μέσα σε ένα χρόνο

Περισσότερα από 10.000 βιβλία απαγορεύτηκαν στα δημόσια σχολεία των ΗΠΑ κατά την περίοδο 2023-2024, σύμφωνα με έκθεση, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Η οργάνωση PEN America ανέφερε ότι οι απαγορεύσεις βιβλίων σχεδόν τριπλασιάστηκαν πανεθνικά, από 3.362 το προηγούμενο έτος.

Young Reporters 7ου Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας αναζητά τους Young Reporters, τη δημοσιογραφική ομάδα που θα καταγράψει τον παλμό του: 

Αναζητούμε 20 εφήβους, 14-17 ετών, που θα παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ ένα μίνι Εργαστήρι Δημοσιογραφίας, τεσσάρων συναντήσεων, στις οποίες θα μάθουν τις βασικές αρχές του ρεπορτάζ, της κινηματογραφικής κριτικής, των συνεντεύξεων και της λήψης δημοσιογραφικών βίντεο.

LovABLE: Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση για παιδιά με αναπηρίες στην προσχολική ηλικία

Οι συνεργάτες ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-CHALLEDU-inclusion | games I education -CENTRULSCOLAR PENTRU EDUCATIE INCLUZIVA ARAD, στα πλαίσια Προγράμματος ERASMUS παρουσιάζουν τo έργο «LovABLE: Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση για παιδιά με αναπηρίες στην προσχολική ηλικία». 

Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης για αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων για 75.000 εργαζόμενους

Ξεκίνησε την Δευτέρα 16/09/2024 η υποβολή αιτήσεων για εργαζόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα της ΔΥ.ΠΑ για απόκτηση και αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων. Το νέο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εργαζομένων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την πράσινη μετάβαση της οικονομίας.

Ερευνα «Meteo» σε 30 σχολεία: Καλές γνώσεις, αλλά περιορισμένο ενδιαφέρον οι μαθητές για την κλιματική αλλαγή

Καλές γνώσεις, αλλά περιορισμένο ενδιαφέρον. Αυτά ήταν τα βασικά ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύθηκε πριν από μερικές ημέρες από τους ερευνητές της ομάδας «Meteo» του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και αφορούσε τον κλιματικό εγγραμματισμό των μαθητών.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Δυνητικά Ωφελουμένων για Συμμετοχή στο Πρόγραμμα: «Συνέχιση λειτουργίας της Δομής ΚΔΗΦ - ΑμεΑ “ΣΥΝΔΕΣΜΟY ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΑ”»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Δυνητικά Ωφελουμένων για Συμμετοχή στο Πρόγραμμα:«Συνέχιση λειτουργίας της Δομής ΚΔΗΦ - ΑμεΑ “ΣΥΝΔΕΣΜΟY ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΑ”».

Οι άνδρες επιμένουν να αντιστέκονται στα βοηθήματα ακοής για να μη φαίνονται γέροι

ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 15% ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, δηλαδή σχεδόν 53 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν δυσκολία στην ακοή, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ. Ωστόσο, μια πρόσφατη έρευνα της AARP (Αμερικανική Ένωση Συνταξιούχων), διαπίστωνε ότι τα άτομα άνω των 40 ετών είναι πιο πιθανό να κάνουν κολονοσκόπηση παρά τεστ ακοής.

ΑΠΘ: Η ομάδα “Vroom” ανέπτυξε ένα πλήρως αυτόνομο “μίνι” όχημα σε 6 μήνες και βγήκε 1η σε διεθνή διαγωνισμό

Μια άκρως σημαντική διάκριση σε διεθνές επίπεδο έλαβε τον περασμένο Μάιο η φοιτητική ομάδα Vroom του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αφού ανέπτυξε ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο σε κλίμακα 1:10 μέσα σε διάστημα έξι μόλις μηνών, κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ 80 ομάδων από όλο τον κόσμο στον διεθνή διαγωνισμό Bosch Future Mobility Challenge (BFMC), που διοργανώθηκε από το Engineering Center της BOSCH στη Ρουμανία.

Τουρκία: Ποινή φυλάκισης 18 ετών σε πατέρα που πάντρεψε την 6χρονη κόρη του με έναν 29χρονο

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης επέβαλε οριστικές ποινές φυλάκισης σε δύο άνδρες, οι οποίοι εμπλέκονται σε μια πολύκροτη υπόθεση εξαναγκαστικού γάμου μιας 6χρονης με έναν 29χρονο, πριν από δύο δεκαετίες.