Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Βιβλίο: Στις γειτονιές του Πενταγράμμου

Τα πολύ παλιά χρόνια, στο Πεντάγραμμο υπήρχαν δύο, εχθρικές μεταξύ τους, χώρες: η Χώρα των Παύσεων, στην οποία επικρατούσε απόλυτη ησυχία και η Χώρα στην οποία κατοικούσαν οι θορυβώδεις Νότες.
Μια μέρα, όμως, μια ζωηρή και χοροπηδηχτή τελίτσα, το ανυπάκουο Παρεστιγμένο, άθελά της αλλάζει την κατάσταση. Εισβάλλει κρυφά στην χώρα των Παύσεων προκαλώντας σύρραξη...

«Μεταδοτικός» στα παιδιά ο φόβος του μπαμπά για τον οδοντίατρο

Δεν είναι μυστικό ότι ο φόβος για τον οδοντίατρο αφορά μικρούς και μεγάλους, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι μεταδίδεται από τους γονείς στα παιδιά. Ισπανοί επιστήμονες διαπιστώνουν τώρα ότι ο μπαμπάς είναι εκείνος που παίζει καθοριστικό ρόλο στον φόβο του παιδιού για τον οδοντίατρο.

2ο Bazaar Ευθύνης

26 ιδρύματα & φορείς που ασχολούνται με παιδιά συμμετέχουν στο 2ο Bazaar ευθύνης, με προϊόντα που κατασκευάζουν τα ίδια τα παιδιά!

"Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη"

Το 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη" 2012 παίρνει μέρος στις εκδηλώσεις- προβολές και συζητήσεις- που συνθέτουν το περιε χόμενο του 3ου Φεστιβάλ Εθνογραφικού Ντοκιμαντέρ (3rd Athens Ethnographic Film Festival-Ethnofest) το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα από 30 Νοεμβρίου ως και 1 Δεκεμβρίου 2012.
http://paramythiakaimythoitoukentavrou.blogspot.gr/

“Το Σχολείο των Πουλιών” από την Ορνιθολογική στη Θεσσαλονίκη

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλεί σε μία ξεχωριστή ευκαιρία γνωριμίας με τα άγρια πουλιά και τη φύση που μας περιβάλλει: το «Σχολείο των Πουλιών».

Υποτροφίες από τα έσοδα του κληροδοτήματος «Νικ. Δ. Χρυσοβέργη»

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει διαγωνισμό, για τη χορήγηση δώδεκα (12) υποτροφιών στην Ελλάδα και πέντε (5) υποτροφιών στο εξωτερικό, με σκοπό την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, από τα έσοδα του κληροδοτήματος «Νικ. Δ. Χρυσοβέργη».

«Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη» φέρνει τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής

Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη θα εγκαινιάσει τον Χριστουγεννιάτικο Κύκλο εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής, σε μια υπερπαραγωγή που θα ανεβάσει στη σκηνή πάνω από 140 παιδιά και δεκάδες μουσικούς, για να ξαναζωντανέψουν τους ήρωες της αγαπημένης πολιτείας που δεν χάθηκε ποτέ από τον χάρτη.

Διαγωνισμός για σχολεία με δώρο βιβλία αξίας 250€

Διοργανωτής διαγωνισμού: Εκδόσεις Πατάκη
Λήξη διαγωνισμού:6/12/2012 - 23:59
Δώρα διαγωνισμού: βιβλία αξίας 250 €
Συμμετοχή στο διαγωνισμό (Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας)
Πηγή: jaba.gr

Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών

Με το πνεύμα της ελεύθερης ανταλλαγής βιβλίων, κάθε ώρα και από όλους, δημιουργήθηκε η ανταλλακτική βιβλιοθήκη της Στέγης, ακριβώς μπροστά από το κτίριο, επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Θεσσαλονίκη: Οι επιχειρηματίες με αναπηρία "το παλεύουν", αλλά συναντούν και σημαντικές δυσκολίες

Ο Μενέλαος σίγουρα δεν ευνοήθηκε από την τύχη: πριν από τέσσερα χρόνια, στα 32 του, διαγνώστηκε ότι πάσχει από το σύνδρομο 'Αλστρομ, μια σπάνια γενετική διαταραχή, που τον «χτύπησε» στην όραση και στα νεφρά και τού προκάλεσε διαβήτη τύπου 2. Άλλοι στη θέση του θα είχαν αποθαρρυνθεί.